04 September, 2010

RESEPI MEMBUAT DORAYAKI




Bahan-bahan;
-satu kilo tepung naik sendiri (self-raising flour)
-2 biji telur
-susu full cream.1 kotak setengah.. jenama, ikut keselesaan.
-minyak jagung
-inti kacang merah/kaya

Cara-cara;
1.Panaskan frying pan, dan sapu sedikit minyak jagung.. sikit je jangan banyak sangat.
2.Buat adunan tadi lebih kurang saiz penumbuk je kat atas kuali tu..
(adunan tepung+susu+telur)
3.Jangan tekan adunan atas frying pan tu. Biar dia kembang macam dorayaki kat atas tu.
4.Terbalikkan sekiranya perlu.
5.Bila dah masak, sapukan inti kacang merah atau kaya.

Siap~! *macam di atas.


4 comments:

iqbalsyarie said...

dorayaki...ingatkan apam balik~hehehehe

TERBARU: Bayyinat-penjelasan

Diba Chan said...

lebih kurg je, cara buat dgn apam balik. haha

(: syai_sharif :) said...

tak penah makan lagii :S

Diba Chan said...

try laaa...
sodapppp hingga menjilat jari kaki~
huhuhu

MOST VIEWED THIS WEEK

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MEMBEBEL BOX