02 January, 2012

MATI DALAM KEKUFURAN DI TAHUN 2012



Assalamualaikum semua. Happy New Year jugak  =p orang lain wish aku pun nak gegedik gak wish.aha. Lama dah aku tinggalkan blog, dah nak dekat setahun. Semua gara-gara salahkan dia! Jangan marah aku k.lol. Now I'm back after a long long sleep.zzzzzz

Biasalah dah jadi penganggur lepasan spm ni mesti la try2 carik kerja right? Tapi belum ada rejeki lagi bangg. Aku bukan duduk bandar, so susah nak cari peluang pekerjaan =3 hehew. Apa lagi skang jadi ler penanam anggur yang tak berbuah.

Haa ni yang nak cter nih. Aritu aku pergi la jenjalan carik kerja, pastu ada la kerja kosong kat sebuah pasaraya yang jual baju. Pasaraya ^&$* nama dia. Pastu supervisor dia tanya la aku betul ke aku siyes nak keje and so on and so forth. Aku pun jawab lah ye kann. Then dia cakap, esoknya aku dah boleh keje start pukul 10 pg sampai pukul 10 malam. And I was like, "haaa??"

Dalam hati cakap, 'lamanya!!!'

Then aku pun tanyalah supervisor tu, rehat pukul brape dia bagi. Dia cakap kerja sampai pukul 1 ptg, then rehat sampai kul 2ptg. Okay lah tu kan aku dapat solat zuhur. Pastu dia cakap lagi, rehat petang dari pukul 6 sampai pukul 7 mlm. zzz yang ni aku pantang.

Aku: eh Aunty, tak boleh ke tukar waktu rehat dari 6.30 ptg sampai 7.30 mlm ? saya nak solat maghrib. Pukul 7 mlm belum masuk maaa.

Kira ok la kan dapat solat asar skali walaupun kul 6.30ptg baru solat. Sebab kedai tu tak sediakan tempat solat. so aku kena la balik rumah atau pergi tumpang kat memane kedai kalau nak solat.Tapi cina tu tak bagi...

aunty: "mana boleh, blablablabla. Itu orang kerja sama saya sudah 7 tahun maa.. Tak sembahyang pun."

Beliaw membebel sambil menunjuk ke arah seorang perempuan melayu bertudung (islam la kan) yg jugak pekerja situ. Aku terkedu sikit. Tapi sikit je arr. Pastu aku terus cakap ngan cina tu tak jadi ar kerja. You nak tak bagi masa sembahyang. Aku pong memblahkan diri.

Siyes terkejut tahap kambing aku bile dengar pompuan tu kerja kat kedai tu dah 7 tahun then tak solat. Wadepak? Dia tak kesah pun rehat bile ke, solat ke tak. zzzz Aku pun buat conclusion takpayah arr keje sebab kalau aku dapat duit banyak pun, tak solat kang mati time kerja tak naya aku. DAH MATI DALAM KEKUFURAN DI TAHUN 2012 NIH.  hmm.

Aku taknak mati dalam keadaan tak solat / kufur. So aku nak carik kerja lain lah nanti.

So korang2 pun jangan ingat nak carik duit jer lepas tu agama entah ke mana. Ingat, kita hidup ni bukan untuk cari duit jer. kita hidup untuk get ready ke akhirat. Jangan mati di pertengahan jalan kekeke. I mean, kalau mati pun biarlah yang senonoh sikit, dah sembahyang ape semua tu.

Tak sape tau bile dia mati. So get ready ah. bye
Till we meet again next  time .xoxo




Extra: Look yourself in the mirror first before criticizing others.

3 comments:

A retarded kitty said...

ish3,teruknya tempat kerja tu.

Emmet said...

wah, entry yang menarik, blog ni pun lawa, keep up the good work! :D

Diba Chan said...

ehee. thanks yo

MOST VIEWED THIS WEEK

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MEMBEBEL BOX