17 July, 2014

TOP 10 MUST WATCH ANIME (LATEST RANKING)




By Diba chan

This ranking is not official since it’s my personal opinion.

10. Soul Eater
Storyline untuk Soul Eater okay la, tapi memandangkan aku ni suka anime/mangan yang lawan lawan, aku suka tengok Soul Eater ni. Dan cerita ni jugak ada banyak lawak lawak sesuai sangat la dengan citarasa aku. Karakter untuk anime ni cantik la bagi aku. Berbaloi la kalau tengok. Tak rasa menyesal.

9. Death Note
Aku minat cerita aksi dan cerita cinta. Kalau aksi tu nak yang banyak gaduh dan kalau cerita cinta aku nak yang sedih boleh bagi aku nangis giler giler. Death Note ni takde lawan lawan dan takde cintan cintun, tapi aku suka gak sebab anime ni banyak lawan minda gitu. Orang bijak bijak punya cerita.

8. Vampire Knight
Hmmm I’m not so into Vampire sebab akan mengingatkan aku kepada Twilight series yang tak berapa nak best. Tapi memandangkan jalan cerita vampire Knight ni best, aku tengok la. Tapi karakter dia tak cantik. Baca manga dia pun lukisan selekeh. Tapi habiskan jugak tengok dan baca haha

7. Code Geass
Lagi satu cerita orang bijak bijak. Cerita pasal Jepun dijajah Britain. Jalan cerita sangat unik dan complicated memandangkan watak utama cerita ni bijak. Jadi kita yang tengok ni pun terpaksa la membijakkan diri kalau tak, tak faham kang, lolz



6. Lovely Complex
Haaa ni best. Cerita pasal perempuan tinggi jatuh cinta kat lelaki pendek. Lelaki tu mati mati taknak bercinta dengan perempuan yang lagi tinggi dari dia dan perempuan tu mati mati taknak bercinta dengan lelaki yang lagi pendek dari dia tapi dah jatuh cinta gak, nak buat camne kan. Perempuan tu 172cm dan lelaki tu 156cm. Watak lelaki dalam cerita ni sangat comel okay!





5. Eyeshield 21
Cerita pasal American Football. Aku yang dari tak minat suka ni terus suka kat American Football lepas tengok anime dan baca manga ni. Watak utama nya pendek, penakut dan lembik tapi join American Football.


Vongola Family

4. Katekyo Hitman Reborn
Lelaki lembik, tak bijak, penakut dan lain lain dilatih oleh budak kecik 5 tahun untuk jadi boss mafia. Jalan cerita menarik dan penuh dengan humor. I like ittt

3. Bleach
Awww my top 3 favorite! Jalan cerita best walaupun complicated, watak  watak dilukis dengan hensemnya. Banyak lawan lawan dan sangat menepati citarasa aku. Tapi kat pertengahan cerita ni macam bosan sikit. Manga dia masih belum habis.

2. Fairy Tail
Seriously, dulu aku tak minat Fairy Tail sebab watak perempuan dia lembik semacam (Lucy). Tapi bila dah tengok lama lama perempuan tu makin kuat dan cerita ni banyak pasal friendship dan banyak buat aku menangis. Lawan lawan dan humor dalam anime ni sangat best!

1. Naruto
1001 sebab aku minat anime ni. Dari aku 10 tahun kot aku tengok naruto, baca naruto. Jalan cerita berbelit belit dan banyak sangat konflik tapi aku suka! Banyak lawan lawan tu penting.



No comments:

MOST VIEWED THIS WEEK

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MEMBEBEL BOX