28 February, 2012

BELAJAR BIARLAH TINGGI-TINGGI... TAPI JANGAN BODOH BERTINGKAT-TINGKAT

anime feveret aku. eh


Ok, sebenarnya post aku ni takde kena mengena sangat dengan tajuk Kalau kena pun sikit je. Harharhar. Actually a few days back, someone taught me something. Pasai pa? Pasal belajar. Dia cakap, belajar ni kena tekun, rajin haha k tu tipu :-P Dia cuma cakap kawin ni ibarat belajar.

Diploma- Dapat anak
Ijazah- Dapat cucu
Master- Dapat cicit
PHD- Dapat Piut (Eh betul ke piut?)

K aku tau aku gatal, post pasal kawin. Tapi biaq lah :-P haha.

Anyway, back to main topic. Zaman skang ni, ramai yg belajar demi title je. Nak master, PHd bagai tapi apa yang dorang dapat tu tak sepadan dengan perangai dorang. Maksud aku, dah ramai dah aku jumpa orang yg ada Master/PHd, berperangai macam orang tak sekolah. Bangang tak boleh di ajaq. Ni bukan nak hina orang ke apa, tapi perangai tu biarlah molek hendaknya. Jangan macam $%&^*

Aku rase la kan, perangai orang yang tak sekolah tu lagi bagus sejuta kali ganda dari orang yang belajar pandai pandai. Kesimpulannya, Belajar biar ikhlas. Jangan nak kejar title je. Kbye

1 comment:

Myst said...

Wooh anime feveret aku jugak xD Ha'a kan , dapat title . Biase la tuu huhu

MOST VIEWED THIS WEEK

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MEMBEBEL BOX