23 August, 2013

MACAM NI LA CARA NAK PAKAI BAJU COLOR BLOCKING~!



ok girls, hari ni aku nak share sikit pasal color blocking. Sekarang kan tengah trend color-color striking yang tak sama kan? Cantik tu memang cantik tapi kena betul pada caranya. Kalau main pakai je kang jadi macam badut pulak.


See? Too many colors at once, and you'll end up like a clown!

Ok then, ni cara nak mix and match color~

1. Jangan Guna Lebih dari 3 Warna

Kalau lebih dari 3 color, korang akan nampak semak dan badut. Lagi satu, kalau terlalu banyak warna, orang takkan nampak korang tapi orang akan baju korang je. Color kulit korang akan tenggelam dan kelam.

Not more than 3. remember

2. Gunakan complementary colors.

Complementary colors ni, adalah warna yang bertentangan dengan satu sama lain. Jom tengok carta warna ni


Ok,kalau korang nak mix and match warna,make sure pilih yang bertentangan dalam bentuk segi tiga.
Contoh:  Yellow+Red+Blue

Kalau korang taknak yang betul2 bertentangan pun takpe, pilih warna yang berhampiran
Contoh: Yellow+Blue green+Red


Ni contoh bergambar rajah

Ok bye!




1 comment:

sherlina halim said...

Pengen yang lebih seru ...
Ayo kunjungi www.asianbet77.com
Buktikan sendiri ..

Real Play = Real Money

- Bonus Promo Red Card pertandingan manapun .
- Bonus Mixparlay .
- Bonus Tangkasnet setiap hari .
- New Produk Sabung Ayam ( minimal bet sangat ringan ) .
- Referal 5 + 1 % ( seumur hidup ) .
- Cash Back up to 10 % .
- Bonus Royalty Rewards setiap bulan .

Untuk Informasi lebih jelasnya silahkan hubungi CS kami :
- YM : op1_asianbet77@yahoo.com
- EMAIL : melasian77cs@gmail.com
- WHATSAPP : +63 905 213 7234
- WECHAT : asianbet_77
- SMS CENTER : +63 905 209 8162
- PIN BB : 2B4BB06A / 28339A41

Salam Admin ,
asianbet77.com

Download Disini

MOST VIEWED THIS WEEK

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MEMBEBEL BOX