27 June, 2013

TRIBAL BLOUSE AND TRIBAL PEPLUM


Sekarang ni fesyen tribal tengah meletop letop kan. So jangan ketinggalan! Jom order dari kami :)


LD2599 RM39

LENGTH: FRONT:62CM, BACK:80CM
BUST: 100CM
SHOULDER: 40CM
SLEEVE: 57CM
SIZE: FREE SIZE, FITS UP TO L
MATERIAL: COTTON




LH2447 RM39

LENGTH: 60-65CM
BUST: 84CM
SHOULDER: 29CM
SLEEVE: 60CM
SIZE: FREE SIZE,FITS UP TO SMALL L
MATERIAL: COTTON + LYCRA + CHIFFON





LH2447



LH2451 RM39

LENGTH: 62-69CM
BUST: 84CM
SHOULDER: 32CM
SLEEVE: 54CM
SIZE: FREE SIZE,FITS UP TO SMALL L
MATERIAL: COTTON + LYCRA + CHIFFON











LD2392 RM35

LENGTH: 68CM
BUST: 70CM
SHOULDER: 34CM
SLEEVE: 52CM
SIZE: FREE SIZE,FITS UP TO M
MATERIAL: COTTON + LYCRA



LD2555 RM39

LENGTH: 64CM
BUST: 140CM
SHOULDER: 45CM
SLEEVE: 38CM
SIZE: FREE SIZE, FITS UP TO XXL
MATERIAL: COTTON + LYCRA



How to order? 

SMS 0172745788 or email order.oscaraboutique@gmail.com



23 June, 2013

Orang Berbadan Besar Pun Boleh Bergaya Dengan Baju Plussize


Haiii
Am back setelah 79 jam menyepi. Busy dengan facebook page+farmville lagi =p

Hari ni nak update koleksi terbaru untuk wanita wanita dan gadis gadis yang plussize! Semua orang boleh bergaya =)

CODE LD2537
PRICE RM45 (2 for RM85)

LENGTH: 77-107CM
BUST: 118CM
SHOULDER: 38CM
SLEEVE: 57CM
SIZE: FREE SIZE,FITS UP TO XXL
MATERIAL: COTTON + LYCRA










CODE LD2544
PRICE RM45 (2 for RM85)

LENGTH: 75-106CM
BUST: 110CM
SHOULDER: 38CM
SLEEVE: 56CM
SIZE: FREE SIZE,FITS UP TO XXL
MATERIAL: COTTON + LYCRA










CODE LD2555
PRICE RM40

LENGTH: 64CM
BUST: 140CM
SHOULDER: 45CM
SLEEVE: 38CM
SIZE: FREE SIZE, FITS UP TO XXL
MATERIAL: COTTON + LYCRA



untuk order, email order.oscaraboutique@gmail.com

OR

SMS 0172745788 for immediate reply!



22 June, 2013

Pakej Peplum


Hanya RM60 sahaja! Free postage untuk semenanjung =) 

Free size boleh muat sampai M. Material kain cotton+ lycra. Sejuk dan stretchable :)

SMS 0172745788 / email adibahluawi@gmail.com / order.oscaraboutique@gmail.com



PEPLUM DRESS 1 PIECE DRESS RM40, TRIBAL PEPLUM & PEPLUM TOPS


Hi. Hari ni kembali update setelah seminggu holiday =D Ni update terbaru dari Oscara Boutique.
Semua material adalah stretchable dan sejuk =) Setiap pembelian 2 helai dan ke atas akan dapat free gift!! So jom order sekarang! SMS 0172745788/ email order.oscaraboutique@gmail.com

CODE: LD2307
PRICE: RM40

LENGTH: 124CM
BUST: 84CM
SHOULDER: 31CM
SLEEVE: 55CM
SIZE: FREE SIZE,FITS UP TO L
MATERIAL: COTTON + LYCRA







CODE: LD2318
PRICE: RM39

LENGTH: 64CM-73CM
BUST: 82CM
SHOULDER: 31CM
SLEEVE: 60CM
SIZE: FREE SIZE,FITS UP TO M
MATERIAL: COTTON + LYCRA








CODE: LD2392
PRICE: RM39

LENGTH: 68CM
BUST: 70CM
SHOULDER: 34CM
SLEEVE: 52CM
SIZE: FREE SIZE,FITS UP TO M
MATERIAL: COTTON + LYCRA


10 June, 2013

3 Perkara yang Menyakitkan Hati di Twitter




1. Private Account Twitter
Aku tau la korang ni jaga privasi tapi kalau korang private account twitter tak dapat la aku nak retweet tweet(s) korang yang best. Lagi satu, twitter ni bukan ada letak info peribadi sangat so takyah nak privatekan sangat la account twitter kau. Just saying

2. Follow me back
Kau dah follow aku,kau mention aku suruh follow balik. Excuse me, kita ada kebebasan mengfollow orang kan? jangan la paksa aku follow kau kalau aku dah taknak. Ingat ni apa nak I follow you, you follow me back? Aku follow sesiapa yang aku berkenan la. Kalau kau tak suka takyah follow aku u_u

3. Sibuk hal orang lain
Twitter ni dah memang dicipta untuk kita update banyak banyak. Nak tweet 10 kali dalam masa seminit pun takde siapa yang nak marah. So apsal nak sound aku lak? Ni bukan facebook. Kalau facebook ye la sakit mana tengok orang yang update status seminit sekali.


Twitter Aku @Dibachan

08 June, 2013

Info Berkenaan Kursus Accounting


Okay then, sebagai permulaan aku nak share sikit pasal accounting. Aku share yang basic basic je so kalau nak further information pasal accounting sila pergi tanya orang yang lebih mengetahui. hehe

Yang aku tau lah, accounting ada dua jenis course. First, Forensic accounting, second, Management Accounting.

Forensic Accounting
-Course ni adalah kombinasi accounting,auditing and investigating. So jadilah forensic accounting.

Apa yang korang akan belajar?
-Awal-awal korang akan belajar accounting macam biasa, tapi bila dah masuk final year baru belajar pasal investigation technique,risiko dan ethics. Aku pun taktau apa kena mengena investigation dengan accounting. Macam polis lak rasanya

Core Subjects
-Accounting subjects etc
-Auditing
-Forensic accounting
-internal auditing
-Conflict management
-Quantitative Analysis
-E-business systems
-Decision analysis with spreadsheet

*Lain universiti lain subjek sikit. Mungkin ada universiti yang buat penambahan subjek

Tempoh Masa
-Biasanya Forensic accountiing mengambil masa 3 tahun atau lebih untuk dihabiskan. Normally 3 tahun

Students yang nak amik course ni biasanya kena ada grade yang bagus dalam mathematics. Orang yang dah ada basic account,business dengan economics lagi bagus. Senang la kan dah ada basic

Peluang Pekerjaan
-Boleh kerja dengan agensi kerajaan, Law firms,accounting firms etc




Management Accounting
-Course ni pasal financial management, pengurusan sumber,decision making, buat financial reports, cukai dan sebagainya

Apa yang korang akan belajar?
-Korang akan belajar macam mana nak buat analisis kos,financial reports, analisis kontrak baru, cara kontrol  kewangan

Core subjects
-Auditing
-Company Law
-Cost Accounting
-Economics(macro dan micro)
-Financial Accounting
-Management Accounting
-Management Information systems
-Quantitative methods
-Taxation

Tempoh Masa Belajar
-Biasanya 3-4 tahun untuk habiskan degree dalam bidang ni

Macam tadi jugak, students yang nak belajar course ni kena ada grade yang bagus dalam mathematics

Peluang Pekerjaan
-Boleh kerja dekat bank, mana mana syarikat industri dan banyak lagi. Seriously bidang pekrjaan untuk course accounting yang ni memang banyak,tak larat aku nak taip satu satu sebab banyak sangat

Post Scriptum:
Kalau ada apa apa info yang salah ditulis kat blog ni, jangan cari aku lak,aku tak berdosa. Jangan marah aku ea,kbye



Info Course Pilihan Anda


Assalamualaikum

Sekarang ni tengah musim student student lepasan spm dan juga lepasan STPM/Matrikulasi/Asasi/Diploma nak masuk universiti. Mesti la ramai tengah konfius, course apa nak amik? Apa peluang pekerjaan kalau amik course tu?

Jadi aku pun decided yang aku nak buat entri pasal course course yang ada kat universiti Malaysia ni. Mungkin bukan 100% tapi up to 50% la aku boleh buat. Mungkin ramai yang tertanya tanya, boleh caya ke info dari blog aku ni? entah entah main taip je ye dak?

FYI,info info berkenaan course yang bakal aku taip nanti adalah boleh dipercayai. Aku baca dan baca dari majalah Doctorjob dan buku doctorjob yang aku beli. Ada juga info dari orang orang yang aku kenal, yang pernah belajar course tu. Dan info info yang aku baca di internet dan majalah.

Okay itu je. Nak start menulis pasni. Apa apa permintaan jangan segan segan mintak. Mane la tau korang nak tau pasal satu course tu ke. Just ask me. I'll try to help as much as I can

Chiao

04 June, 2013

Tips Menduduki Peperiksaan MUET (Malaysian University English Test)




Haa hari ni aku nak berkongsi sedikit tips untuk sesiapa yang nak menduduki peperiksaan MUET.

Bagi yang nak sambung degree dalam course yang best best mesti la nak dapat band yang bagus kan?
Biasanya kalau course yang ada kaitan dengan English dorang nak band 4 sebagai syarat minimum untuk masuk course tu.




Aku amik MUET last year,2012. Alhamdulillah resultnya okay so boleh la aku poyo poyo tulis tips MUET kat blog. Hehe (macam gampang)

So ni langkah langkah yang patut dilakukan secara konsisten untuk mendapatkan band yang memuaskan dalam MUET. Rubber band pon bolehh

Bagi yang English dia memang teruk nak mampus, kira yang memang tak minat+tak reti+hampeh la dalam English. Jangan risau, anda boleh mula dari bawah. Tapi jangan la start seminggu sebelum MUET memang takde la hasilnya. Start la awal awal.

1.       Baca artikel artikel English kat internet. Baca topic yang korang minat. Kalau baca topic ilmiah takut korang tertidur lak. Baca la gossip gossip artis omputih. Nanti lama lama korang akan biasa dengan English.
2.       Bila dah biasa dengan English, dengar lagu omputih lak. Kalau kau tak paham dia cakap apa, dengar banyak banyak kali. Lagi satu, jangan malas nak bukak kamus kalau tak paham certain perkataan. Kalau malas, band 2 pon kau jangan mimpi la nak dapat. Dengar lagu English ni bagus gak sebab nanti ada paper listening kan dalam MUET.

3.       Lepas tu korang upgrade lak usaha korang. Start baca artikel yang susah-susah yang wujud kat internet tu. Baca The Star, New Strait Times okay gak. Sebab dalam paper reading MUET, dorang selalu amik petikan dalam artikel suratkhabar tu.

4.       Baca short novel macam MR Midnight, Goosebumps, novel novel pendek untuk kanak kanak riang tuh. Aku tau, kalau yang memang tak minat English tu baca novel pendek pun memang susah nak paham ye dak? Paksa diri baru boleh Berjaya. Muehehe (asal macam gampang aku nih)

5.       Upgrade lagi dengan start membaca novel novel bi yang sebenar. Yang page 100++. Kau jangan la asyik baca novel melayu jek. Bosan. Tak habis habis kawin kontrak. Kawin paksa, tangkap basah ah bosan. Baca novel cinta bi lak. Confirm best.

6.       Pastu lama lama korang dah rasa okay dengan bi, insyaAllah nanti MUET pon okay.
7.       Untuk speaking lak, masa paper speaking MUET, kau bebel jelah apa apa patut. Lintang pukang grammar pun boleh. Asalkan kau tak diam membisu masa speaking. Kalau kau diam nanti mesti kelihatan bodoh (maaf kasar) jadi beranikan diri dan cakap je apa apa yang berkaitan dengan topic. Sebab tu kena banyak membaca =)
Contoh slip result muet




Untuk yang dah memang power, takyah tips la kan sebab ko dah memang power. Muehehe
Korang baca jelah novel novel tebal yang banyak perkataan susah tu. Biar gempak sikit nanti boleh la dapat band 5/ band 6.

Dulu dulu, English aku pun hampeh. Masa darjah enam kemain la benci English. Aku selalu dapat 4A 1B sebab kantoi kat bi. Lepas tu cikgu bi aku buat kelas intensif and then dia paksa aku masuk pertandingan menulis essay bi. Aku pun goreng punya goreng dapat la nombor 2. Peringkat daerah je la tapinya. Pastu aku pun mula la terdetik, hmm takde la bodoh sangat bi aku ni. Boleh je Cuma aku pemalas. And then terus rajin Alhamdulillah masa upsr tak kantoi bi. Dah masuk sekolah menengah aku dah start baca novel bi semua so aku dah takde masalah dalam bi. Grammar la problem sikit. Haha


So bagi sesiapa nak start usaha untuk MUET, ingatlah kejayaan bermula dari bawah. Jangan malas malas!


01 June, 2013

Polkadot Blouse, Trendy Blouse,Peplum Fishtail and Peplum Blouse. MURAH DAN HIGH QUALITY


Hi all, hari nak update sikit pasal online boutique saya. Ada new items. 
Code untuk product ada dekat gambar ye!
Cute kan? RM39. FREE SIZE MUAT SAMPAI L. 
Material: Cotton + Lycra
Sejuk, tak panas



Boleh pakai dengan belt.
RM39,FREE SIZE MUAT SAMPAI SMALL L.
Material: Cotton+Lycra


RM39
FREE SIZE,MUAT SAMPAI XL
Material: Cotton Lycra


Peplum Fishtail 2 Layer
RM43
FREE SIZE MUAT SAMPAI M
Material: Cotton+Lycra+Chiffon
(Layer yg plain tu kain chiffon)






RM39

LENGTH: 62CM-68CM
BUST: 90CM
SHOULDER: 36CM
SLEEVE: 53CM
SIZE: FREE SIZE, FITS UP TO M
MATERIAL: COTTON + LYCRA


Kain semua stretchable.Kalau berminat sms/email saya ya. 
0172745788/order.oscaraboutique@gmail.com

For more, visit Oscara Boutique

MOST VIEWED THIS WEEK

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MEMBEBEL BOX