28 February, 2012

BELAJAR BIARLAH TINGGI-TINGGI... TAPI JANGAN BODOH BERTINGKAT-TINGKAT

anime feveret aku. eh


Ok, sebenarnya post aku ni takde kena mengena sangat dengan tajuk Kalau kena pun sikit je. Harharhar. Actually a few days back, someone taught me something. Pasai pa? Pasal belajar. Dia cakap, belajar ni kena tekun, rajin haha k tu tipu :-P Dia cuma cakap kawin ni ibarat belajar.

Diploma- Dapat anak
Ijazah- Dapat cucu
Master- Dapat cicit
PHD- Dapat Piut (Eh betul ke piut?)

K aku tau aku gatal, post pasal kawin. Tapi biaq lah :-P haha.

Anyway, back to main topic. Zaman skang ni, ramai yg belajar demi title je. Nak master, PHd bagai tapi apa yang dorang dapat tu tak sepadan dengan perangai dorang. Maksud aku, dah ramai dah aku jumpa orang yg ada Master/PHd, berperangai macam orang tak sekolah. Bangang tak boleh di ajaq. Ni bukan nak hina orang ke apa, tapi perangai tu biarlah molek hendaknya. Jangan macam $%&^*

Aku rase la kan, perangai orang yang tak sekolah tu lagi bagus sejuta kali ganda dari orang yang belajar pandai pandai. Kesimpulannya, Belajar biar ikhlas. Jangan nak kejar title je. Kbye

24 February, 2012

23 February

Hai. Hari ni aku nak habaq sikit ape yg terjadi pada 23 February.

February 23 is the 54th day of the year in the Gregorian calendar. There are 311 days remaining until the end of the year (312 in leap years).


Events that happen in 23 February-



  • 1945 – World War II: The 11th Airborne Division, with Filipino guerrillas, free the captives of the Los Baños internment camp.
  • 1945 – World War II: The capital of the Philippines, Manila, is liberated by combined Filipino and American forces.
  • 1945 – World War II: Capitulation of German garrison in Poznań. The city is liberated by Soviet and Polish forces.
  • 1945 – World War II: The German town of Pforzheim is completely destroyed in a raid by 379 British bombers.

Ade banyak lagi. Tapi tak larat la aku nak copy semua kan.haha

  • 2008 – A United States Air Force B-2 Spirit crashes on Guam. It is the first operational loss of a B-2.
  • 2010 – Unknown criminals pour more than 2.5 million liters of diesel oil and other hydrocarbons into the river Lambro, in Northern Italy, causing an environmental disaster.
  • 2012 – Something happened.

Apsal? Kenapa pandang aku macam tu? -.- k dah bye. Thank god its friday. TGIF


06 February, 2012

5 Facts About Love

Dah kenapa dengan Hugh Jackman? Aha

Kenapa aku angkat gambar Vanessa Hudgens? 



1. Usually you did not know when you're in love. It comes suddenly and unplanned.

2. Without you realizing it, you will always remember him/her.

3. Good or bad? It doesn't matter to you.

4. Love is like a drug. Addicted to her/his voice,laugh etc.

5. You are smiling when talking to him/her. Either face to face or on the phone.


Written by - Diba chan

Copyright 2012

01 February, 2012

MY BESTFRIEND- A Story


Hi. Cheer up gals.Semenjak dua menjak ni aku rajin update entri. Biasanya setahun sekali. haha. Mungkin bila tengok kawan2 SBP lain kecoh berblog membuatkan aku tercabar? Ehh? Aku nak challenge Wan Aidil dan Azam. Hehew. Ah gatal kau Dibachan, blogger laki je kau tengok.lol

Rasa macam diri ni sampah je kena buang dengan kawan baik sendiri.

Aih? Kenapa aku cakap macamtu? Tebiat? Haha takdelah. Lately banyak perkara yang terjadi dalam hidup aku.Kena tinggal boipreng tu satu hal, meraung dah. And then selang beberapa minggu kena tinggal dengan bestfren? Ah meraung lagi. Padahal time aku kena tinggal dengan boipreng aku tu, bestfren aku tu la orang pertama aku citer. Aku rasa dia mesti paham perasaan aku sedih kena tinggal.

Tapi tak sangka la, dia pun menyusul tinggalkan aku. Semua orang nak tinggalkan aku :( Dah takde sape nak kawan ngan kite dah. haa ok tebiat. --' Aku tahu la aku ni tak lawa, tak comel, tak pandai dan segala yang tak. Tapi... tapi... aku yakin aku seorang pendengar dan kawan yg baik.. Siyes sedih bile kawan baik aku sendiri block aku. Memang la aku ramaiiiiii sangat kawan2 lain, tapi tak sama weh tak sama. You can't be replaced.Take note.

Seriously, I miss the moment when we are laughing together, chatting and talking about stuff. Apa yang jadi kat tempat kerja kau, kat tempat kerja aku. Kau berdebat dengan siapa ke apa. Kita bercakap pasal novel2, movies, masa silam kau dan macam2 lagi. Kehilangan sangat la terasa. Mane taknya, before this hari2 dengar suara kau, kita buat super saver chat sampai 3-4 pagi. Gelak2, nangis2 sama sama.Dan sekarang ni aku kena buang. Hina sangat ke aku dimata dia? :(

Sekarang ni kerja aku online,makan,tidur,baca novel dan nangis. harharhar. Aku nak borak dengan siapa pasal novel yg aku baca ni? hmmm

Tadi mak aku masak sayur kacang buncis goreng, dan aku jadi sebak... sebab teringat kat dia :( haihh, dah melampau aku punya sedih ni.

K dah malas nak tulis panjang2.Kang kelenjar air mata ni rosak lagi. Let the time decided. Aku akan terus tunggu dia. Dan aku sedia bila2 nak jadi pendengar dia balik. :) Loveyou



Extra: Look yourself in the mirror first before criticizing others.

MOST VIEWED THIS WEEK

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MEMBEBEL BOX