31 January, 2011

Splendid Surprise GA

Dari semalam aku cari contest atau GA. Tapi semua dah expired date. Akhirnya jumpa jugak GA kat blog humblemodest. GA ni dianjurkan oleh Cik Nur dan rakan dia. Sape tah nama aku dah lupa. =p

sila klik gambar. 

Terma dan syarat aku dah patuhi. 

Aku dah follow blog mereka berdua. Sekarang aku nak tag 3 orang. Calon calonnya adalah~


Lagi apa ye kena buat ? Kat sidebar pun dah letak. zass

(˘⌣˘)ε˘`)

30 January, 2011

BUMI MANA YANG TAK DITIMPA HUJAN

anak tiri aku 


Lagi perbualan aku dengan Ady Putra.

Aku : Ady , dia macam tak pedulikan aku je. Tak kirim salam kat aku pun =(

Ady : Eh, mana ade. Hari tu time aku bagitau kau dapat A dalam exam jepun dia macam
          terkejut bangga tau.  Aku rasa dia bangga dengan kejayaan kau.

Aku : Erk...macammane tu rupe terkejut bangga ? Ade ea ? =,='

Baru aku tau wujud gak terkejut bangga.ciss

Kat sini sekarang sejuk gila. Nak jumpa setitik peluh pun tersangat lah susahh.. Penat aku skipping 100 kali sehari.Tak peluh2 gak.. Rasa macam nak duduk dalam microwave. Boleh ?

 Masalahnya microwave pun aku takde. Kui3 =p  Layan naruto best ni. choww


(˘⌣˘)ε˘`)

29 January, 2011

JANIN KATAK. FRESH

Aku ada seorang kawan. Nama dia Ade Putra. Dia ni bengong. Dia ada jual katak untuk buat umpan memancing. Berikut adalah status beliau. 



katak dewasa(jantan)=RM2.00
katak dewasa(betina)=RM1.50

katak remaja(jantan)=RM1.25
katak remaja(betina)=RM1.00

berudu(jantan&betina)=RM0.20(seekor)
9 minutes ago ·  · 



    • NorAdibah Chan katak gay ade ? Enhanced by Smiley Central
      5 minutes ago · 

    • Aput III katak kampung kena tambah RM0.50 setiap seekor,kerana katak kampung ni berbeza dari katak bela katak kampung lebih aktif dan denyutan jantung dia lagi laju
      5 minutes ago ·  ·  1 person

    • Aput III gilo ko????
      4 minutes ago · 

    • NorAdibah Chan katak kanak2 ?
      3 minutes ago · 

    • Aput III katak kanak2 RM0.50 sekor
      3 minutes ago · 

    • NorAdibah Chan katak janin ?
      3 minutes ago · 

    • Aput III katak kanak2 kampung RM0.70
      3 minutes ago ·  ·  1 person

    • Aput III mana nk ambik katak janin??????????????????
      2 minutes ago ·  ·  1 person

    • NorAdibah Chan hahaha. mana aku tau
      2 minutes ago · 

    • Aput III beli dua ekor katak dapat telur katak percuma
      about a minute ago · 

    • Jangan Add Aq Ady la katak gay nye
      about a minute ago · 

    • NorAdibah Chan boleh goreng tak telur tu ? masak sambal sodap gak
      about a minute ago · 



Tensen+klaka si Ade Putra ni. Kah kah kah. RARE betul jumpa orang macam dia  =p


(˘⌣˘)ε˘`)

LIRIK LAGU YUNA-GADIS SEMASA

Lirik ni aku tak copy dari mana2 tau.  Aku dengar ulang2 lagu gadis semasa sambil hafal =)  huhu.
 Lap YUNA


Oh begini rasanya cinta
Bila diagung-agungkan kuasanya
Dan aku begitu naif untuk dirimu
Kerna usia
Oh sekarang bukannya masa
Untuk kau ungkit lagi salah siapa
Dan engkau terlalu ego untuk diriku
Kau memang begitu


Bukalah mata oh
Yang selama ini kau pejamkan
Dan lihatlah diriku
Buanglah buanglah
Buang curiga yang telah lama kau simpan
Yang mungkin memudaratkan mu


Aku memang begitu
Tetap seperti dahulu
Terlalu jujur untuk duniamu
Kau mahukan gadis biasa
Yang bisa memberikan kau segalanya
Dan aku begitu muda untuk dirimu
Kau memang begitu
Kau mahu perubahan dunia
Tetapi pada aku kau sama saja
Dan engkau begitu ego untuk diriku
Kau memang begitu


Aku memang begitu
Tetap seperti dahulu
Terlalu menyayangi dirimu
Oh aku memang begitu
Tetap seperti dahulu
Terlalu jujur untuk diri
Terlalu jujur untuk diri
Terlalu jujur untuk dirimu


(˘⌣˘)ε˘`)

ADAKAH INI SATU PENYAKIT ?

Salam semua. Dah lama aku tak tulis entri life. Dah sebulan asyik auto publish je. Baru-baru ni kan, aku macam dah dijangkit penyakit [ NO RESPONSE ] erk.. ada ke penyakit tu ? Entah la brader, aku main tulis je. Aku bukan study medic dedic neh. kehkeh. Berbalik kepada diri aku tadi. Aku sekarang ni dah macam jiwa tenang je. Bila baru nak start bertengkar atau menegakkan keadilan dengan orang lain, aku jadik malas. Contohnya macam ni :

Si polan A : Macammana nak buat soklan ni ea ?

Si polan B : Entah aku taktau.

Aku : oh , kalau nak buat soklan ni, kau kena baca bab ni dan bab ni. Pastu darab, tambah , bahagi, tolak, dan  blablabla.

Si polan A : Ye ye je kau. Bukan ke macam ni ?

Aku : Tak la, macam ni.

Si polan A : Macam ni la ! Aku tau la!

Aku : Arghh, sukatilah.


Tu contoh satu, aku malas giler nak cakap lagi sebab si polan tu tak paham bahasa. chett. Pastu junior aku kena transfer kat room lain. Kawan2 aku sume sibuk dok nangis2 then peluk2.. Pujuk rayu la, dan memacam lagi. Tapi aku hanya pandang tanpa reaksi dan terus berskipping sebanyak 50 kali.Maafkan aku wahai adik junior. Akak tak mampu dah nak menangis. =(

Waktu dalam kelas pun, macam takde respon je orang cakap. Mulut aku makin berat sekarang. Buat kerja pun, aku duduk sensorang then buat sensorang. Tak paham baru tanya orang. Bergosipp pun dah kurang sekarang =p kuikuikui.. Macam petanda  baik.  Mungkin, siapa tahu.

Sebab diam tu kan ibadah . kehkeh.

Selingan : Kesian plak kat kawan2 aku bila bercakap aku takde respon. Aku pun tak tahu kenapa.
                  Simptom2 penuaan kot ? =p 

oh , gambar ni sangat sweet. credits : Google
(˘⌣˘)ε˘`)

22 January, 2011

PUTIH MELEPAK NAK KENA SEPAK




Lately , aku layan satu anime dan manga ni. ( bukan tiap2 hari ke aku baca ? =p). Tajuk dia VAMPIRE KNIGHT.
Best la jugak layan anime ni. Ala2 Twilight Saga githuu.. tapi anime ni takde senset2 ea.. =p dieorang vampire baik, tak gatayy =p hukhuk.

Lagu2 opening dia best gak. Tapi aku lagi suka lagu ending die. Pompuan nyanyi. Yang superbnya, pompuan ni nyanyi sambil main alat muzik. Kalau gitar tu, that soooo last year ok. Dia tak gune gitar, dia gune alat ni haa....


Apa nama alat muzik ni ek ? Aku tak tau ler 


Tembamnye*


Name die KANON WAKESHIMA. Dia ni gothic lolita. Gothic ? 
Lantak die ah, aku minat lagu dye je.. Lagu die tak gothic, jiwang okay ! =p hahaha.

Putih melepak kan dia ? pewittss


Tengok si Kanon ni teringat plak aku time musim gothic dulu2.. budak2 dok ikut2 pesen gothic. 
Ngepek je . kahkahkah. =p 



Selingan : Aku kenal payung merah tu. Dia beli kat kedai dua hengget . Kat Kyoto, dekat2 ngan kedai ramen.



(˘⌣˘)ε˘`)

19 January, 2011

MAK LIMAH KEGEMARANKU. TERBAIK AHH



Ini short entri. Sesaje mengisi masa lapangss. 
Baru tadi aku tersedar. Aku terrrrrrrrrrrrrlalu, terrrrrrrrrrrrrramat dan sumer TER lah. Terlalu kerap aku menyebut/menggunakan nama MAK LIMAH.  kak ima for short.

Ye, baru aku prasan. Kalau tengok bomoh dalam tv ke, aku mesti namakan PAK LIMAH. Bila  nickname pon ade LIMAH. Yang paling paling tenggiling teruk, aku main game kat Nintendo DS pun letak nama MAK LIMAH. ohh, gila tak bergaya. Main game POKEMON then nama mak limah. ciss =p 

Adik ngan abang aku gelak guling2 bila aku letak nama mak limah kalau main game. kahkahkah. 

Kroniks gile . LoL

Selingan :  Entah2 aku ni dah terkena badi Halimah Jongang kot. 


(˘⌣˘)ε˘`)

16 January, 2011

JIRAN MAK LIMAH YANG CANTIK.



Aku tak tau la apsal semenjak dua menjak ni aku macam jiwa kacaa. Sentimental manjang. Usha2 lagu rock jepon, takde mood. Pastu tetibe teringat kat ex-akak angkat time skolah rendah dulu. Taylor Swift nama dia.
Dulu berhingus je, tak sangka skang dah femes. ciss =p 

Dah jiwa kaca kan, ofkos la aku layan blues. Blues ok, bukan video BLUE. nyiahahaha . Tengok video lagu mine, menitik air mata atas keyboard . Habislah melekit =p 
papehal, layan lagu ni. zassss



MINE- TAYLOR UNIVERSITY SWIFT

You were in college working part time waiting tables
Left a small town, never looked back
I was a flight risk with a fear of falling
Wondering why we bother with love if it never lasts

I say can you believe it?
As we're lying on the couch
The moment I could see it
Yes, yes, I can see it now

Do you remember we were sitting there by the water?
You put your arm around me for the first time
You made a rebel of a careless man's careful daughter
You are the best thing that's ever been mine

Flash forward and we're taking on the world together
And there's a drawer of my things at your place
You learn my secrets and you figure out why I'm guarded
You say we'll never make my parents' mistakes

But we got bills to pay
We got nothing figured out
When it was hard to take
Yes, yes, this is what I thought about

Do you remember we were sitting there by the water?
You put your arm around me for the first time
You made a rebel of a careless man's careful daughter
You are the best thing that's ever been mine

Do you remember all the city lights on the water?
You saw me start to believe for the first time
You made a rebel of a careless man's careful daughter
You are the best thing that's ever been mine

And I remember that fight, 2:30 a.m.
As everything was slipping right out of our hands
I ran out crying and you followed me out into the street

Braced myself for the goodbye
'Cause that's all I've ever known
Then you took me by surprise
You said I'll never leave you alone

You said I remember how we felt sitting by the water
And every time I look at you, it's like the first time
I fell in love with a careless man's careful daughter
She is the best thing that's ever been mine

Hold on, make it last
Hold on, never turn back
You made a rebel of a careless man's careful daughter
You are the best thing that's ever been mine

Do you believe it?
We're gonna make it now
I can see it
I can see it now


Aritu feel lagu SIGN.



chow~!
(˘⌣˘)ε˘`)

12 January, 2011

EPAL DAN MATA

YOU ARE THE APPLE OF MY EYES ;)

Ok, aku tau aku lukis tak lawa. Kesah plak aku kan ?

(˘⌣˘)ε˘`)

10 January, 2011

ANUGERAH JUARA LAGU MALAM TADI.

Oh, benci gile ahh semalam sebab tak dapat tengok AJL kat tv. Dengar kat radio jek.Banga** betul ! kah kah .

Tunggu punya  tunggu ,  pemenang nya tak macam yang aku harapkan. ciss ciss ciss  !!  Nasib baik Pejal Tahir menang. Takde la aku kecewa sangat. keh keh keh. Mula2 aku tak happy Ana Raffali menang. (eh, betul ke aku eja ? )

Tapi, tetibe ada sorang kawan aku cakap.

" eh, rambut kau ala2 Ana Raffali lah. Style weh. "


OK. aku suka Ana Raffali menang. kui kui kui. =p   *gila bajet gue. =p*

bye !


(˘⌣˘)ε˘`)

08 January, 2011

ZENITH 4



Okay, hari nak buat book review lagik. From gempakstarz jugak. ehehehee. Buku ni dah sebulan lebih release.Dari bulan 11 tahun 2010.

ZENITH 4
Penulis dia ZINT. Hang tau tak ZINT tu saper ? Taktau  ? Nak kena pelempang neh. =p heeheee.
Kalau taktau google la sendiri ea. ZINT ni pelukis komik malaysia yang boleh tahan la hebat die.
Banyak gak komik die yang best2. Bagi aku semua best!

Antara komik2 ZINT.

-ELI  best
-HERO
-BODYGUARD.COM  best
-UNDERAGE
-UNDER 18  best
-UNDER 18 no fear  best
-UNDER 18 fear no more  best
-UNDER 18 fearless  best 
-SI PENJUAL AISKRIM  the best
-CHEAP SHOT  best
-K.O. KING  the best
-K.O. KING conquest  the best
-2 DUDES  best
-2 DUDES for life  best
-GO GO CHACHA STREET
-RAPSODI 14

dan banyak lagik. Atas tu sumer yang aku dah bace. Major komik si ZINT ni berkenaan remaja. Action comic.Best ouhh. Feeling bile bace komik2 beliaww. Cter ZENITH 4 tu cerita campur2.. best jugak.. klaka+lucu+sengal.. =O hohohoho...

P/s : Boleh didapati di kedai2 berhampiran. Spt MPH, POPULAR, TAI KUANG, KINOKUNIYA.
Juga dijual di SEVEN ELEVEN. =O (kalau dah malas sgt beli jela on9,abis cita.)

For previous review click here
(˘⌣˘)ε˘`)

04 January, 2011

KARTUN FEVERET.

Tetiba aku teringat zaman kecik2 dulu.Selalu tengok kartun,(act,sampai skang pun aku tengok kartun.bwahaha!)
Tapi kartun sekarang lain dengan kartun dulu2. Dulu ade katon teletabis.Aku suke giler tengok katon ni haa.. Teletabis or teletubies eja dia, ntah aku dah lupe. Pastu ade gak katon Telor... bulat2. Citer tu pasal kehidupan telor, comel jek.. tapi aku dah lupa ape tajuk katon tuh.

lagi satu, ade katon malaysia, Ngat dan Taboh. Cam sengal je katon tu, tp aku tengok jugak,sebab dah suke
kan ? Papehal yang paling feveret citer teletabis ler.



yang ungu tu sulung,hijau tu angah,kuning tu achik and merah tu busu.. wakakakk =p

yang ungu and hijau tuh aku tak sure nama dia ape.Tapi yang kuning tu Lala 
dan yang merah tu Poo.

Sebab ape aku ingat ? sebab teletabis neh ade empat beradik.Sama macam adik bradik aku. Aku yang kuning dan adek aku yang merah.=p hihihihi.

Ohh, baru aku ingat skang. Nama katon neh bukan teletabis o teletubies. 
Ejaan sebenar dia teletabis teletubies teletubbies. nyiahaha !




(˘⌣˘)ε˘`)

02 January, 2011

SEPULUH MANGA TERHANGAT. *new updated*













Aku baca nombor 1,2,3,5,6 ngan 8 je. Yang lain tu tak berapa nak best. Bagi aku laa.

klik kalau nak baca. 
(˘⌣˘)ε˘`)

MOST VIEWED THIS WEEK

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MEMBEBEL BOX