27 July, 2013

Kurung Peplum Fishtail Harga Runtuh!

Assalamualaikum semua. Oscara Boutique ada nak buat jualan harga runtuh untuk kurung peplum fishtail exclusive! Kenapa nak buat jualan harga runtuh? Kenapa murah sangat? Sebab.. hari tu ada seorang customer saya, mula mula dia order kurung peplum fishtail ni, tapi dia cancel pulak. So sempena nak raya ni saya jual harga murah jelah ye.

Standard harga dekat butik biasa RM170-RM200++

Tapi Oscara Boutique jual murah punya~

RM140 FREE POSTAGE SEMENANJUNG.
SABAH SARAWAK ADD ON RM10

Kain peplum kurung ni sangat sangat lah berkualiti ya, saya boleh jamin anda akan berpuas hati kalau dapat miliki sepasang. Dah la murah, cantik+kualiti pulak tu. So apa lagi jom sms 0172745788 sekarang!



Kurung peplum fishtail hijau. *Warna berbeza sedikit dengan warna asal. Warna asal lebih cantik dari gambar

-Material chiffon silk with full lining. 
-Kain duyung
-Peplum fishtail design (Belakang lagi labuh dari depan)
-Beading kemas dan tak sarat (Dijamin cantik!)
-Size 40 & 42 available

Sesiapa yang area labis, boleh COD atau datang rumah tengok dulu

22 July, 2013

Cara Menghilangkan Blackhead/Whitehead



Hai. Hari ni bukan pengiklanan ke apa ea. Just nak buat product review. Gadis,wanita,jejaka,mak,ayah,akak,adik,abang,atok,nenek kat luar sana tu mesti ada masalah blackhead atau whitehead kan? Ala yang minyak minyak terkumpul dalam liang roma tu. Yang buat kulit muka kita macam berduri dan gerutu tuh. haa aku sebagai seorang kanak kanak berusia 19 tahun pun ada tau mend alah tu. Tapi dekat aku whitehead. Biasa orang suka picit hidung untuk keluarkan benda tu. Jangan! Tak elok picit picit hidung ni



okay dulu,aku pakai node strip brand biore. Effective la jugak,bila tarik nose strip tu nampak banyak minyak melekat dekat nose strip tu dan hidung pun rasa licin je. Dah takde duri duri. Tapi lama lama aku rase tak puas hati, aku nak kasi licin satu muka.





Last sunday aku dengan abang aku dan kakak ipar aku pergi mall,lepas tu ada satu kedai "Cathy Doll". Aku pun masuk ar. Sebab kedai dia macam menarik. Pompang pompang,aku pun terbeli whitehead clay mask dengan harga RM9.90 satu sachet. satu pack tu boleh pakai beberapa kali sebab die banyak. So aku kongsi la dengan family aku. hehek

Seriously best giler! Kalau pakai mask garnier macam takde effect. Biore nose strip biasa biasa je. Tapi bila pakai brand cathy doll ni, memang superb! bawah mulut,area dagu,pipi,hidung semua jadi licin! Dan banyakkkk sangat minyak minyak yang menjijikan melekat dekat mask tu. Mask ni dalam bentuk cecair, bila dah kering boleh kopek dengan senangnya.

So jangan lupa try! Cathy Doll =)

P/s: Cathy doll ni brand dari korea. Kalau nak kulit macam Song Ji Hyo boleh la try
P/s/s: Blackhead atau whitehead korang tu hilang untuk sementara je tau, bukan selama lamanya. 4-5 hari ada la balik. Dah namanya minyak kat muka kompem la datang balik

Ok bye bye-cycle

18 July, 2013

SOLAT 5 RAKAAT?




Gambar masa aku kecik. Rambut tempurung kelapa


Hari ni kita stop cerita dan iklan pasal bisnes. Aku nak cerita satu cerita. Aku start belajar solat lebih kurang 14 tahun lalu, masa umur aku 5 tahun la kan. Masa tu kecik lagi jadi takde la aku  pandai baca Al Fatihah atau surah-surah. Aku cuma belajar pergerakan dalam solat. Nak dijadikan cerita. aku dah tak ingat sangat dah memori masa kecik kecik dulu, tapi mak aku rajin cerita balik kat aku.

Mak aku cakap, masa kecik kecik aku selalu ikut ayah atau mak aku sembahyang. Tapi kalau aku terlepas,dorang dah solat dan aku tak dapat ikut,aku akan menangis gila gila sebab tak dapat ikut sembahyang. Padahal bukan sembahyang betul pun. Ikut ikut je

Disebabkan taktau sangat solat, aku pun selalu terlebih rakaat. Yang 4 rakaat jadi 5 rakaat. Masa tu abang aku umur 11 tahun dah tau la sembahyang yang betul kan. Dia pun cakap la kat aku

"Diba sembahyang 5 rakaat la. Terlebih satu."

Aku pulak balas dengan selambanya

"Potong satu rakaat" Sambil buat gaya potong.

Tak boleh blah giler bila mak aku cerita balik. Macam sengal sengal je masa kecik dulu. Ingat boleh main potong potong sesuka hati. Hehe

Tu je nak share =)

11 July, 2013

HARI RAYA SALE!! PEPLUM KURUNG,BAJU KURUNG DAN FISHTAIL PEPLUM KURUNG



Semua item adalah free postage. Diulangi, FREE POSTAGE. Lepastu customer akan dapat free gift lagi.
Nak order, just sms me code baju (ada pada gambar),color dan size. Untuk peplum kurung, size yang available 32,34,36,38

SMS 0172745788

Semua baju kurung dan peplum kurung material Chiffon Silk with lining =)

PEPLUM KURUNG SALSA EXCLUSIVE 
RM150 BUY 2 FOR RM270(Jimat RM30)
FREE POSTAGE+FREE GIFT
SIZE: 32,34,36,38













FISHTAIL KURUNG ALAYSA EXCLUSIVE 
RM150 BUY 2 FOR RM270(Jimat RM30)
FREE POSTAGE+FREE GIFT
SIZE: 36,38,40,42






BAJU KURUNG
RM120 BUY 2 FOR RM220(Jimat RM20)
FREE POSTAGE+FREE GIFT



Size available for orange: 42,44


Size available for pink: 40,46


Size available for purple: 40,42


Jom order cepat cepat! sms 0172745788 sekarang! Stok tak banyak! kang takde baju raya lak korang =)

09 July, 2013

Hadiah Birthday Untuk Girlfriend/Boyfriend/Suami/Isteri


Pening kepala kan nak fikirkan hadiah untuk orang yang tersayang? Tapi sekarang tak lagi. Oscara Boutique boleh buat penghantaran terus ke orang tersayang anda! Kalau anda sayang diri sendiri, pun boleh beli untuk diri sendiri.

ALL PERFUME RM45. BUY 2 FREE POSTAGE+FREE GIFT

How to order? SMS 0172745788 atau PM Oscara Boutique
ADIDAS ICE DIVE ADIDAS FOR MEN

100 ml
main accords
fresh spicy
citrus
green
fruity
herbal



ADIDAS VICTORY LEAGUE ADIDAS FOR MEN

100ml
Main Accords
vanilla
woody
fresh spicy
powdery
cinnamon
warm spicy



CHEAP & CHIC LIGHT CLOUDS MOSCHINO FOR WOMEN

50 ml

main accords
floral
musky
watery
amber
white floral
rose

MARRY ME! LOVE EDITION LANVIN FOR WOMEN

75 ml

MAIN ACCORDS

floral
white floral
citrus
rose
fruity



BLACK XS FOR HER PACO RABANNE FOR WOMEN

80 ml

MAIN ACCORDS

woody
fruity
sweet
cacao
vanilla




ESCADA MARINE GROOVE ESCADA FOR WOMEN

100 ml

MAIN ACCORDS
tropical
fruity
sweet
floral
white floral




ROCK`N DREAMS VALENTINO FOR WOMEN

50 ml 
main accords
woody
powdery
fruity
floral
sweet



L`EAU D`ISSEY EAU D`ETE SUMMER EDITION ISSEY MIYAKE FOR WOMEN

100 ml 
main accords
floral
rose
fruity
watery
sweet

07 July, 2013

LAGI BAWAL PLAIN MURAH RM6 SEMPENA RAMADHAN DAN AIDILFITRI

Jom beli bawal plain brand kangaroo. Kain senang bentuk, tak pendek boleh tutup dada kalau selimpang. Dan yg penting murah! Dekat pasaran RM7 right? Jom beli online. Lagi banyak beli lagi untung =)

CARA ORDER:

1. sms 0172745788
2. PM fb page Oscara Boutique

Nyatakan code color yang anda nak ya. Thanks




06 July, 2013

TIPS MEMILIH TUDUNG YANG BETUL






1. Warna

Kalau korang pakai baju yang banyak color eg: hitam+biru+hijau+pink. Pilih warna tudung berdasarkan color yang paling sikit ade kat baju korang tu. Nanti akan nampak lebih menyerlah dan cantik.

2. Fabrik

Pemilihan tudung mestilah kena yang serap peluh, tak panas dan selesa. Kain cotton, chiffon, crepe,lycra semua tu sesuai untuk tudung dan selesa bila dipakai. Banyak lagi kalau aku nak senaraikan kat sini so korang pergi kedai sendiri rasa apa yang korang rasa selesa huehue


Halfmoon Alisha RM19 plain RM25 ada beading. SMS 0172745788
3. Satin

Zaman sekarang ni semua orang dah daring, color blocking bagai kan. So kain satin yang berkilat kilat tu pun ada orang jadikan selendang. Aku tak berkenaan sangat tapi kalau korang nak pakai make sure jangan pakai kain satin waktu siang. Sebab matahar mencacak atas kepala, pastu kau pakai lagi material kain yang berkilat kilat tu. Semak orang lain tengok hehe. So kain satin ni pakai time malam.

4. Corak

Memandang sekarang tengah musim tudung paisley,tribal,bunga bunga bagai so makin ramai la yang pakai tudung bercorak corak (termasuk aku). Jadi korang jangan pakai tudung bercorak dengan baju yang bercorak. Andai kata, korang ada blouse tribal warna pink dan korang ada jugak tudung tribal warna pink. Sebijik pulak tu corak die. Tapi jangan pakai! Pemakaian tudung bercorak hanya sesuai dengan baju plain sahaja. Dan kalau korang pakai baju bercorak, pastikan pakai tudung plain. Baru sesuai


Semua tips tips ni bukan datang dari aku seratus peratus sebab aku pun bukan study tekstil ke fesyen ke. Ni semua yang aku baca dan collect dengan orang lain hasil dari girl talk. hehek

Bye

02 July, 2013

Short update: Tote Bags

Hi semua. Lately aku macam busy sikit (macam). Sebab jaga anak buah kesayangan hehe Pastu jahit tudung lagi. So hari ni baru bekesempatan nak update blog. Tu pun short update jela yang mampu.

Sekarang ni fashion yang tengah in handbag besar besar kan? Atau dikenali sebagai Tote bag. Fatin Liyana pun pakai hee. Tote Bag ni sesuai untuk remaja,orang tua,ibu ibu yang ada anak kecil dan semua peringkat umur. Yela tote bag ni kan besar so senang nak letak tab,diaper anak,baju anak lagi,telekung atau pape la.

Jadi jom order Tote Bag dari Oscara Boutique =)

Klik sini untuk tengok contoh dan order ada banyakkkkkkkkk sangat pilihan!---> Oscara Boutique Tote Bags


teaser =)



















chow 


MOST VIEWED THIS WEEK

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MEMBEBEL BOX