29 May, 2011

MY STORY OF INSPIRATION (Edisi Terhad, PART #1)

Cerita ni hanyalah rekaan semata-mata.


                Do you ever feel like losing all your spirit? And feel like you are such a loser? I felt all the feelings once. It was happened in my life 2 years ago, when I was fifteen. Until now, I always remember the time I’m such a loser but I succeed to get rid of the loser life. I was not a excellent student in my school yet. I don’t have a flawless face like anyone else. Yes, I was neglected because my face skin is not as fair as the other girls. They called me ‘Sleeping Beast’ once.

               At school, I tried to join some sports and tried harder to be a part of the team. But, like I said before, I thought I am a loser that cannot do anything. I wanted to play hockey very much but I’m a coward. I hate being hurt by the hard hockey ball. I was also tried to play basketball, but I can’t stand the rough training. I must running around the field 30 times per day! How could I do that? I thought it is impossible.

             The pain in my life was not only that. In my study, I got E grade. Almost every subject I got scolded by the teachers because of my marks. At school, besides being scolded about the results, I was the lowest achiever in my school. My own teachers called me stupid weirdo. I felt like my heart sank on a rock and scattered.  I felt really sad. Day by day, my motivation turns to zero. The loser and pathetic words keep playing in my mind.

              My mother keep asking me, how is my life at school and I will tell her that everything was alright. I wore the half-broken shoe as my school shoe. The sole was half torn but I still wearing it. For me, as long as I can walk, so it is okay. The truth is, I don’t want my parents feel uneasy with me. Although they have lots of money, I thought it’s not all for me because I have 3 more siblings. Of course the money is for them too.

             My life started when one day I went to an American football tournament. The match was between the two famous colleges. I went to see the tournament because I do really love this sport after watching an anime titled ‘Eyeshield 21’. During the match, I was attracted with the captain of ‘Red Scorpion’ team. It is because, he was so determined to win the game with his full effort and he never gave up. I saw his eyes shone that time. I adore his style and self-confidence. How I wished I can be like him.


Apa yang terjadi seterusnya?? Kita tunggu episod yang akan datang~~ chowzz

02 May, 2011

PELIK TAPI BENAR.

ni entri takdak gamba. Takpayah cecari. =p

HYE SEMUA.ASSALAMUALAIKUM.
Kalau boleh semua nak caps lock. Aku tak tau la pehal setiap kali nak balik asrama, aku akan kembalik ke zaman aku darjah satu dulu. Zaman bukan asrama. Zaman brekpes kat rumah yer maklumlah skang brekpes kat dewan makan asrama yang terlalu-best ye makanan nye.

Dulu2, setiap kali nak pergi skolah (darjah 1). Mesti pegi berak dulu. Tak berak kencing. Sebab takut gi skolah. Padahal bukan ade ape pun yang nak ditakutkan. Aku rase boleh la namakan sindrom ni ' sindrom malas ke sekolah' biasanya dihidapi oleh pelajar2 peperiksaan macam aku ni.

And now, aku tetibe sakit perut bile ayah aku cakap  nak gerak gi Melaka pukul 12.30 nanti. Kenape aku sakit perut ? Aku pergi Melaka bukannya nak pergi Mydin besar tu atau pergi Jaya Jusco AEON . Aku kena balik asrama. And I was like hahh (??)  Terus sakit perut cecirit semua. Macam zaman sekolah rendah. Aiseh, taktau la sindrom ni sebab nak exam pada esok hari atau takmau balik sekolah.

Tapi, rasanya setiap kali nak balik asrama memang sakit perut. Pergh sentappp....
Bye Rumah. Bye BLOG.

BRUNO MARS MEMANG PERGH AH

Yer. Mesti anda tertanya tanya pa yang aku cuba perkatakan tentang Bruno Mars. Apa yang PERGH ? dan apa yang AH ?


Sebelum aku terangkan lebih lanjut, nak ulang lagi. Memang pergh ah Bruno Mars.Takde la weh, aku rasa aku sorang jer yang rasa Bruno Mars tu pergh dan aku fascinated dengan lagu2 dia. Sedih aku, bila minat JB, banyak pulak orang Malaysia (terutama lelaki) benci giler kat Justin Bibir. Aku rasa depa jeles kot Bieber cute.(?) ngiahahaha.

Aku paling tak suka bila ada orang cakap,
"Diba, takpayah la minat JB sebab dia tak minat islam..."

Lalu aku pun laju menjawab.
"WEY, PERNAH PULAK KAN ARTIS BARAT MINAT ISLAM ? CUBA KAU SENARAIKAN BAGI AKU. OK LEPAS NI KAU TAKYAH LA DENGAR LAGU2 TAYLOR SWIFT, RIHANNA APE BENDA SEMUA TU??" aku menjawab dengan separa emo yer.

Ape kejadah la mentaliti kengkawan aku nih. Aku dengar mana2 lagu atas alasan lagu tu mesra telinga dan yang penting lagu rancak. La hai~ aku tak layan LADY G kan ? Rileks sudah.

Berbalik pada cerita pergh. Aritu aku pergi pertandingan english drama dekat Mersing. Ha? Kau taktahu Mersing kat mana? Google ah sendri. Semua nak aku buat susaaaaah la.

lepas tu kan, masa dekat Mersing tu, ada satu team drama ni. Dari sekolah S, dia punya hero... mak aih, sumpah la macam BRUNO MARS. Memanggilababs punya hensem ah. 98% sama youuu. Eksaited aku melihatnya. Ngiahahahaha

Kat skola aku plak, ader muka mamat nih, mirip Justin Bieber. Tapi ntah apa silapnya, kerek plak. Aku bukan jugde a person by his skin. Tapi aku dah try nak tegur2. Memang sombong tahap karma la. Ce..cite ce..cite.


Ah, lantak dia la. Ok bye ~

MOST VIEWED THIS WEEK

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MEMBEBEL BOX