28 November, 2013

SERVIS PENGHANTARAN YANG MACAM HARAM


Dah seminggu aku menyepi tapi kali ni aku nak update blog sebab sakit hati dengan servis SKYNET. Diulangi SKYNET!

Konon Worldwide Express. Kepala hotak dia


Aku ni buat bisnes online.. Tapi bukan la aku ada simpan stok ke apa, aku just jadi agen je.. so semua barang supplier aku la yang pos. Biasanya supplier aku ni guna poslaju, tapi kadang kadang guna SKYNET.

Nak dijadikan cerita, dah 2 kali SKYNET ni buat hal tau. Pertama kali tahun lepas, masa aku mula mula start bisnes ni. Ada sorang customer dari Melaka nak beli beg. beg tu boleh tahan la cantik dan harganya. Lepas dah pos guna SKYNET, barang tu tak sampai sampai walaupun dah 3 hari. Biasanya SKYNET dengan poslaju sehari dua dah sampai kan? Pastu pihak skynet tu call cakap kita bagi alamat salah. Eh lahai, apa ke bodohnya. Dah tentu tu rumah customer aku, takkan la boleh salah alamat rumah sendiri kan? Pastu dia kata alamat tu tak wujud.

Sebenarnya dia taktau aku rasa, pastu nak berdalih dalih lak. Aku perasan SKYNET ni dia macam pemalas tau tak, cari alamat tak sungguh2. Pastu nak cakap alamat tu tak wujud. Macam bangang jer.

Masalah ke dua lak terjadi minggu lepas. 22 november tu barang out for delivery, pastu bila dah sampai kat customer aku, dia dah tandatangan tetiba driver SKYNET tu cakap barang tertinggal. Macam bangang jer servis. Poslaju tak pernah sekali pun tertinggal barang kalau aku order barang online. Dah berpuluh kali aku guna poslaju alhamdulillah ok je. Pastu dia kata nak hantar brang tu keesokan hari. Customer aku pun tunggu la, sekali tak datang datang. Next week nya, 25 november, dia call skynet. Dorang bagi alasan lori rosak. Takkan la miskin beno SKYNET ni ada satu lori je ke??

Tunggu punya tunggu hari ni, 28 november baru dapat barangnya.

Sumpah lepas ni aku taknak guna SKYNET lagi. Servis teruk, kalau call customer service dia pun macam tak mesra alam. Suara nak marah marah je. Sepatutnya kita yang marah sebab kita ni yang jadi mangsa. Macam bangang jela hai

Lepas ni boikot SKYNET

20 November, 2013

KERETA EXPIRED LEPAS 12 TAHUN!



Wordless Wednesday

18 November, 2013

CC CREAM PALING BEST



haaa ni la dia CC cream yang paling best aku pernah guna. Produk dari korea. Texture dia sangat ringan dan tak melekit, best giler. Semenjak aku guna CC cream ni, aku dah stop guna BB cream, sebab BB cream macam kurang best sikit.

So, agak agak berminat, SMS 0172745788 RM35 sahaja termasuk pos!



17 November, 2013

KOREAN CARDIGAN MURAH (NAK LET GO)


Nak dijadikan cerita, last week kawan kawan aku shopping baju ala ala korea kat online boutique. And then aku pun macam terpengaruh sama, so beli la sehelai. Aku beli cardigan pink, comel. Kain cotton. Tapi aku ni macam sengal gak, tak sedar diri ni chubby, ada hati nak pakai baju cutting korea -.- memang la macam sarung nangka kan..

Jadi, aku nak let go cardigan pink ni.. tak pernah pakai pun lagi.. just try sekali je.. free size boleh muat XS dengan S.. huhu


Asymmetric Basic Cardigan Pink

Weight: 200grams

Measurement:
Shoulder:37cm
Sleeve:45cm
Length:50-75cm
Bust:90cm


Material: cotton
Sesuai untuk mereka yang kecil molek


HANYA RM20 Sahaja! Termasuk pos ke semenanjung. Kalau nak murah lagi boleh nego.. SMS 0172745788

Thanks all :) xoxo

16 November, 2013

SELUAR PALAZZO LYCRA MURAH


Update: RESTOCK. ALL AVAILABLE KECUALI COFFEE
RM30 sahaja :)
Postage tambah RM6 untuk semenanjung. SMS 0172745788 untuk order ya!



LENGTH: 93CM
WAIST: 66CM - 78CM (STRETCHABLE)
SIZE: FREE SIZE
MATERIAL: COTTON + LYCRA

RM30








SMS to order 0172745788



15 November, 2013

CARA NAK BUAT DUIT SAMPINGAN DENGAN MUDAH


Mesti ramai dalam kalangan anda semua yang nak duit tambahan kan kan? Asyik online je bukan dapat duit pun kan? Haa banyak cara nak dapatkan online earning dengan mudah. Dari online kosong buang masa ye dak? Teruskan membaca blog post ni untuk mendapatkan tips cari duit sampingan dengan lebih mudah =)


LANGKAH LANGKAH MENCARI DUIT SAMPINGAN ONLINE:

1. Buat Blog

Pada asalnya aku buat blog ni pun sebab nak membebel sorang sorang kat sini, lepas tu jumpa nuffnang =) Try la pasang iklan nuffnang dan boom, alhamdulillah dapat duit hasil dari nuffnang. Takde la dapat juta juta ringgit, just duit sampingan je :) Boleh la buat tambahan untuk student macam aku ni. Selain dari tu blog ni jugak untuk promote bisnes online aku.


2. Join Community 8share

haa yang ni korang ibarat jadi agen pengiklanan jugak la. korang just share iklan2 yang dia sediakan dan kebiasaannya akan dapat 20sen untuk setiap iklan. Memang nampak macam hekeleh 20 sen je? Tapi sikit sikit lama lama jadi bukit :) Daripada korang online kosong bazir elektrik lebih baik korang share iklan2 tu kat facebook. Dapat jugak duit sampingan. Macam yang aku cakap tadi, takde la dapat sampai beribu, just sampingan ja. 100-200 boleh la dapat..

http://curium-cr.com/my-4910878  <----- boleh="" checkidaut="" p="" sini="">
Okay, itu je. Selamat mencuba =D

14 November, 2013

CHIFFON BASIC SKIRT FULL LINING MURAH!

*UPDATED* SEMUA DAH HABIS YA


CHIFFON BASIC SKIRT!!

PRICE: RM35 (not including postage) BUY 2 AND GET FREE POSTAGE 

LENGTH: 104CM
WAIST: 58CM - 76CM (STRETCHABLE)
SIZE: FREE SIZE
MATERIAL: CHIFFON WITH FULL LINING

10 colors to choose from!!

TO ORDER: SMS 0172745788 dan bagitahu code skirt dan warna yang anda nak ya :)














L-Glutathione with Vitamin C: Cleanser Whitening & Lotion Whitening with SPF60





HARGA:

CLEANSER: RM30
LOTION: RM35

New Orange Pomegranate Body Whitening

L-Glutathione with Vitamin C 
Cleanser Whitening & Lotion Whitening with SPF60 

SETELAH BOOMING DENGAN RED/PINK/BLUE/BLACK POME KINI HADIR ORANGE POME 

ORANGE POME WHITENING LOTION
*dengan SPF 60 dapat melembabkan dan memutihkan kulit 3x lebih cepat dan hasilnya sangat memuaskan di banding redpome / blackpome
*aman untuk kulit kering/sensitif
*hasil terlihat sejak pertama kali pemakaian, silahkan di coba 

Selain Lotion ini berfungsi sebagai Whitening Pencerah & membuat kulit putih bersih seperti Song Hye Kyo & Gadis2 korea lainnya, Lotion ini juga mengandung SPF/ tabir surya utk melindungi kulit dari sinar matahari.

ORANGE POMEGRANATE memberikan perlindungan, merawat & menjadi solusi untuk kalian yg mendambakan kulit putih mulus.

CARA PENGGUNAAN :
Setelah mandi/ mau keluar rumah,
Pake / Oles Lotion di tubuh secara merata
Dgn pemakaian rutin & disiplin lotionnya dlm 15 menit 40 hari kulit putih impianmu segera kamu miliki, nga perlu suntik putih

Best seller di Korea, Jepun, Singapore.
Untuk order, SMS 0172745788

13 November, 2013

PRODUCT REVIEW: CATHY DOLL MAGIC CREAM MURAH




Saya dah guna CATHY DOLL MAGIC CREAM ni. Sebab dia best la saya start jual.

RM30 tak termasuk postage. SMS 0172745788 to order

CATHY L-GLUTATHIONE MAGIC CREAM SPF130 (138ml)
L-Glutathione Magic Cream khusus untuk wanita tropika dengan kandungan L-Gluthathione 5 kali lebih tinggi khusus untuk mencerahkan dan melindungi kulit dengan SPF 130 antara tertinggi di pasaran. Kesan pencerahan dapat dilihat dalam masa yang sangat singkat kerana kandungan L-Gluthatione pekatan tinggi dan mudah diserap.
L-Glutathione Magic Cream memberi kesan wangian berpanjangan untuk pemakainya.

FUNGSI CATHY L-GLUTATHIONE MAGIC CREAM SPF130 :-
* mengecilkan pori2
* melembut dan melembab
* memberi effect glowing
* berkesan melindungi kemerahan & bintik2 hitam
* menghilangakn warna kulit tak sekata dan kulit kusam
* melindungi dan membantu mencerahkan kawasan gelap di badan seperti bawah lengan, celah peha dll.

* melindungi dan membantu mencerahkan kawasan gelap di badan seperti bawah lengan, celah peha dll.

- Menggunakan bahan natural seperti gluta, susu dan vitamin c, sesuai untuk semua jenis kulit
- 3x lebih cerah dan glowing hanya pada pertama kali pemakaian sahaja.
- Laris di Korea, Jepun dan China. Produk Halal dan sudah terjual di brunei, indonesia dan singapura.
Wanita Korea mempunyai kulit yang lebih cerah, halus bersesuaian dengan keadaan iklim sejuk sederhana negara Korea. Kulit berwarna disebabkan kandungan melanin untuk melindungi dari selaran matahari. Makin tinggi melanin, semakin gelap warna kulit seseorang dan semakin tinggi daya tahan cahaya matahari.Contohnya kulit warga Afrika sesuai dengan sinaran cahaya kuat matahari di benua itu.
Apabila anda bersiap untuk keluar dan mengkehendaki kulit yang cerah berseri-seri dengan kadar segera, produk ini adalah pilihan terbaik. Cathy L-Glutathione Magic Cream dengan SPF130 PA + + diformulasi untuk mencapai kulit yang sempurna pada harga yang amat berpatutan. Ekstrak kepekatan L-Glutathione adalah 30% lebih daripada produk pemutihan biasa menjadikan Cathy Magic Cream sehingga 5 kali ganda lebih bagus keupayaan untuk mengecilkan pori-pori seterusnya menghasilkan kulit yang lebih cerah, gebu, anjal dan berseri-seri. Permukaan kulit akan menjadi “rosy pink” dan jelas cerah dari biasa boleh dilihat sebagai aura pencerahan kulit anda.
Ia mengandungi unsur-unsur pemutih dari SUSU dan Vitamin C. Hanya satu tiub untuk mendapatkan kesan pencerahan semula jadi, dan keputihan maksimum di samping melindungi dan menjaga kulit anda dari matahari. Kulit tampil lebih sihat dan segar sepanjang masa. Cathy L-Glutathione Magic Cream sesuai untuk semua jenis kulit dan dalam apa juga keadaan.
Wangian yang lembut dan semula jadi akan membuat anda berasa selesa, tidak melekit dan meningkatkan keyakinan diri apabila anda menggunakannya.
Mampu menyelesaikan segala masalah kulit.
Ia memberikan kesan pemutihan segera, dan penggunaan yang berterusan adalah digalakkan sehingga mendapat kesan yang anda ingini

KANDUNGAN CATHY L-GLUTATHIONE MAGIC CREAM SPF130 :-
Aqua, Paraffinum Liquidum, L-Glutathione, Glycerin, Polyglyceryl-2 Dipolyhydroxystearate, Polyglyceryl-3 Disostearate, Titanium Dioxide, Hydrogenated Polyisohutene, Dimenthiconol, Cyclomethicone, Methyparaben, Diazolidinyl Urea, Propylparaben, Fragrance, CI:77891, CI:77491, CI:77492

CARA MENGGUNAKAN CATHY L-GLUTATHIONE MAGIC CREAM SPF130 :-
Sapu & ratakan Cathy Magic Cream di bahagian muka & badan selepas mandi (selepas kering).... Sapu di bahagian muka & badan agar dapat melindungi kulit dari sinaran matahari & ianya dapat menghilangkan kedutan....Tak perlu di bilas...
Ianya sangat sesuai bagi menghilangkan jeragat, jerawat, black / white head



12 November, 2013

Set Baju Kurung Moden Color Block Murah!


RM60 semenanjung RM65 Sabah/Sarawak

TOP
LENGTH: FRONT:68CM,BACK:88CM
BUST: 102CM
SHOULDER: 40CM
SLEEVE: 58CM
SIZE: FREE SIZE, FITS UP TO L
MATERIAL: COTTON + LYCRA

SKIRT
LENGTH: 102CM
WAIST: 65CM-70CM (STRETCHABLE)
SIZE: FREE SIZE
MATERIAL: COTTON + LYCRA


Ada 5 pilihan warna!! Jom SMS 0172745788 untuk order!








MOST VIEWED THIS WEEK

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MEMBEBEL BOX