26 August, 2013

LACEY BLOUSE MURAH


HARGA: RM29 BELI 3 PERCUMA POSTAGE
POSTAGE RATE: SEMENANJUNG RM6/SABAH SARAWAK RM9


LENGTH: 82CM
BUST: 106CM
SHOULDER: 42CM
SLEEVE: 60CM
SIZE: FREE SIZE, FITS UP TO L
MATERIAL: COTTON + LYCRA + NET

Sms me to order. 0172745788









23 August, 2013

MACAM NI LA CARA NAK PAKAI BAJU COLOR BLOCKING~!



ok girls, hari ni aku nak share sikit pasal color blocking. Sekarang kan tengah trend color-color striking yang tak sama kan? Cantik tu memang cantik tapi kena betul pada caranya. Kalau main pakai je kang jadi macam badut pulak.


See? Too many colors at once, and you'll end up like a clown!

Ok then, ni cara nak mix and match color~

1. Jangan Guna Lebih dari 3 Warna

Kalau lebih dari 3 color, korang akan nampak semak dan badut. Lagi satu, kalau terlalu banyak warna, orang takkan nampak korang tapi orang akan baju korang je. Color kulit korang akan tenggelam dan kelam.

Not more than 3. remember

2. Gunakan complementary colors.

Complementary colors ni, adalah warna yang bertentangan dengan satu sama lain. Jom tengok carta warna ni


Ok,kalau korang nak mix and match warna,make sure pilih yang bertentangan dalam bentuk segi tiga.
Contoh:  Yellow+Red+Blue

Kalau korang taknak yang betul2 bertentangan pun takpe, pilih warna yang berhampiran
Contoh: Yellow+Blue green+Red


Ni contoh bergambar rajah

Ok bye!




21 August, 2013

BAJU MUSLIMAH 100% COTTON



Ada Item baru di Oscara Boutique
100% cotton 
Available size: S,M,L,XL
Design cantik, dijamin selesa dan daboom!
Hanya RM59 free postage semenanjung.
Sabah/Sarawak Tambah RM5 ya
SMS 0172745788 untuk order
code item ada pada gambar ya
















Lists Barang yang Perlu Dibawa ke Universiti (versi Adibah)


Hi all, less than 9 days aku akan bertolak ke Penang untuk register UITM Penang. Bertolak awal sehari sebab aku kan duduk johor, so jauh so better bertolak awal. Course apa? Degree in Hotel Management =)
Wheeeww am gonna learn a new language there! Excited!

So here's my to do lists and stuffs. Hope it can be useful for some of you yang masih blur blur lagi (Padahal aku pun tak packing barang lagi)

Based on my 6 years experiences living away from my family (5 years high school, and 1 year matriculation), aku boleh gerenti yang tinggal dekat hostel ni best. Jadi bagi sesiapa yang first time berpisah dengan family, jangan risau. Best punya wa cakap lu

This lists are applicable to girls only since I'm a girl.lol

SENARAI KEPERLUAN BARANG

PAKAIAN

-Lots of baju kurung (Doesn't matter if it kurung moden ka,johor ka atau whatever. Tapi jangan la bawak    banyak sangat sampai 30 pasang aiyo. 7-10 cukup)
-Barang barang dalaman dan pakaian dalaman wanita (inner,undergarments,anak tudung etc)
-Tshirt (lengan panjang dan pendek)
-Track bottom,slack,jeans,palazzo etc (seluar la maksud aku. Tak termasuk seluar dalam kay)
-Kain batik
-Stokin dan handsocks
-Accessories (ikat rambut,hairpins,hairband,headband etc)
-Tudung

BARANG BARANG

-Kasut
-Bags,handbags etc
-Selipar jepun atau german
-Sandal
-Kasut sukan

PENJAGAAN DIRI

-Shower gel,syampu,pencuci muka,sponge,conditioner,serum
-Tooth paste dan toothbrush
-Bedak
-Deodorant
-Sikat
-Nail clipper
-Cotton bud
-Moisturizer,toner,bb cream,mask,lip balm etc
-Losyen
-Ubat gatal (ni aku je bawak korang takyah)
-Tuala Mandi (at least 2)
-Girls related things (Sanitary pads,etc)

LAUNDRY

-Sabun basuh baju
-Hanger
-Sepit baju
-Berus
-Bakul (Boleh lipat)
-Baldi gayung

ALAT TULIS

-Pen,pencils
-scissors
-stapler
-A4 paper and foolscap paper
-Fail dokumen
-paper clips
-Pencil case

AGAMA-RELATED

-Telekung
-Sejadah
-Al Quran/Yassin/Al Mathurat

BARANGAN BILIK

-Cadar,selimut,sarung bantal
-Kain buruk
-Surat khabar lama
-Mangga locker
-Cermin (Tak penting pun)

Dah lah, kalau pikir lagi nanti bertambah banyak lak. Will update soon kalau ada benda nak tambah. Bye!

14 August, 2013

It's Wednesday and It's Wordless Wednesday




So today is Wednesday and picture will do the talking =)


Gambar ni dah bertahun ada dalam laptop aku. 2 or 3 years if I'm not mistaken. 

01 August, 2013

Perempuan Kerek Part 1


Haritu aku ada berselisih bahu dengan seorang minah (nama dirahsiakan) dekat bazar ramadhan. Pastu dia dok cerita dengan kawan dia yang dia beli peplum baru harga RM50++ gituww. Eleh, kecoh giler nak cerita baju kau mahal lettew. Zaman sekarang ni kita boleh dapat benda berkualiti dengan harga yang murah la wei. Macam mana? Kat mana? Ha.. cuba scroll kat bawah ni


Semua Blouse berharga RM30 dan free postage semenanjung. Sabah sarawak tambah RM5
Ha, bukan senang kau nak jumpa blouse murah-murah ni. Kain dijamin berkualiti. 
Free size S sampai  L

So apo laie tunggu, sms 0172745788/0196488142 sekarang!
Sms number terbabit dan nyatakan code blouse yang korang nak. Kalau nak tanya ukuran pun boleh tanya kat nombor tu. SMS sahaja ea. Call tak layan

Tak percaya? (Yolah, sekarang ni barang-barang murah kat tenet banyak tipu)
Boleh check kat Oscara Boutique  aku punya fb page online butik.

GF2970

RM30 FREE POS SEMENANJUNG SABAH/SARAWAK ADD RM5

L
LENGTH: FRONT: 67CM , BACK: 77CM
BUST: 98CM
SHOULDER: 40CM
SLEEVE: 60CM
SIZE: FREE SIZE, FITS UP TO  L
MATERIAL: COTTON









GF2977

RM30 FREE POS SEMENANJUNG SABAH SARAWAK TAMBAH RM5

LENGTH: 70CM
BUST: 96CM
SHOULDER: 40CM
SLEEVE: 56CM
SIZE: FREE SIZE, FITS UP TO  L
MATERIAL:  COTTON + DENIM







Ingatlah, sementara korang masih ragu ragu nak beli ke tak? Blog ni tipu ke tidak? Orang lain yang dah beli tu dah lama bergaya dengan peplum baru. So jangan ragu ragu lagi, jom order sekarang!

Keraguan membinasakan anda =) SMS 0172745788/0196488142

P/s: Cerita di atas hanyalah rekaan semata mata. Jangan marah

MOST VIEWED THIS WEEK

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MEMBEBEL BOX