08 May, 2013

LAGI INFO BERKENAAN KOLEJ MATRIKULASI JOHOR


Hi folks

Seperti yang sedia maklum kat entri lama ni, aku ni bekas pelajar Kolej Matrikulasi Johor. Hmm kira bekas la kan sebab baru habis haritu (29 April 2013).

So aku nak cerita pasal facilities dulu. Kat matrik ni, nak kata facilities dia lengkap sangat tak jugak, tapi cukup la yang penting penting tu. Takde la kau mati sebab kekurangan kemudahan. Macam kat matrik johor, kemudahan basic yang ada:

-Wifi (walaupun macam siput sedut)
-Mini Mart (best woo ada macam-macam)
-Lif (kat asrama takde)
-Alat sukan (sekali pun tak pernah sentuh)
-basikal (boleh sewa basikal tetiap petang. wohooo)

dan lain lain

Jadi, kat Matrik Johor ni, takde la masalah kalau tetiba pencuci muka kau habis pastu takde extra. Jangan risau, mini mart ade jual semua benda yang kau nak. Makanan dia jangan cakap la kann. Tuala wanita, baldi, selipar, botol, pencuci muka, syampoo etc. Ala-ala guardian dah aku tengok.

Pasal sistem pembelajaran pulak, ok la. Memang hectic sikit sebab terpaksa terkejar kejar tapi lama lama badan korang akan biasa dengan keadaan tu. Macam aku, aku ok je dengan jadual matrik sebab dah memang duduk asrama dari form 1 dulu. Tapi kan, duduk matrik nanti takyah la nak nangis homesick bagai. Dah besar ok, buat malu. hehe

Start kelas pukul 8 pagi. Tengahari ade lunch break 1/2 jam bergantung pada hari. Lepas sambung balik sampai 4 petang. Tapi tu kelas sains. Kalau course akaun best sikit. Kadang kadang pukul 2 petang dah habis kelas sebab jadual tak pack.



Cara belajar macam dekat universiti, dalam dewan kuliah, ada assignment, ada kuiz dan ada test. Lab report pun kena tulis sendiri tak macam masa sekolah dulu, salin je cikgu dah bagi. hehe

Lecturer kat matrik johor ni semua baik baik kau jangan risau. Mesra alam dan tak makan orang.

Asrama dia pulak, ada 6 blok. 2 blok lelaki (A dan B) dan 4 blok perempuan (C,D,E dan F). Setiap blok ada 4 tingkat. Kalau kau dapat tingkat 4 memang disaster lah. Penat nak mampus naik masa hari pendaftaran sebab angkat barang banyak. Aku dapat tingkat 4. Mula mula ingat *boleh la kurus sikit sebab turun naik tingkat 4 hari hari* tapi hakikatnya, sama je makin gemuk ada la. cis

Ok la, daftar untuk pelajar baru 27 MEI 2013 ni. So, best of luck bagi sesape yang dapat matrik johor.


4 comments:

Keroro fx said...

wah,akak..info yg bez sgt nie
kalau x keberatan..bley x akak post tentang barang2 yg nk bwk ke matrik ni..saya bakal masuk kmj ni..huhu tp still pening xtaw nk bwk ape..hrp akak dpt bntu saya.. :)

Diba Chan said...

ok, jap ye akak buat entri :)

Dyerah Aifa said...

Assalam akak sy bakal msuk kmj 26 ni , psal bju putih and kain hitam tu kan mmg wajib pkai ke masa pndftaran ?

sherlina halim said...

Pengen yang lebih seru ...
Ayo kunjungi www.asianbet77.com
Buktikan sendiri ..

Real Play = Real Money

- Bonus Promo Red Card pertandingan manapun .
- Bonus Mixparlay .
- Bonus Tangkasnet setiap hari .
- New Produk Sabung Ayam ( minimal bet sangat ringan ) .
- Referal 5 + 1 % ( seumur hidup ) .
- Cash Back up to 10 % .
- Bonus Royalty Rewards setiap bulan .

Untuk Informasi lebih jelasnya silahkan hubungi CS kami :
- YM : op1_asianbet77@yahoo.com
- EMAIL : melasian77cs@gmail.com
- WHATSAPP : +63 905 213 7234
- WECHAT : asianbet_77
- SMS CENTER : +63 905 209 8162
- PIN BB : 2B4BB06A / 28339A41

Salam Admin ,
asianbet77.com

Download Disini

MOST VIEWED THIS WEEK

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MEMBEBEL BOX