11 December, 2010

TUTORIAL MEMBUAT PAGES DI BLOG =P

Salam , ahaha. ngade jek aku nak buat tutorial ari ni. Mereng =p hihihi



Okay , First off all, LOG IN dulu. Then ikut macam dalam gambar. =p  sorry gamba senget menget. Maklum la, mereng.kuikuikui




Lepas tu, tekan NEW PAGE /CREATE PAGE (create pagebagi sesape yang belum pernah tambah pages). Ikut macam gamba ea. Tak ikut gua lempang =p kah3



Last skali , Tulis tajuk page korang, ex: " SENARAI BOYFREN"  lepas tu tulis la ape2 yang korang nak.
Bila dah siap, tekan publish page. INGAT ! korang boleh buat 10 pages je tau. Tak boleh lebih =p


oyeah ~ Jangan lupa !

Lepas tu pegi kat

DESIGN------>ADD A GADJET

pilih GADJET ---> PAGES.

Edit la sepertimana yang korang nak. Nak display sploh pages ke, 2 je ke. sukati lah.

Thats all. Bye !

No comments:

MOST VIEWED THIS WEEK

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MEMBEBEL BOX