21 August, 2013

Lists Barang yang Perlu Dibawa ke Universiti (versi Adibah)


Hi all, less than 9 days aku akan bertolak ke Penang untuk register UITM Penang. Bertolak awal sehari sebab aku kan duduk johor, so jauh so better bertolak awal. Course apa? Degree in Hotel Management =)
Wheeeww am gonna learn a new language there! Excited!

So here's my to do lists and stuffs. Hope it can be useful for some of you yang masih blur blur lagi (Padahal aku pun tak packing barang lagi)

Based on my 6 years experiences living away from my family (5 years high school, and 1 year matriculation), aku boleh gerenti yang tinggal dekat hostel ni best. Jadi bagi sesiapa yang first time berpisah dengan family, jangan risau. Best punya wa cakap lu

This lists are applicable to girls only since I'm a girl.lol

SENARAI KEPERLUAN BARANG

PAKAIAN

-Lots of baju kurung (Doesn't matter if it kurung moden ka,johor ka atau whatever. Tapi jangan la bawak    banyak sangat sampai 30 pasang aiyo. 7-10 cukup)
-Barang barang dalaman dan pakaian dalaman wanita (inner,undergarments,anak tudung etc)
-Tshirt (lengan panjang dan pendek)
-Track bottom,slack,jeans,palazzo etc (seluar la maksud aku. Tak termasuk seluar dalam kay)
-Kain batik
-Stokin dan handsocks
-Accessories (ikat rambut,hairpins,hairband,headband etc)
-Tudung

BARANG BARANG

-Kasut
-Bags,handbags etc
-Selipar jepun atau german
-Sandal
-Kasut sukan

PENJAGAAN DIRI

-Shower gel,syampu,pencuci muka,sponge,conditioner,serum
-Tooth paste dan toothbrush
-Bedak
-Deodorant
-Sikat
-Nail clipper
-Cotton bud
-Moisturizer,toner,bb cream,mask,lip balm etc
-Losyen
-Ubat gatal (ni aku je bawak korang takyah)
-Tuala Mandi (at least 2)
-Girls related things (Sanitary pads,etc)

LAUNDRY

-Sabun basuh baju
-Hanger
-Sepit baju
-Berus
-Bakul (Boleh lipat)
-Baldi gayung

ALAT TULIS

-Pen,pencils
-scissors
-stapler
-A4 paper and foolscap paper
-Fail dokumen
-paper clips
-Pencil case

AGAMA-RELATED

-Telekung
-Sejadah
-Al Quran/Yassin/Al Mathurat

BARANGAN BILIK

-Cadar,selimut,sarung bantal
-Kain buruk
-Surat khabar lama
-Mangga locker
-Cermin (Tak penting pun)

Dah lah, kalau pikir lagi nanti bertambah banyak lak. Will update soon kalau ada benda nak tambah. Bye!

No comments:

MOST VIEWED THIS WEEK

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MEMBEBEL BOX