12 December, 2011

GIVEAWAY AKHIR TAHUN

Assalamualaikum.
Dah lama aku tak membebel kat blog. Dah nak dekat setahun dah. Ni semua sebab penyakit malas. aha

okay ah aku malas nak cakap banyak. Ni ha.. aku ada join giveaway akhir tahun yg di anjurkan oleh Jieda.


klik gamba weyh kalau nak join 


Aku tag lagi 2 orang join :


06 November, 2011

IN THE FUTURE

Int the future, I want to be :-

1#  A Japanese Language Translator : Aku nak keje kat Hisshouburaikken pastu translate semua anime dan filem2 famous dari jepun.  Aku nak translate gak sumer novel Tabitha Suzuma yang dalam bahasa jepun.

2# A Successful Fashion Designer and Taylor : Aha. Seyes aku suke giler tengok baju2, kain2, sluar2 dan memacam lagik. Aku suke giler menjahit. Dan aku terer menjahit (ok ni bukan puji diri sendiri, ni kenyataan. hehe.)  Aku suke tgk orang bergaya dengan baju2 lawa tp aku belum berminat lagi nak try sumer tu. Sebab ape? Sebab aku malas nak belit2 n pakai memacam kt badan aku. Rimas. Aku suke giler tengok baju2 rekaan Christian Dior, Armani, Hana Tajima,Chanel, Calvin Klein dan ramai lagi. Aha, jangan ko ingat Calvin Klein, chanel, ngan Dior tu ade perfume jew. Semua dorg ada.

3# A Book Store Owner : Okay, this one is for real. I really wanna have a gigantic bookstore. And it'll be called ' DNZ bookstore'  You all tengok la satu ari nanti :)

4# Dentist : Hah, yang ni no komen aa. Kang agak2 aku terambik dentistry, jadik la dentist. Kalau tak, jangan harap aa.

5# Biomedical engineer : Ni pon macam best. Ai, sume bende aku nak jadik susaa la idop. hehe



DIOR's


JIMMY CHOO's


CHANEL's

04 September, 2011

REVIEW : The Summoning



I have been read so many novels before . And now I've decided that I wanted to make some review on the novels which I LOVE THE MOST. Okay let we started with THE SUMMONING by KELLEY ARMSTRONG. I first saw this novel at Kinokuniya and its seem like really attractive. Then I'm so lucky because my best friend bought the novel so I just borrow the novel from her. HAHA.


What could I say is, I took 1 day to finish reading the novel. I couldn't sleep until I finish it !!!!

(˘⌣˘)ε˘`)

30 August, 2011

RAYA




Selamat hari raya. Kepada semua yang aku kenal, bloggers, dan lelain. 



  (˘⌣˘)ε˘`)

28 August, 2011

KPOP dan JPOP


Maaf maaf maaf dan maaf untuk diri sendiri !
Giler nonsense. Dulu aku dok kutuk2 orang yang minat kpop ni.
Alih alih aku terminat plak.
 adess -.-'
Hari-hari aku layan kpop. Maka muka aku pun dah macam karipop.

But dont worry , aku takkan tepek gambar kpop kat blog aku. Aku bukan la peminat fanatik kpop ngan jpop , just rasa lagu2 dorg menceriakan suasana. Still. aku tak layan drama korea. Aku layan anime jer. And aku tak kenal pon penyanyi kpop . Ahaha, malu aku kalau 'dia' dapat tau aku dah layan kpop. -.-'


Abes la kpop takleh carik makan. Budak ni lagi comel =p

02 August, 2011

TREND CONTEST.


Sekarang ni tengah hot contest montest kat blog ngan fesbuk. Dan skang ni trend contest kat blog, tapi kena like kat fesbuk . kejadah ? Susah la contest camni. Terus mencacatkan mood orang malas cam aku ni nak masuk contest =p huhuhu. Giler malas nak upload2 kat fb. Dah la intenet laju cam siput khinzir. Leceh betul la.

Please jangan la buat contest gitu laie. For my sake. kihkihkih.

(pulak dah orang nak buat contest demi aku. =p) jangan marah ea, ni pendapat jer. No offense. Tapi kalau nak marah or kecik ati gasak lu la. Tapi aku tetap kureng suka contest2 leceh ni. Pastu memasing paksa like page blog memasing. 

Kejadah aku update macam update status ni ?

(˘⌣˘)ε˘`)

01 August, 2011

NajwaLatif. Cik Epal dan Heidi Shafiq.

Aku suka la mereka mereka yang tertera di atas. Cute, gojes, dan hensem. Pastu tak berlagak, tak sombong. NajwaLatif ngan Cik Epal tu selalu balas tweet orang termasuk la tweet aku. Aku harap dorang akan terus melayan peminat , jangan jadi sombong . =) Terbaik la dorang.

Heidi Shafiq plak. aku ikuti semua entri2 dia sebab dia lukis sangat la TOP. Smart nak mampos. Mampos dah aku tengok. Memandangkan si HS ni blaja kat UTEM dan aku blaja kat SBPI Selandar. Pernah la ternampak HS kat Melaka. Tapi takkan nak tegur ye tak? Dia bukan kenal aku pun .   -.-


Tadi Hamzah Ian like status fesbuk aku. ufufufu, eksaited nyahh =p

SILA LA KLIK SINI ATAUPUN SINI.

(˘⌣˘)ε˘`)

30 July, 2011

PEREMPUAN LAGI KUAT DARI LELAKI?

Aku tau mesti ramai yang bengang bila baca tajuk ni. Yes. Memang dari segi fizikal dan lahiriahnya lelaki lagi kuat dari perempuan. Lelaki mampu angkat benda yang berat berat dan memacam lagik. Aku ni ha, setakat tong gas kosong tu boleh ler angkat. hihihihi.

Sekarang aku bukan nak cakap pasal kekuatan fizikal. Tapi kekuatan mental. ( kejadah?)  Berdasarkan pengalamana hidup aku yang setahun jagung ni, aku dah banyak tengok kejadian kejadian. Perempuan punya antibodi lebih kuat berbanding lelaki, sebab hormon oestrogen (betul ker aku eja ?  Lupa.) tu banyak fungsinyer.

Firstly, dua orang kawan aku dah kehilangan ayah mereka. Ayah dorang meninggal sebab kena penyakit chikugunya. Then ada dua orang kawan aku yang lain, ayah dorang dah takde, tinggal mak jer.. Pastu mak dorang kena penyakit chikugunya ni. Alhamdulillah mak dorang masih hidup sampai sekarang.Dah sembuh. See? Ibu ibu ni kuat lawan penyakit. Dorang kuat sebab mengenangkan nasib sebagai ibu tunggal , anak masih kecik2 so dorang kuat lah.

Memang la ramai yang cakap ajal maut di tangan tuhan, takde sape boleh elak kan?  Tapi kejadian tadi dah menunjukkan betapa hebatnya kaum ibu. yahaa!

So jangan la selalu anggap wanita ni lemah. We all kuat tauu .   kan ? =p

(˘⌣˘)ε˘`)

MY BELOVED SISTER

Adik aku :)


Salam semua. Mesti dah lama tak dengar cerita aku kan kan ? Huhu . Biasalah nak spm tahun ni jarang la balik rumah. 

Hari jumaat tu, aku naik ketapi dari Melaka ke Labis. 2 jam baru sampai sebab ketapi tu lambat cam siput. Bila dah sampai rumah--------------> dapat surat. From who? 


Ayah aku cakap, adik aku pergi kem UPSR, so surat tu dari dia. Comel betul adik aku , huhu. Dia tulis surat in english. Terkejut aku plus meleh air mata sebab surat tu sedih... Dia ingat dia takkan dapat jumpa aku sebab kem tu sampai hari ahad. Tapi dia taktau aku cuti sampai selasa.hehe

One more thing, Ade Putra thanks for helping me yesterday. Sayang anda =D


29 May, 2011

MY STORY OF INSPIRATION (Edisi Terhad, PART #1)

Cerita ni hanyalah rekaan semata-mata.


                Do you ever feel like losing all your spirit? And feel like you are such a loser? I felt all the feelings once. It was happened in my life 2 years ago, when I was fifteen. Until now, I always remember the time I’m such a loser but I succeed to get rid of the loser life. I was not a excellent student in my school yet. I don’t have a flawless face like anyone else. Yes, I was neglected because my face skin is not as fair as the other girls. They called me ‘Sleeping Beast’ once.

               At school, I tried to join some sports and tried harder to be a part of the team. But, like I said before, I thought I am a loser that cannot do anything. I wanted to play hockey very much but I’m a coward. I hate being hurt by the hard hockey ball. I was also tried to play basketball, but I can’t stand the rough training. I must running around the field 30 times per day! How could I do that? I thought it is impossible.

             The pain in my life was not only that. In my study, I got E grade. Almost every subject I got scolded by the teachers because of my marks. At school, besides being scolded about the results, I was the lowest achiever in my school. My own teachers called me stupid weirdo. I felt like my heart sank on a rock and scattered.  I felt really sad. Day by day, my motivation turns to zero. The loser and pathetic words keep playing in my mind.

              My mother keep asking me, how is my life at school and I will tell her that everything was alright. I wore the half-broken shoe as my school shoe. The sole was half torn but I still wearing it. For me, as long as I can walk, so it is okay. The truth is, I don’t want my parents feel uneasy with me. Although they have lots of money, I thought it’s not all for me because I have 3 more siblings. Of course the money is for them too.

             My life started when one day I went to an American football tournament. The match was between the two famous colleges. I went to see the tournament because I do really love this sport after watching an anime titled ‘Eyeshield 21’. During the match, I was attracted with the captain of ‘Red Scorpion’ team. It is because, he was so determined to win the game with his full effort and he never gave up. I saw his eyes shone that time. I adore his style and self-confidence. How I wished I can be like him.


Apa yang terjadi seterusnya?? Kita tunggu episod yang akan datang~~ chowzz

02 May, 2011

PELIK TAPI BENAR.

ni entri takdak gamba. Takpayah cecari. =p

HYE SEMUA.ASSALAMUALAIKUM.
Kalau boleh semua nak caps lock. Aku tak tau la pehal setiap kali nak balik asrama, aku akan kembalik ke zaman aku darjah satu dulu. Zaman bukan asrama. Zaman brekpes kat rumah yer maklumlah skang brekpes kat dewan makan asrama yang terlalu-best ye makanan nye.

Dulu2, setiap kali nak pergi skolah (darjah 1). Mesti pegi berak dulu. Tak berak kencing. Sebab takut gi skolah. Padahal bukan ade ape pun yang nak ditakutkan. Aku rase boleh la namakan sindrom ni ' sindrom malas ke sekolah' biasanya dihidapi oleh pelajar2 peperiksaan macam aku ni.

And now, aku tetibe sakit perut bile ayah aku cakap  nak gerak gi Melaka pukul 12.30 nanti. Kenape aku sakit perut ? Aku pergi Melaka bukannya nak pergi Mydin besar tu atau pergi Jaya Jusco AEON . Aku kena balik asrama. And I was like hahh (??)  Terus sakit perut cecirit semua. Macam zaman sekolah rendah. Aiseh, taktau la sindrom ni sebab nak exam pada esok hari atau takmau balik sekolah.

Tapi, rasanya setiap kali nak balik asrama memang sakit perut. Pergh sentappp....
Bye Rumah. Bye BLOG.

BRUNO MARS MEMANG PERGH AH

Yer. Mesti anda tertanya tanya pa yang aku cuba perkatakan tentang Bruno Mars. Apa yang PERGH ? dan apa yang AH ?


Sebelum aku terangkan lebih lanjut, nak ulang lagi. Memang pergh ah Bruno Mars.Takde la weh, aku rasa aku sorang jer yang rasa Bruno Mars tu pergh dan aku fascinated dengan lagu2 dia. Sedih aku, bila minat JB, banyak pulak orang Malaysia (terutama lelaki) benci giler kat Justin Bibir. Aku rasa depa jeles kot Bieber cute.(?) ngiahahaha.

Aku paling tak suka bila ada orang cakap,
"Diba, takpayah la minat JB sebab dia tak minat islam..."

Lalu aku pun laju menjawab.
"WEY, PERNAH PULAK KAN ARTIS BARAT MINAT ISLAM ? CUBA KAU SENARAIKAN BAGI AKU. OK LEPAS NI KAU TAKYAH LA DENGAR LAGU2 TAYLOR SWIFT, RIHANNA APE BENDA SEMUA TU??" aku menjawab dengan separa emo yer.

Ape kejadah la mentaliti kengkawan aku nih. Aku dengar mana2 lagu atas alasan lagu tu mesra telinga dan yang penting lagu rancak. La hai~ aku tak layan LADY G kan ? Rileks sudah.

Berbalik pada cerita pergh. Aritu aku pergi pertandingan english drama dekat Mersing. Ha? Kau taktahu Mersing kat mana? Google ah sendri. Semua nak aku buat susaaaaah la.

lepas tu kan, masa dekat Mersing tu, ada satu team drama ni. Dari sekolah S, dia punya hero... mak aih, sumpah la macam BRUNO MARS. Memanggilababs punya hensem ah. 98% sama youuu. Eksaited aku melihatnya. Ngiahahahaha

Kat skola aku plak, ader muka mamat nih, mirip Justin Bieber. Tapi ntah apa silapnya, kerek plak. Aku bukan jugde a person by his skin. Tapi aku dah try nak tegur2. Memang sombong tahap karma la. Ce..cite ce..cite.


Ah, lantak dia la. Ok bye ~

30 April, 2011

The Best Birthday Wish.

oh, hye semua ~ Dah lama aku tak merepek di blog. Biasalah kan, orang nak exam mesti ah bajet busy =p
Birthday aku dah 2 hari berlalu. Macam macam jenis wish ader. Yang sweet ada, yang sengal ada. Yang unik and memacam lagi ah. Terharu aku =3

Birthday aku time exam. So aku pikir tak ramai yang ingat. Lepas habis paper sejarah, aku nak pergi tandas. Kenalah jalan melalui koridor kan kan ? Aku pun merentas satu kelas ni. Tetibe ada org jerit nama aku pastu wish Happy Birthday. Pastu reramai nyanyi satu kelas. Memang pergh ahh, aku dah blushing =p ehee.

Ni aku nak kasi tayang sket wish2 dorang.Aku tunjuk yang aku suka jer. Yang biasa biasa tu  malas ah. heehee

-dak kcik (NorAdibah Chan) , epy bday k..
cpt2 besa.. - From abg besar.  (pergh ni memang suka cari pasal. Cakap aku kecik dan pendek.every year wish yg sama. -.- )
 
-happy b'day!!!! >.< - From MR.AA.(aku sangat eksaited yer. sebab aku penah ter-crush dengan dia. hekhek.)

-Birthday :) nnt anis beli hadiah okayyy :D - From Anis Adila Fahmy amboi panjangnya nama. (hah, yang kompem aa suka. orang nak bagik hadiah kann) 
 
-acik jd org last nak wish besday tau.......nak nyanyi ni...baca tau....happy besday to you....3x....momo chan.....happy besday to you........dapat hadiah apa dari mak ngan ayh.?? -From Pakcik.  (huhuhu jer yang mampu aku katakan. )
 
-wawiii,sumpah tadi aku nak wish ko besday tapi bila depan kau je aku lupaaa. time exam tiap kali tulis tarikh je ingat nak wish. HAPPY BIRTHDAY . MOGA KAWIN NGAN *****. TENKYU JADI KAWAN AKU SELAMA INI ATAU DLM ERTI KATA LAIN thanks for being a good friend :D  - From besfren aku.Rehan sayang =)(aku terharuuuuuuu )
 
-diba gemok!!HAPPY BIRHTDAY CUTE GORGEOUS BEAUTIFUL GIRL!!!sory sgt2 cbb aq xwish kaw smalam...huhuh..bwu blik dari hostel hari ni..:(...mase otw ayh aq amek kt skula,my daddy said"kak,smalam kwn kaw tepon..syera yg angkat..."... n iaq cm blur skejap..bwu egt smlm bufday kaw..teeheeeeh..ko pon taw kn aq suke xegt trikh...sumpah aq xtipu aq mmg da egt da bufday kaw awal bulan april arituh...papepon..HEPI BUFDAY OKAY!!MUAHHH!!~~  - From Samiyah my fren. (aku taktau aa dia buat karangan atau wish aku. =p)
 
-ops lupa lak nak wish birthday ko..hhhuhuhu sorry..hapy birthday...=p  -From Ade Putra my good good fren. (aku paling suka yg ni ! huhuhuhu. ada oppss oppsss lagik. )
 
- HAPPY BIRTHDAY DIBA. ILY SO MUCH !! -From ????  ( erk.. yang ni aku musykil. wish bday or nak usha aku? kuikuikui )
 
 Ni wish2 yang aku suka kat facebook aku. er... .( tetibe mati kutu ) ok bye !
 

20 March, 2011

BERITA YANG PALING TAK BEST SEKALI

(Pelukis NARUTO dan ONE PIECE hilang dalam bencana tsunami ? oh no!)

oh my love !



Salam semua. Aku rasa tak best, sangat sangat tak best bila dapat tau berita yang sedih ni. Aku ni peminat manga. Hang cakap la manga apa, insyaallah semua aku tau. Cuma tak semua aku baca. Dah kata hobi baca komik mesti ah ader komik feveret kan ? Aku suka NARUTO,BLEACH,HITMAN REBORN,FULLMETAL ALCHEMIST dan banyak lagik. Yang paling suka yang 5 tu ah. Eh, FAIRY TAIL pun aku suka gak.SOUL EATER pon. Eshh, banyak sangat aku suka. 

Baru2 ni, lepas dah ader berita tsunami kat jepun, aku rase sedih gak aa sebab banyak pakwe2 hensem aku kat sana.Entah ape kabar Ikuta Toma ngan Kazuki Kato ek? Kanon Wakeshima pun entah apa laa nasib dorang. Tapi yang penting, kawan aku Shotaro Hattori masih selamat sebab dia baru contact aku kat fesbuk.=)  (eh, betul bhai aku ader kawan orang jepun.) Aku kenal dia time program bahasa jepun kat mana tah aku dah lupaa. Dia penah datang Malaysia, beberapakali.

Eh, back to the topic. Weh sumpah laa aku sedih sebab dengar dengar ura-ura pelukis/mangaka naruto ngan one piece dah hilang dihanyutkan ombak tsunami. Demm ah ! Aku nak naruto ! Nak naruto ! Cter tu panjang lagi, kalau Mashashi Kishimoto mati saper nak sambung ? Takkan nak suruh pelukis Bleach si Kubo Tite tu sambung lukis plak ? Kang ade naruto jadik hensem macam Ichigo plak, hihihi =p

Haish. Apesal la pelukis Naruto yang hilang ?Kenapa bukan pelukis pelukis lain yang tak pemes? Pelukis one piece nak hilang takpe aa aku tak kesah. Sebab aku tak minat cter tuh. 

Macammana ni weh ? Aku punya laa mengikuti cerita naruto daripada dia baru release tahun 1999 sampai la sekarang. ok tipu, cerita tu release kat malaysia tahun 2005 kalau tak silap aku. Aku suka giler weh citer naruto.Anime, manga,filem game semua yang berkaitan Naruto aku layan. Tapi.... kenapa macam ni kesudahannya ???????


Aku harap berita ni dusta semata. Tapi keluar kat CNN, takkan tipu plak ? Haish konpius aku. hmmm. 
Sedihnya  =( 


SOB-ing ! =(

19 March, 2011

Cerita Sesuka Hati #2





Cerita Sesukahati #part 2 (keinsafan)

Aku baru tamat belajar di Australia. yer, sebut betul betul jangan salah. Australia, bukan ostrolia. Dah aku blaja kat obersi, mesti la aku pandai kan? Tapi sepandai pandai aku melompat, ada banyak lagi persoalan yang merunsingkan fikiran aku. Aku sendiri tak tau jawapannya. Tu la, gatal lagi bertanya.

Jadi, aku mengambil keputusan untuk menguji ketereran tok imam kampung aku. 

Aku : Assalamualaikum tok imam .

Imam: hah, kamu . waalaikumussalam. 

Aku: Rasanya, tok imam boleh tak jawab soalan 'killer' saya ni?

Imam: InsyaALLAH, dengan izinNYA saya akan menjawab pertanyaan kamu.

Aku : Jangan over confident sangat tok. professorrr dan orang bijak pandai pun takbleh nak jawab soklan saya ni. Hebat tak ?

Soalannya :

1. Tunjukkan kat saya bukti wujudnya tuhan .
2. Apa yang dimaksudkan dengan takdir ?
3. Syaitan dan neraka diperbuat daripada api. Tapi kenapa syaitan masih dicampakkan ke   neraka?

hah, jawab tok..jawab...

PANNGGGG !!!
(bunyi tok imam menampar aku)

Aku : Pehal ni tok imam? Tok marah kat saya ker ?

Imam: Tamparan saya tadi tu untuk menjawab ketiga tiga soalan kamu.

Aku: erkk ? Tak paham la ......

Imam: Sakit tak tamparan tadi ?

Aku : Mestilah !

Imam: Jadi kamu dapat merasakan kewujudan sakit tu ?

Aku: Tentulah !

Imam: Boleh tunjukkan bagaimana rupa sakit tu ?

Aku : Mana bole tok imam...

Imam: Hah, tu la jawapan untuk soalan pertama.Kita dapat merasakan kewujudan tuhan tanpa perlu melihat-NYA.

Aku terkedu.

Imam: Malam tadi kamu ada bermimpi tak yang kamu akan ditampar oleh saya hari ni?

Aku: TAK!

Imam: Itulah yang dinamakan takdir.

Aku terkedu lagi.

Imam : Tangan saya ni diperbuat dari apa?

Aku : Kulit.

Imam: Pipi kamu pun diperbuat dari kulit kan ? Kalau ALLAH nak, DIA boleh menjadikan neraka tu tempat paling menyakitkan bagi syaitan walaupun diperbuat dari benda yang sama. Macam tamparan tadi.

Subhanallah.. 
Seorang imam berjaya menjawab soalan soalan yang tidak boleh dijawab oleh orang bijak pandai yang aku kenal............. Astagfirullah..ampunilah dosaku tatkala aku takbur dengan ilmu yang aku perolehi.

Aku terkedu lagi.

Ceh asyik terkedu jer .

Moral of Cerita : Jangan pandang rendah dengan imam kampung awwww. Dan janganlah takbur dengan ilmu yang ada. =)






(˘⌣˘)ε˘`)

16 March, 2011

STATUS KONTROVERSI


Salam semua bloggers~ hye hye dan hye =P
Semenjak dua menjak ni. Aku seringkali updated status fesbuk yang akan mengundang kontroversi dan menaikkan kemarahan orang. haha. Aku bukan la nak cari publisiti macam artis artis yang berkontroversi tuh. Aku hanya luahkan ape yang aku fikir. Gasak hang la nak terasa ka, terfeeling la atau segala terr. Apa yang aku cakap memang berkenaan dengan yang hidup atau yang mati. =p hak hak.

Abes ah pasni mesti ramai yang dok block aku dan ramai yang anti aku. Lagi lagi para remaja seusia aku yang menggunakan bahasa RemPiTzzZZ.  Nanti mesti yang siap buat fan page.Hahaha, maklumla skang kan musim fan page. Sikit sikit fan page anti itu la, anti ini la.
Geez

Contohnya:

Cerita Sesuka Hati #1



Cerita sesuka hati #Part 1




Aku orang susah. Femili aku penternak ayam dan lembu. Tetiap hari aku dok pikir macammana nak keluar dari kemelut kesusahan ni. Dok pikir pikir, akhirnya aku ada idea. Yeah, aku akan mencari kerja di Kolumpo.Kat mana? Kolumpo yer orang kampung. Jadi lepas ni kau orang dah tak boleh perlekehkan aku dan femili aku lagik.Sebab aku dah jadik orang Kolumpo tau.


Nak dipendekkan citer, aku jenjalan la kat kolumpo tu untuk mencari kerja. Tapi takde gak yang sesuai. Jalan punya jalan, aku ternampak satu iklan nih. Hati aku terdetik,


' Eh, macam best jer kerja ni ' 


Aku pun catat aa apa yang patut details yang ada kat iklan tu. Misi pencarian bermula. Kau nak tau tak kerja apa tu ? Ya... uji bakat... uju bakat Program Realiti Tv. " Akedemik Pantasnyaaa" . Juara boleh dapat 2juta tau. Jangan memain. Aku boleh beli sejuta lembu dan ayam awwww.


Nak dipendekkan citer lagi, aku pun menghadirkan diri ke uji bakat. Uji bakat tu dekat Dewan Bahasa dan Pustakawan. Nak menang punya pasal, aku pon pakai ah baju aku yang paling semat. Aku pakai seluar jeans , kemeja dan tali leher jenama GMB. Mahal awww . Oh, tak lupa juga , aku pakai crocs sploh hengget yang ku beli di Maydeeen.Takda sape boleh calen aku tauuu.


Selesai uji bakat, aku dipanggil untuk penentuan keputusan. 


" Mail, maaf. Awak tak terpilih. Try again next time."


Aku terpana.Dunia ku gelap. Impianku hancurrrr


"Ta.. tapi, tapi saya dah buat yang terbaik." suara aku bergetar dah. Pedih.


Juri tu hanye mampu menggeleng. Aku dah start nangis dah. oh no!


" encik..tolong laa terima saya. Saya janji akan perbaiki persembahan saya. Kalau saya tak terpilih, macam mana nak bagik lembu ayam saya makan???????????"


Ok, saya terima awak. Tapi jadik cleaner kat Dewan ni jer la.


Dunia aku gelap.Aku terbayang wajah sayu lembu dan ayam aku yang kelaparan. oh no !!


Untuk Cerita Sesuka Hati Part#2 Klik Sini




Moral of the cerita : Bersyukur dengan apa yang kita ada dan jangan terlalu mengharap. Sekian. 





13 March, 2011

SAYA PELAJAR TINGKATAN 5

Salam semua =)
Ini segmen khas dari BPM. BPM= Blog Pilihan Malaysia ye kawan kawan

Aku bersekolah dekat Sekolah Berasrama Penuh Integrasi Selandar,Melaka. Ye, aku sekolah kat Melaka tapi aku tinggal di Johor. Hahh, pelik ? Apa  nak peliknya, asrama..

ni gambar sekolah aku. i'm proud to be SISME ! =) saya sayang sekolah saya!


ni gambar dengan rakan sekelas =) Aku yang paling hujung dari kanan pakai baju hijau 
.Bukan yang angkat ketiak ok . 

Aku minat subjek matematik moden, matematik tambahan dan biology. 
Cikgu yang mengajar : Modern maths - cikgu Azrin
                                  Add maths - cikgu Am
                                  Biology- cikgu Hafizah

Aku suka subjek subjek tu sebab cikgu yang mengajarnya ceria dan funny. Takkan membuatkan aku bosan. 
Oh ya, BPM cakap entri segmen ni kena buat dalam bahasa baku. Aku takde hal lah, sebab aku tulis entri ni kat blog pun memang bahasa baku selama ni =p heehee. Saya tak suka bahasa rempitzz yang seperti ini :

aQue tOuLis suKEw2 jeW.

Maaf, aku bukan seperti itu.


Kenangan menarik masa sekolah banyak sangat. Tak terkira. Tapi apa yang aku suka waktu masuk semua aktiviti yang SBP anjurkan seperti HKSBP,PERFECT SCORE dan lain lain. Aku masuk HKSBP HOKI dan 
english drama. English drama menang BEST SCRIPT tau. Jangan main main =p. Tahun ni aku masuk lagi. Jadik hang jebat. heehehee

ok, tu je. bye! 

p/s: Aku start berblogging dari form 2. Saja saja suka suka =p  


(˘⌣˘)ε˘`)

CONTEST : JOM COVER MULUT


CONTEST: Jom Cover Molot  by err.. by YANA


klik ahh gambar :)


ni la gambar yang aku pertaruhkan =p  hehehee

hah, ni lah contest yang senang aku penah join. Pengajurnya tak cerewet. Senang je syarat2 contest ni.
Tarikh tutup 16 mac 2011 !   the more the merrier ~ 

2  orang yang aku TAG:


(˘⌣˘)ε˘`)

12 March, 2011

BEN ASHAARI : BLOGGER LELAKI vs PEREMPUAN


Aku menjoinkan diri di dalam segmen Ben Ashaari. Layan zass

Soalan ini perlu dijawab oleh blogger PEREMPUAN
    1. Dalam memberi pendapat dalam entri , apakah blogger lelaki benar benar 
      ikhlas ?


      Ada yang ikhlas dan ada yang tak. Kadang2 poyo je lebih, perempuan pun sama je.Kadang2 apa yang dicakap tu lelaki buat jugak betul kan ? :P heehee.

    2. Blogger lelaki malu nak letak gambar ? Kenapa ?


      Mungkin kerana ketiadaan six pack. Jadi mereka malu. kah kah kah :P

    3. Pada pendapat anda , kenapa lelaki berblog ? Secara umum ..


      Majoriti yang suka suka. Tapi ramai gak yang nak duit :P  Perempuan juga tak terkecuali. hekhek :O

    4. Blogger lelaki lebih mudah dapat ramai follower berbanding perempuan ? Kenapa ?


      Kalau hensem kot. Jadi perempuan follow aa. ( Aku pun selalu buat gitu ) Tapi bergantung gak aa. Biasanya entri kaum lelaki klaka klaka. Sampai kentut berair aku baca. :P  hiperbola giler

    5. Blog lelaki yang anda wajib masuk setiap hari ..

      Akaltunjang dan Terbang Tinggi Tinggi.

    6. Jika anda blogger lelaki , apakah yang akan anda letak dalam blog anda ..

      Cerita merepek yang mampu membuatkan semua orang kentut berair bila baca.


      Ok abes. Jangan marah plak ea blogger lelaki yang terbaca.Kalau tak puas hati boleh cakap. Aku tunggu kat simpang kita settle. Boleh bawak geng.Kalau nak one-to-one pun boleh gak.haha. bye ! :P


      moh aa join ---> SINI 

 (˘⌣˘)ε˘`)

MOST VIEWED THIS WEEK

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MEMBEBEL BOX