31 December, 2010

JANGAN BERJOLI-JOLA

Ini entri terakhir untuk tahun Dua Ribu Sepuluh. Entri ke 3057. Apasal banyak sangat ? eh, mestilah. Aku updated blog macam updated status kat friendster fesbuk. keh keh keh =p  ohh, selamat tinggal Dua ribu sepuluh.Selamat malam sayang. Aku dah taknak hengat dah lagi semua kenangan di 2010. Hentak kepala kat dinding jap. *hilang ingatan dah* =p kui kui kui.

Aku ternampak komen2 dan status kat fesbuk 3jam yang lepas.

Si polan A : Kau pergi selebret new year kat mana Limah ?

Si polan B :  Maybe selebret kat ______ kot. Kau ?

Si polan C : em , aku rasa nak buat bunga api belakang rumah je lah  




Ok, yang aku condongkan tu tipu.Imaginasi aku. =p

Takpayah la nak sambut2 new year neh. Bhaya nyahh .... Terutama perempuan. New year neg banyak kes2 rogol. Bhaya bhaya~ So, jangan lah dedahkan diri kau dengan misteri bahaya.

Mat mat segala mat kat luar nun, suka amik kesempatan di malam2 raya tahun baru neh. Mat apa ? Mat rempitzz,Man ganja, Pak Mat dan Mat Despatch. heh heh. =p


MORAL OF ENTRY: Jangan biarkan hidup anda diselubungi MISTERI........

Agak2 boleh tak aku jadik pengacara misteri nusantara edisi ke 100 ? =p lalalalala~

Ohh, selamat tahun baru buat besties aku. AIFA, ADI PUTRA (jiran baru selepas Raja Lingham pindah last year =p), dan lain2. Rasa kau tu besfren aku, entri ni untuk kau. =p



2010-----------------(˘⌣˘)ε˘`)---------------->2011

29 December, 2010

BILA BOIPREN tutt..tutt , BILA GIRLPREN tutt...tutt.





Bila Boipren korang rosakkan barang kesayangan korang :

" Takpelah, i tak kesah.Lagipun benda tu dah buruk.. Dah takde rezeki agaknya. Sumpah i tak marah you ."


Bila adik lelaki atau abang korang rosakkan barang kesayangan korang :

" Hei bodoh ! Kau tau tak aku beli benda tu mahal ?? Memang suwey ar tangan kau ni ! Celaka."


Bila Girlpren korang rosakkan barang kesayangan korang :

"It's ok.. i lebih rela hilang benda tu dari hilang you. Jangan serba salah k ?"


Bila adik perempuan atau kakak korang rosakkan barang kesayangan korang :

" Sial la ko ! Tangan tu gatal sangat usik barang orang kenape?? ishh !! "


Pengajaran : Sayangi diri anda dan keluarga. Pakai topi keledar, ingatlah orang yang tersayang.






(˘⌣˘)ε˘`)

27 December, 2010

AL FATIHAH BUAT ARWAH

Salam sumer  =(  . Pagi ni aku dikejutkan dengan satu lagi pemergian. Arwah atuk besfren aku =(
Kesian kau kena balik kampung yang jauh nun pepagi bute.

Papepun,

TAKZIAH DARI AKU. Jangan sedih2 tau . . . . . . . .


Al-Fatihah
(˘⌣˘)ε˘`)

26 December, 2010

NARUTO SAIPUDEN. eh, silap. NARUTO SHIPPUDEN.

Penyanyi- FLOW
Tajuk- SIGN.
Mantap gler ahh! Aku tak minat korea sebab muke dorang jambu.agagaga
*ohh peminat korea, jangan bunuh aku*


Perghhh.. layan gile lagu ni. Hidup NARUTO!!


(˘⌣˘)ε˘`)

25 December, 2010

DOA DAN USAHA.

Gamba time kat Egypt, miahahaha! =p (kan byk pasir tuh)

Assalamualaikum. :O

Tiba-tiba rase sayu, tergerak hati nak buat post macam ni =p hui hui hui. Doa------usaha. Semua orang mesti ade sesuatu yang korang nak kan ? Cth, nak 4 flat ker, strett A's ke, kawen cepat ker and bla bla bla. Tapi kalau kite dok, ckp nak itu nak ini tak dapat gak kan ?

Jadi, doa la penyelasaian nye, doa la tanpa putus asa. Tapi kena ade usaha gak.. Insyaallah, one day Allah akan makbulkan juga ape yang korangg mahu. Allah tu maha mendengar n maha pemurah. =O Ape yang kite dapat tulah yang terbaik. 

Ekceli aku buat post neh sebab aku ade hasrat hati yang belum kesampaian. Everyday aku cekalkan hati berdoa tapi aku masih belum dapat berusaha. Kenape ? Adelahh =p hihihi. Sesuatu yang aku takkan putus asa, but belum tentu dapat jangg. huhu =p 

Berdoalah kamu sebelum kamu didoakan. kuikuikui ~

*tetibe rase meremang bulu roma. arghh, sakit peruttt !! *


Entri ni ditaip ketika penulis sedang mengalami keracunan makanan.=p sekian.
(˘⌣˘)ε˘`)


TAHNIAH,OMEDETOU,CONGRATULATION dan blablabla.


Salam sumer. Nothing much to say, cuma nak wish gud luck tahniah to Puan Sri Cik Ayu a.k.a. Ketot 123456. heh, tipu je. Ketot 123 sebenarnya. 

Ekceli meli, dah lama aku plan nak bagik award kat followers yang ke 200 *woot woot*. Tapi ntah bila nak sampai 200. Tapi sekarang tidak lagi, dengan berbekalkan layout biasa jek, tulang saya menjadi lebih kuat ! 
*tetibe*

Oklah, malas nak mengaban lebih, kepada cik Ayu. Sudi2 lah amik award dari saya ni ea =p


lalalalala~ aku buat sendri tau, sploh minit jek. =p


Cau chin cauuu.


P/s :  kengkadang rasa mau sepak lelaju aku yang perasan neh. agagaga

(˘⌣˘)ε˘`)

24 December, 2010

APA NAK JADIK ?






Apa nak jadi... apa nak jadi... sampai sekarang tak kahwin lagik.

OK, Entri ni takde kena mengena dengan KAHWIN ye. Sila jangan salah paham. =p kuikuikui. Aku tetiba terpikir pasal blogger2 skang neh. Ramai yang tulis post2 berkenaan pendapat/nasihat/pandangan dorang.

Lelaki tulis pasal pompuan dan pompuan tulus pasal laki laki.

Ekceli, aku ade terbaca satu entri ni, sorang blogger laki laki menulis post berkenaan pompuan yang bergamba tayang body,muncung2 sumer. Dia bagi nasihat.. kita yang membaca ni sepatutnya ambil n terima nasihat tu.. kendian cube la berubah. Kalau agak2 takbleh terima nasihat orang lain, hang boleh la memBlah kan diri yek. Takpayah la nak lawan, nak tegakkan hak2 pompuan plaks. Kalau kau rase kau betul dah senyap jek. Allah tu MAHA MENGETAHUI. Takpayah nak gadoh2 ngan lelaki tu, chill sudehh. 

Ni tak, siap buat entri lain kutuk plak lelaki tadi. Cakap laki loser la ape la.. Pompuan lagi pandai dari laki la ape la.ALLAH cipta sumer samaa. Sama pandai, cukup sama rata. Yang bezanya cuma usaha korang untuk jadik lebih pandai. Ada ke orang lahir2 teros pandai buat addmath ? ehee =p kuikuikui.

So pasni aku harap.. blogger2 sumer bole la terima teguran or nasihat dari lainan jantina.Toksah ler gadoh2, bikin wa sakit mata aje. =p 

Jangan kutuk2 sesama kaum or lain kaum. Sebab pompuan nak kawen ngan laki gak kan ? N laki pon nak kawen ngan pompuan gak kan ? =p agagagaga.. (kalau homo tu aku taktau lah kan ? =p ehee)

Agak2 taknak entri korang di carik pasal oleh orang yang takbleh trima nasihat tuh, toksah la tulis entri2 macam tu lagik. Tulis ler tentang kucing ke hamster ke. Tak pun tentang kambing belaan Mak Limah. Kompem takde orang tak puas hati wa cakap lu =p

ok bai. Assalamualaikum.

p/s: pergaduhan tersebut aku jumpa kat belog orang lain yek.Bukan belog aku. Tak kuasa i nak gadoh2 neh. agagaga. 

Pasni belog aku plak orang tu serang.Larikkkkkkkkkkkkkkkk 



(˘⌣˘)ε˘`)

AKU MAHU TOPUP FREE !


Assalamualaikum. =) 


 
Klik gamba untuk keterangan lanjut~

Terma dan Syarat Penyertaan.

 + Korang semua mestilah menjadi followers aku and like page facebuk aku terlebih dahulu .. 
- Page dah like, blog pun dah lama i jadik follower. kihkihkih. Tak caya sila check okeh. =p 

 + Buat satu entri mengenai contest ini .. Pastikan tajuk entri tersebut ialah "Aku mahu topup FREE !!"
- Dah buat la ni~

 + Letakkan banner contest ini didalam entri tersebut 
- Done. Siap letak kat side bar lagi tahuu. =p

 + Tinggalkan link entri tersebut di ruangan komen ini.
- Done jugak.

 + Tag beberape orang bloggers yang lain .. minimum 2 and maximum 5
- Ayu
 + Akhiri entri tersebut dengan Assalamualaikum bagi yang islam .. Dan yang non-muslim pula Salam sejahtera 
-oke baiklah.

Untuk pengtahuan sumer. (macam la ada orang nak tau =p) starting from 2 januari 2011, sumer entri dari blog aku ni adalah entri auto publish. Sebab aku tak dapek nak onlain for 1/2 month.

p/s : Contest montest di atas dianjurkan oleh Hencek HumbleModest yek.

Assalamualaikum dan bababababababai (!)



(˘⌣˘)ε˘`)

22 December, 2010

NAK JADI SAMPAH !! *bukan sampah masyarakat*

Orang yang tak mematuhi peraturan boleh dianggap seperti sampah.
Tetapi,seseorang yang mengabaikan sahabatnya yang dalam kesusahan lagi teruk dari sampah!
- Uchiha Obito- *manga naruto

Kalau kedua-duanya sampah, lebih baik pilih sampah yang pertama,betul tak ? =O


Bye !
(˘⌣˘)ε˘`)

20 December, 2010

ANAK KUCING KETUA PELAJAR.




Assalamualaikum.
Hye kawan-kawan. =p  Hari ni aku nak buat book review. Gua ni suke bace buku, ulat buku gituu. =p wakakakakk. ( penipu besaaa =p)  

Buku kali ni keluaran gempakstarz. Tau tak gempakstarz tu ape? Taktau memang nak kena pelempang =p wakakakk. Yang tau tu bagus. Teruskan support industri Malaysia yeahh~

ANAK KUCING KETUA PELAJAR.

Ni la buku dia. Penulis Kazuko Furumiya.Buku ni dari Jepun tapi dah ditranslate.

Ekceli buku ni takde la latest sangat sebab dah sebulan dah release. Tapi aku brani jamin crite neh memanggg best ! Top ! Pasal sorang lelaki yang tegas,kasar,garang dan yang sewaktu dengannya,terpaksa menjaga kucing. Part yang best tu bukan pasal laki tu ensem ke ape, tp sebab kucing tu comeeeeeeeelllll sesangat. 
wewitt. =O

Kepada peminat komik CHENTA tuh, takyah la beli komik neh.Sebab ni takde kena mengena ngan CHENTA ponn.

Ok folks, selamat membeli dan membaca !  =O

p/s: dijual di kedai2 buku berhampiran spt MPH,POPULAR,MEKDI, dan TAI KUANG
Juga terdapat di SEVEN ELEVEN. Tidak dijual di kedai Bee Loon okeh.


(˘⌣˘)ε˘`)

SAAT SAAT YANG DIBENCI

Salam Semua. Hye peeps there. =p

Don't you just hate the feeling when:


-one of your friends move 
-you're trying to refrain from crying
-you find an ice-cream tupperware and find out that it was actually chicken
-you really need to pee

-constipated

Muahahahaha ! !
(˘⌣˘)ε˘`)

18 December, 2010

GIVEAWAY SEPARUH JIWANG


Tadi aku ditag oleh si polan yang bernama Ruby. Siapa Ruby ? Adik bradik ngan Diamond ker ? =p
 Ntah, aku pon belom tau dengan lebih mendalam lagik sape si polan neh.kihkihkih..
 Giveaway neh di anjurkan oleh Weeda. Siapa ? Pon aku taktau. kuikuikui.

Ni first time aku join Giveaway meway neh. Ekceli tak paham, tapi bile dah bace baru paham. 
Tarikh tutup 3 Januari 2011, tarikh aku bersalin balik hostel.wakakakk =p

Sila klik gamba.untuk ke giveawayy

Tak harap sangat dapat, ade rejeki adelahh. Allah tu Maha Pemurah kan ? 

Tag 3 orang: 
Ayu

blah dulu !
(˘⌣˘)ε˘`)

ONE WORD


Only one word can describe my feeling right now.

S

E

D
I

H

hmm.
(˘⌣˘)ε˘`)

KISAH IKAN JANTAN

Citer ni dah lama dah. Tapi aku baru nak story,sebab lately ni malas benar nak menaip. =p kihkihkih. Nak jadikkan citer, sebelum aku berambus gi Terengganu,dari rumah lagi dah bincang2 pasal ape nak buat,nak pergi mane and blablabla. Masuk part mandi pantai, ok salah,MANDI LAUT. Pantai takbleh buat mandi,laut baru boleh. =p kihkihkih.

Ok,bile masuk je part mandi pantai, abang aku pon menyuarakan hasrat hai dia nak beli short. Pastu aku pun cakap la ngan mak aku, " Nak seluar pendek gakk..." (saje gurau2) Pastu dengan nada mara, abang aku cakap,
"Mane boleh!"

Aku menjawab lagik, "mandi laut kan kaki dalam air, so kalau pakai short takpe laa..takde orang nampak.." (masih dalam mood gurau). Then abang aku jawab.

"Abes kalau ade ikan jantan macammane ? Nanti dia nampak kaki ko..."


=,=" erk.....


(˘⌣˘)ε˘`)

13 December, 2010

HAPPY BIRTHDAY SI MANJA ! ! *bersama anmum



Uishh , gila jijik tajuk entri. Esok aku nak bertolak pi Terengganu. Tido rumah kakak aku,
MISS XYZ. Esok jugak besday si manja aku. Ha ? Sape si manja ? Kucing? Arnab ?
Hamster ? Rimau ?

ADELAH. =P hihihi.

Ohh , Arini aku sengal sengal sket. Bak kata adek aku, "sengal sengal ubi, sengal lagi kak dibahh "
Erkk...  ye ea? Ah, kesah aku !

So, tu my manja.Harap you cukup la makan tetiap hari. Kalau tak cukop makan, you can call pizza hut----> 1 300 88 2525. Tak pon mekdi delivery, pastu sebot nama i, kompem FREE. sebab aku la owner besar mekdi, pizza, nando's, kepsi, kenirojes, dan lain2. Tak lupe jugak secret recipe.

Panggil si manja macam bunyik kucing plak.Ah, dia tak kesah, ape korang kesah kan ? Semoga murah rejeki ye darling marling. So sorry morry tak dapat bagik cupcake cokelat. I know you like it right ? Oh, lupekan sekejap pasal si manja. Lupekan selama 4 saat.


1
.
.
.
.
2
.
.
.
.
3
.
.
.
.
4

Ok dah , aku suruh lupekan sebab takut korang termimpikan dia pulak kang. Aku yang susah. Mwahahaha !!
Bye ! Alang2 menyeluk pekasam, biarlah sampai lebam !

(˘⌣˘)ε˘`)
II lap you guna kain buruk =p hihihi

12 December, 2010

ULTRAMAN KE SUPERMAN ?

Salam sumer. Ohh , aku hepi tak terkata, bila skandal lama aku, (2tahun yang lepas) jeles sebab aku mesra2 ngan orang lain ! yippie ! eh, godik pulak kau Diba chan, sepak laju2 kang. Aku kesian dekat sorang kawan aku ni, merangkap skandal aku =p hihihi.dia ni besties kawan lelaki aku.

Nak tau ape jadik kat dia ? Dia tak dapat ontheline lagi dahh, sebab lappy dia MELETOP! BOOM KEBABOOM! sebab asyik main game 24hours. T___T aku dah pesan off la skali skale.Kasi rest,kau degil.Tengok skang kau dah tak dapat ontheline aku jugak yang sunyi____________dotdotdot.hee_.

*Nak sambung tengok Dragon Ball.Banyak kali dah repeat.hee*

Adiosss

(˘⌣˘)ε˘`) 
i lap  you guna kain buruk. wakakakk

11 December, 2010

SIAPA YANG MANIS ?




Suatu hari, APPLEPIA berjalan-jalan carik makan. Tiba2, dia terserempak dengan kawan dia, LEMONADE.

" Hye Lemonade, ape yang awak sengih2kan tu ? Ade berita gembira ke ? "

"Eh , takde pape la. Tadi baru ade orang puji saya. "


ORANGELIA yang kebetulan lalu kat situ pun menyampuk.
"Wah, Lemonade ! Orang tu puji awak ape ? "



 " Heehee. Dia puji saya ni manis.Sweet gituu . "

"Ahh, awak jangan jadi bodoh la. Kita kena sedar Lemonade.Kita ni tak la sweet sangat nak dibandingkan dengan orang yang tengah bace entri ni.. huhu.."
"Awak silap Applepia. TUAN PUNYE BLOG NI LAGI SWEET ! "



= p  kuikuikui~ Happy blogging !


 (˘⌣˘)ε˘`)






TUTORIAL MEMBUAT PAGES DI BLOG =P

Salam , ahaha. ngade jek aku nak buat tutorial ari ni. Mereng =p hihihi



Okay , First off all, LOG IN dulu. Then ikut macam dalam gambar. =p  sorry gamba senget menget. Maklum la, mereng.kuikuikui




Lepas tu, tekan NEW PAGE /CREATE PAGE (create pagebagi sesape yang belum pernah tambah pages). Ikut macam gamba ea. Tak ikut gua lempang =p kah3



Last skali , Tulis tajuk page korang, ex: " SENARAI BOYFREN"  lepas tu tulis la ape2 yang korang nak.
Bila dah siap, tekan publish page. INGAT ! korang boleh buat 10 pages je tau. Tak boleh lebih =p


oyeah ~ Jangan lupa !

Lepas tu pegi kat

DESIGN------>ADD A GADJET

pilih GADJET ---> PAGES.

Edit la sepertimana yang korang nak. Nak display sploh pages ke, 2 je ke. sukati lah.

Thats all. Bye !

10 December, 2010

KISAH DUA SAHABAT

Dua orang sahabat baik pergi ke sebuah kedai makanan segera untuk memesan minuman ringan. Setelah pesanan sampai, mereka masing-masing mengeluarkan roti sandwich dan mula untuk makan. Pemilik kedai yang dari tadi asyik memerhatikan tingkah laku mereka terus menuju ke arah mereka dan seraya berkata.


"Maaf encik, anda tidak dibenarkan memakan sandwich anda sendiri di sini !!"


Maka dua orang sahabat itu berpandangan , lalu sama-sama mengangkat bahu dan mula menukar sandwich masing-masing..........

erk... =,="

09 December, 2010

KISAH POLIS DAN PEMANDU



Nak dijadikan cerita, ada sorang pemandu sedang memandu melebihi had laju yang ditetapkan..
Signboard suruh 70 km/j , dia pi pecut 240 km/j plak.

Pecut punya pecut, tetibe kat depan nun ade goblok (roadblock).

POLIS :  Saya bagi kamu pilihan.. mau bayar saman atau tidur lokap ?

PEMANDU : Saya pilih ATAU. heee

=,="


07 December, 2010

:: POSTER EDIT CONTEST ::


Jeng Jengg !

Aku join lagi contest ~ tapi ni contest lain plaks.

Ni banner untuk contest beliaw.Sila klik gamba ! Tak klik aku tampa =p agagaga



okay , sekarang tibe lah masa , kita layan muvi baru~ zasssssss 


okayyy~ ni poster tambahan. Harap2 boleh menang ye. eheee =p

Poster ni dapat idea dari game Mafia Wars dan Manga Hitman Reborn. I loikee !

UCHIHA HULK 

kuikui~ okay , ape yang korang perasan kat poster neh ? Perasan takk ? Tak ? meh aku kasi tau =p

1. Poster ni bertajuk UCHIHA HULK. 
Tau tak HULK tu ape ? UCHIHA tau tak ?
Kalau tau bagus, tak tau meh aku kasi tau. =p kihkihkiih
HULK tu kalau u all tak tau memang nak kena lempang lah kan..HAHA.UCHIHA tu pulak nama puak dalam citer NARUTO. Ala, yang ade kuasa genjutsu gituu..wakaka. Mata si HULK ni dah tikurkan dengan mata UCHIHA. Amacam ? okeh tak ? =p kuikui.

okay , gua mau tag 3 ekors eh eh , 3 orang kawan blog yang dikenali =p wehu ! Kena masuk tau ! sebab beta dah masuk.hukhukhuk =p

3 orang tu adalah =  1. MATHAW
                               2. SANY 
                               3. DHIYA AIDA

lalala~ aku nak join contest lain la pulakkkk lepas neh. wewuwewuwewu ~

choow chin chau. 
p/s : andai serai berbunga di manakah letak bunganya ?


06 December, 2010

CONTEST WATS THE BEAR NAME ? ? ?

Wewitt.. Aku dah habis exam ! ! Free yeahh =) 

Sampai je rumah , terus onlain, jalan punya jalan.Tetiba terjumpa blog cik Dhiya. Kebetulan dia ada buat contest. Aku pun join... CONTEST WATS THE BEAR NAME ???

Sila klik gamba.


Terma dan Syarat

Jadi follower = DONE

Buat entri = DONE

Bagi nama untuk teddy bear tu = DONE

Link entri dan letak banner dekat sidebar = DONE 
*wuihh , banyak giler ni link.sebab aku memang suke mengelink =p hahah

Tag 3 orang kawan = jeng jengggggg  DONE


tadaa....jeng jejenggg. Nama yang saya nak suggestkan -------------------------> MIKAN CHAN

teeheehee....... kenapa saya suka nama tu ? Sebab maksud dia Buah Limau Manis. Saya student bahasa jepun dan addict dengan jepun jepun bagai neh.. 

Teddy bear saya namanye TERUI. Lembut dan sodappp dipeluk.ehee..
So, korang yang dah terbaca entri ni boleh la join join contest cik Dhiya ni kat SINI.

So, tiga orang yang aku tag adelahhhhh 
------------------->Nurin 
------------------->Wawa
------------------->Nanie

Dah inform kat dorg dahh.. eheee =)

Last but not least. SAYA SAYANG TEDDY BEAR SAYA dan saya sayang teddy bear CIK DHIYA juga ... kihkihkih. 

P/s : ni kali ke 3 aku masukcontest namakan teddy bear. sebab aku memang ngengade nak namakan teddy bear orangg. Terui kun , ILYSM !! >.<





05 December, 2010

AKU DI SINI




INI ENTRI AUTO PUBLISH.

SEKARANG NI AKU DALAM DEWAN EXAM JEPUN. WAKAKAK :P



04 December, 2010

JAPANESE LANGUAGE PREGNANCY TEST ?





OK, GURAU JE.SEBENARNYA JAPANESE LANGUAGE PROFICIENCY TEST


TIME : 7:40 p.m
DATE : 4 Dec 2010
MOOD : Nervous

Oiyt Diba ! Tak sedar sedar ke esok nak exam

T_____________T

ok ok , aku offlain sekarang jugak.

Chow Chin Chau


03 December, 2010

AKU TAK NAK KALAH DENGAN KAU !

Sila abaikan Gamba ini ! wakaka 

Whooosssshhhhhhhh!

Salam.Hye.Hello.Guten Tag.Konnichiwa.Men Rah nahm.

Tetibe aku energetic* hehee >.<  sebelum ni dah down giler sebab buntu nak jawab ape time exam ahad neh.
Jawab memang ler gune pen/pensel. huhh ! Ape yang nak dijawab tuh taktau.hahaha. 
Penat ouh , banyak lagi benda nak kena hafal, paham , ingat, praktis  dan blablabla.Padahal Lagi sehari je tinggal  untuk exam. JAPANESE LANGUAGE PROFIENCY TEST. arghh !!

Separuh gila aku jadiknye.huhuhh.. On Fesbuk kacau orang sana sini. bwahhahaha ! !
You all doakan la aku berjaya mendapat grade yang cemerlang , gemilang dan terbilangssss yerkk. kuikuikui.
Walaupun susah. Ekceli aku dah nak give up dah wey.. tapi tetibe tadi, my crushh  MR.AA cakap gud luck mud luck dekat fesbuk.uhhhh.. touching plaks~ MR.AA pun amik exam jeponn jugakk.Tapi dia under Society lain la kan... 

Lagi satu , kawan aku (juga crush yerk..kakakaka.) pun wish gud luck and bagi semangat dekat aku yang tengah goyah neh. adeii... kedua-dua MR.AA dan MR AR kat atas neh turut mengambil exam jeponn.
Alah , korang boleh laaaa... you all top student~ sobs

Ape yang buat aku tetibe semangat kobar2 sebab dorang selalu tanya aku...

"kau tak nak further stadi keh weh ? Nanti kite boleh blaja kat tempat yang sama."

NAK NAK! AKU MEMANG NAKKKKKKKKKK SANGAT BELAJAR SATU TEMPAT DENGAN YOU ALL.kihkihkih. *ngadengade. =p

Nak masuk AAJ ! Nak nak nak !! so, aku tak boleh failed EXAM ni !!

Ganbatte Dibachan !  *semangat giler jadah..kahkahkah





MENCARI TEMAN YANG BENAR-BENAR SEJATI

Sebaik-baik Teman Sejati Adalah Buku ♥

" Buku adalah teman sejati yang tidak akan memujimu dengan berlebihan, sahabat yang tidak akan menipumu, dan teman yang tidak membuatmu bosan.Dia tidak akan memperlakukanmu dengan tipu daya, tidak juga menipumu dengan kemunafiqan, dan tidak akan membuat pembohongan."

Kerana ape ?? Sebabnya.. 
..
..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Buku mana lah bernyawa.Sebab tu la beliaw tak membuat pendustaan atau pembohongan
atau yang sewaktu dengannya.♥  ehehehee


Mesti korang pelik , asal aku tetiba cakap pasal buku dan teman sejati kan ? kihkihkih

Ekceli tadi aku baca buku LA TAHZAN | JANGAN BERSEDIH

Dia cakap, buku mampu menenangkan hati seseorang yang sedang berduka lara~ chewahh
Ayat tak boleh blah. Tu jek nak kongsi~ Ngantuk dah nih.. 

1..2..3....puff

GOOD NIGHT PEEPS ♥ 



02 December, 2010

DORAYAKI EDISI MALAYSIA (bukan dibuat oleh doraemon)



Minna, Ohayougozaimasu ! !
kihkihkih.Aku dah gila, yaa... aku dah gila. Gara2 Japanese Language Proficiency Test. (betul tak aku eja ?)

Tiba-tiba mood petang tadi nak memasak pulak , pergi la ke kedai, beli barang.

AKU NAK MASAK DORAYAKI !!


yummy , lazat enak berkrim ! Disukai ramai !kah3



Kepada sesapa yang nak resepi Dorayaki neh , bole la klik SINI atau SINI.
atau add aku di fesbuk dan tanya sendiri. agaga ! chow!


EDISI BUDAK COMEL



Salam , hye Readers~
Agagaga ! Bajet jek ada orang baca blog aku. :=p

Takpe2, aku tau ada silent readers kan kan ?
Dah lama tak onlain , so dah lama jugak
 la tak update blog. Dulu2 rajin tetiap hari
post entri baru. Lately busy la .... dengan exam sumer sumer.huh.

Bila la followers nak cecah 200 neh ? 
Penat dah tunggu =p agagaga ! 
Aku skang blogging untuk suka suka memandangkan 
duit nuffnang macam haprakk tak naik naik. 
Dari hari tu RM **.50 ~ haha ! Tak boleh bagitau !

Last week , aku ada sleepover dekat rumah 
seorang kawan seperjuanganku (poyo je lebih). 
Nama dia NUR FARIZAH RAHIMI. haha . 
Pastu aku tertarik dengan adik bongsu dia, merangkap
adik ipar kawan aku. agagaga.

Tangan aku pon gatay nak snap2 gamba budak neh. hak3


ouh , this is my favourite ! Dia ikut jek aku suruh pose macam2. ahaha !

Nama saya Fareha, umur saya 4tahun. 
Bakal abang ipar saya ialah tetttt..... ehehehe

Time ni, akak dia FARIZAH sedang menyimpul nyimpul  
rambut beliaw !


ok~ dah abis.


♥ Aku memang sukeeeeeeeeeeeee sangat sangat dengan budak2 kecil.
5tahun ke bawah okeh. Yang dah besar tu malas den nak layan. huhh !  

Agagaga ! chow !



MOST VIEWED THIS WEEK

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MEMBEBEL BOX