09 February, 2013

DRAMA REVIEW #1 GOKUSEN


Cerita gokusen ni ada 3 season. Semua season best. Aku mula tau citer ni dari cikgu kat sekolah dulu. Cikgu physics aku tunjuk cerita gokusen ni satu episod. Aku rase bestt sangat walaupun cerita ni kengkadang macam tak logik dan bodoh bodoh.

SEASON #1

Main Cast

Nakama Yukie sebagai Yamaguchi Kumiko (Yankumi / Ojou / Kumicho) (Math Teacher/Class 3D adviser)
Matsumoto Jun sebagai Sawada Shin
Namase Katsuhisa sebagai Sawatari Goro, Kyoto (School Vice Principal)
Oguri Shun sebagai "Uchi" / Uchiyama Haruhiko
Waki Tomohiro sebagai "Kuma" / Kumai Teruo
Narimiya Hiroki sebagai Noda Takeshi
Ishigaki Yuma sebagai Minami Yoichi

Cerita ni pasal seorang cucu yakuza bernama Yamaguchi Kumiko, mempunyai minat yang mendalam untuk menjadi cikgu. Nak dijadikan cerita dia dapat la jadi cikgu dekta shirokin high school tapi dia terpaksa jadi guru kelas untuk kelas 3D. Kelas 3D ni budak budak dia teruk, tak suka belajar, bergaduh sana sini. Datang sekolah pun rambut warna warni. Tapi setiap pelajar dalam kelas 3D mempunyai sifat baik dorang masing masing walaupun muka macam pecah rumah. Si Kumiko ni pun teruskan perjuangan dia untuk mengajar anak murid yang bermasalah walaupun asyik kena buli. Cerita ni siyes kelakar giler.




Ni kumiko dan student yang rapat dengan dia. Kira watak utama la.


SEASON #2

Season 2 pun lebih kurang sama jugak, cuma tukar sekolah dan tukar student lain sebab student dekat season 1 dah graduated. Tapi jalan cerita untuk season 2 ni lain sikit sebab awal awal lagi dah ada konflik.


Aww Akinishi Jin dengan Kamenashi Kazuya  =D


SEASON #3

Untuk season 3, student dia lagilah lain sebab dorang tak united satu kelas tu. Ada berpuak puak. Aku kurang suka sikit la season 3 ni sebab student dia macam poyo sangat. Menyampah lak haha. Tapi tetap best.


Tengok, muka memang poyo habis dah ar tak hensem :-P haha

RATING

Season 1- Aku bagi 8/10
Season 2- 7.5/10
Season 3- 6/10

Okayy nantikan review drama yang seterusnya =) Banyakkkk sangat drama yang aku nak cerita nanti. 
Bye bye



No comments:

MOST VIEWED THIS WEEK

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MEMBEBEL BOX