14 November, 2014

KEISTIMEWAAN UITM PULAU PINANG







Dah lebih sebulan tak update blog. Penat dan sibuk dengan kelas. Memandangkan aku belajar dekat Universiti Teknologi Mara (UITM) dah setahun lebih, jadi dah tiba masanya untuk aku publish satu post berkenaan UITM aku ni. Aku belajar dekat UITM Pulau Pinang.

Apa yang best kat UITM Pulau Pinang ni?

Kalau nak kata best giler macam universiti universiti lain Nampak benor nipunya. Tapi UITM Penang ni ada satu keistimewaan yang tersendiri. Yang bestnya, UITM Penang ni kecik je, tak besar macam UITM lain. Tak sebesar UITM Shah Alam, tak sebesar UITM Lendu dan lain lain universiti.

Kenapa kecik tu satu keistimewaan?

Boyfriend aku belajar kat UUM. UUM ni besar giler so setiap kali nak pergi kelas kena keluar awal, tunggu bas nak dekat 20 minit. Bas tak gerak gerak dan akhirnya sampai kelas lambat. Perkara yang sama berlaku kat university university lain yang besar besar.UITM Penang tak, saiz kecik je dan tak perlu tunggu bas nak pergi kelas. Jarak antara fakulti dan kolej sangat laaa dekat. Jalan kaki sat je 5 minit dah sampai. Kalau jalan laju laju boleh la sampai dalam 4 minit setengah. Jadi aku tak perlu keluar awal untuk pergi kelas, tak perlu buang masa tunggu bas. Lagi 10 atau 5 minit nak kelas baru gerak jalan kaki. Jalan pun boleh senang lenang sebab dekat giler.

Asrama kat UITM Penang ni pun best. Asrama perempuan la asrama lelaki tak tau. Budak degree duduk di Kolej Delima dan kolej ni ade 10 tingkat. Jangan risau lif pun ada. Takyah mendaki tangga banyak-banyak.

Keistimewaan lain?


UITM Penang di terletak di area Permatang Pauh dekat jugak dengan Seberang Jaya, Butterworth dan lain lain. Keluar ikut pintu belakang UITM boleh jalan kaki pergi Aeon Big, shopping mall best-best pun banyak. Jadi taklah susah nak cari apa apa barang. Senang cerita, UITM Penang sangat best. 

1 comment:

Teena Tna said...

Dulu saya pun belajar kat uitm penang. sana memang best!

MOST VIEWED THIS WEEK

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MEMBEBEL BOX