25 April, 2014

KUAT MEKAP, KUAT BERGAYA TAPI HAMPEH


WARNING: Post mungkin akan terkena kat batang hidung korang so jangan marah marah ya aku hanya memyuarakan pendapat aku.


Ada banyak jenis jenis orang yang aku kurang berkenan sikit. Salah satu daripadanya, manusia yang suka mengharapkan sesuatu tanpa usaha contoh: mengharapkan soalan bocor untuk test/kuiz.

Lagi satu jenis yang aku menyampah, jenis remaja/young adult yang tak reti buat kerja sendiri, tapi suka menggedik. Contoh yang tepat: Suka selfie, ambik gambar diri sendiri sampai berpuluh puluh keping gambar sehari, edit guna camera 360, asyik asyik wechat, sikit sikit upload gambar kat instagram even gambar kena gigit serangga pun nak upload, menggedik sana sini tapi bila nak buat kerja, satu benda pun tak boleh. Sumpah macam hampeh.


*Make up tebal tebal, pakai foundation+bedak+eye shadow+ lipstick, pakai baju nak yang mahal, yang cantik yang bergaya TAPI nak compose email dan attach files untuk hantar dalam email pun tak reti.

*Selfie sampai beratus gambar, edit guna camera 360 supaya nampak gebu nak mampos, tapi nak guna Microsoft Word pun tak reti.

*Update moment setiap saat, post gambar banyak banyak kat insta tapi nak install/uninstall software pun tak reti.


Orang kata  Gen Y ni pandai teknologi? Hell no. Dorang ni tau teknologi berkaitan dengan bersosial, menggedik dan seangkatan dengannya. Ya aku pun Gen Y. dan aku tau ramai je Gen Y yang pandai teknologi kan kan. Tapi aku tengah bincangkan pasal remaja/young adult yang taknak improve diri ni. Aku tau, tak semua orang lahir lahir terus pandai guna email,internet,microsoft,install software,uninstall,adobe photoshop,dan segala benda benda yang canggih semua tu. Aku pun tak tau semua tu zaman zaman dulu tapi hey, aku belajar. Aku tanya abang dan ayah aku macammana nak buat itu ini. Semua orang boleh pandai kalau belajar kan.



Silap orang yang tak tau ni, dorang dah tau diri tak reti macam macam, tapi malas belajar, harapkan bantuan orang lain. Tau guna internet dan teknologi untuk benda benda yang tak bermanfaat. Benda lagha, benda yang melalaikan.

Cuba la belajar cara nak buat duit dengan internet ke, guna internet/teknologi yang ada sekarang ni untuk improve pelajaran je. Bantu orang yang memerlukan ke, bukan menggedik dengan gambar gambar muka kau berpuluh puluh keping sehari.

Tapi tu la, generasi sekarang ni memang pandai guna smartphone,segala social network tapi ke arah yang tak sepatutnya. Yes bukan semua yang hampeh tapi majoriti.

Ok dah habis dah membebel.

Sila email kepada adibahluawi@gmail.com kalau ada yang tak puas hati. Peace

17 April, 2014

*NEW* PANDORA BRACELET MURAH

Salam.. hari ni saya nak update design baru yang cantik-cantik dengan harga yang berpatutan. Sebenarnya design ni dah ada kat facebook tapi tak sempat masukkan dalam blog.

Maca biasa, nak order boleh SMS/WHATSAPP 0172745788 atau PM di Oscara Boutique,

Free pos satu Malaysia yek. Kite minat kaler kaler keperempuanan macam ni. hehe


SP2 RM70

SP4 RM90

SP5 RM80

SP6 RM60

SP10 RM90

SP15 RM90

SP18 RM90

SP22 RM60

SP23 RM60

SP37 RM95

SP56 RM110

SP89 RM90

SP91 RM80

R82 RM70

R14 RM85


13 April, 2014

PURSE JENAMA CHANEL FREE POS SEMENANJUNG

Salam, hari ni ada update baru purse jenama CHANEL. Free pos semenanjung sudah tentu. Sabah/Sarawak tambah RM10 untuk poslaju.

Beli 1 RM60 (FREE POS SEMENANJUNG)
Beli 2 RM110 (FREE POS SEMENANJUNG)
Beli 3 RM150 (FREE POS SEMENANJUNG)

Cara nak order, Boleh SMS 0172745788 dan bagitau code purse yg korang nak contoh 'C302'




C001


C002


C003



C004


C005

C101



C201


C202



C102


C103


C301


C104


C302


C303


C006

Cara nak order, Boleh SMS 0172745788 dan bagitau code purse yg korang nak contoh 'C302'

MOST VIEWED THIS WEEK

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MEMBEBEL BOX