29 June, 2010

NOTA CINTA BUATMU


_______________________________________________________________
Kebelakangan ini, aku sering termenung..mengenang dirimu yang berada jauh dariku..

Aku cuba bercakap sendirian untuk menghilangkan rasa rindu ini..

Saban hari, ku bermain baling selipar adidas dan kasut abidas untuk melupakanmu..

Mandiku selama 2jam tak juga basah..

Makan ku 3 pinggan tak juga kenyang..

Aku bangun tidur 2 petang tak juga lena..

Kucing mak Jenab menjadi mangsaku.. aku membelasahnya untuk menghilangkan stress..

Tetapi, tidak juga berjaya melupakanmu..

Itulah tanda betapa cintanya aku padamu..

*weng weng weng..!

http://www.smileycodes.info

Yay !! Saya Dah Jadi Pelakon.wewitt

Hoy!
Aku online curik2. Sekarang kat skola yang terchenta.. japlagi nak lunch.
Seperti yang korang tau, aku ni duduk kat hostel, so jarang2 dapat on9..
Lepas ni raya baru balik.. T______T sobs~

Ok, straight to the point, aku nak cakap tengkiu beribu2 lemon kepada Chek Firsya Melissa dan Chek Seri. Wah2, aku dah tak online seminggu, bukak2 dapat 2 award sekaligus.. mereka la yang bagik. Tengs ea..
(kakak ku,dontjelez2 eaa..)

Erm, ade orang tanye aku.
" Dengar citer awak jadi pelakon xtra dalam filemA.Razak Mohaideen,betul ke?? "

Aku dengan riaknye menjawab.
" Tak main la pelakon xtra.. saya pelakon utama." ;)

Aku rase mamat tu salah orang laa. Ok chow ~


muahmuah! (tak memasal gediks)

http://www.smileycodes.info

23 June, 2010

Merajuk? Bantai je..


Aku sedang ontheline time tu.. sekali lagi aku diterjah oleh si polan.. (tapi kali ni perempuan)
Aku kan orang feymes.. (Perasan feymes :D)

Dia tanya aku, macammane nak pujuk orang yang merajuk?
"kau kan pro bab2 camni.." she said.

WHAA?? Wth? Aku pro bab pujuk memujuk nih? * tersipu2...

Aku kalau takat PRONGGENG tu boleh laa. hahaha.. Bukan PROGOL okayy? :)
Aku kurang pro benda2 merajuk nih.. erm.. jap ek, aku bukak buku..

Aku pun btaw la petua petui aku kat si polan tuh. Nak settle orang merajuk ni ada banyak cara sebenarnya.

CARA 1

- Pura2 dengan suara sedih korang dan meminta maaf.
(Tak Lut gak? Guna cara nih.)

CARA 2

-Hantar seberapa banyak mesej atau call la si dia sebanyak mungkin. Nanti dia bosan dengar ayat korang yang sama tu.. dia stop la merajuk.

Eh? Masih merajuk? (hardcore nih)

CARA 3

-Kau biarkan jelah.Lantak dia.. nanti dah lama2 dia tengok takde sape nak pujuk, dia stop la merajuk. Buat penat je merajuk nih.huh.. settle.

Renung2kan dan selamat berangan!



http://www.smileycodes.info


19 June, 2010

Aku DiTag oleh Si Polan


Jeng jeng jeng !


Ok, aku malas nak berceloteh sebab dah larut pagi nih. Tadi, aku check belog aku nih. Pada pukul 7.11 p.m. 19 jun 2010. (ha..ha.. kantoi on9 time maghrib)

Lepas tu, aku mendapat tau bahawa aku telah ditag oleh Si polan bernama Cik Firsya Melissa.
Beliaw belum berkahwin ye sesape berminat, sila lawat blog beliaw. thanks ye Cik.

Okeh, tag nih pasal 20 perkara tentang diri aku. Jeng jeng!

Okeh,nak tambah sikit laa..

20 Perkara Special Tentang Aku.
(weng weng :D)

1. Nama Penuh aku, Nor Adibah Binti Luawi. fullstop..jangan banyak tanye.

2. D.o.b : 28 April 199___ (sila isi tempat kosong)

3. Aku suka makan pisang.

4. Nama boyfren aku Matsuyama Kenichi. (betul wa cakap luu)

5. Asst.class monitor yang dedikasi, cekap dan berwibawa.

6. Ada 2 tangan dan 2kaki.

7. Aku takut cicak. ( labah2 , katak etc etc terkecuali )

8. Blog feveret: Tandas Lelaki. what's up bro Tandas?

9. Ada helikopter sebiji kat rumah. besaa

10. Anak ke3 dari 2 adik beradik. (no lie)

11. Aku skolah pondok je.. tapi besa.

12. Aku sangat2 menyukai+mencintai+etc etc manga ngan anime. Kau sebut je manga ape, huh! kompem aku tau. (cheh ...)

13. sopan santun orangnye.. :D *hakhak

14. I'm a survival.

15. Tak single and unavailable. haha.

16. Seorang yang mesra alam.

17. Aku ni cool.

18. Ahli Ryuzaki Fan club :D

19. Suka subjek bahasa jepun kat sekolah.i love Japan.

20. I'm the legend :) hahahaha.


Perhatian: Mempercayai setiap apa yang ditulis oleh aku adalah perbuatan yang merbahaya ibarat menepek taik ke muka sendiri.

Yare2, orang seterusnya yang nak di tag ialah___

Jeng jeng jeng!

Makan budu tepi jalan,
Sekian boleh jalan.


http://www.smileycodes.info

Eh? Macam aku penah dengar ayat ni, Tapi di mana ek?



MooD: Mereng

Baru2 ni, tengah aku syok2 layan mafia wars, tetibe ade si polan tegur aku kat fb. Nak chat la tu.. Disebabkan kebosanan yang menimpa, aku layankan je la si polan tuh.

Borak punye borak, tup2..

si Polan: eh, ko tengah gadoh ngan boipren ke?

Aku : Haa?? (apehal pulak dia nih?) *dalam hati aku berkata2lah.

si polan: aku tanya, ko tengah gadoh ngan boipren ke?

Aku: Hahaha. Mane ko tau?

Si Polan: Aku kan perihatin dengan kawan2 aku. Ceritalah kalau ade masalah..

Aku: (eh2, macam aku penah dengar ayat nih) *hati aku berkata.

Si Polan: Diba? cite la..

Aku: Weyh, aku rase ko silap orang la.. macammane aku nak gadoh ngan boipren kalau aku Boipren pun tade? T___T

Si Polan: Eh..

Amik kaw! kantoi di situ!
Maap ye, teknik usha sedemikian telah lame digunekan. Dah tak berkesan pada remaja2 zaman skang nih ^___^

Si Polan pun terus mendiamkan diri beliaw selepas peristiwa itu..
Tu la... lain kali nak mengayat tu gune la ayat lain sket.. Hahahaha.

P/s: Lantak korang la nak cakap aku bajet ke ape ke lepas bace entri ni. Aku hanya menulis ape yang aku suke. Ade bantahan? haha.

Sekian, Boleh jalan.




http://www.smileycodes.info

MENYESAL TAK BUNUH TIME KECIK


....Salam bebeh.

Now, it's 3.19 a.m. Aku tak tido lagi. Tibe2 terpikir.. zaman sekarang ni.. ramai betul remaja2 atau yang sewaktu dengannye kurang sopan dengan ibu bapa ye? Atau bahasa kasar KURANG AJAR!! Nak kate tak blaja, mak ayah dah didik kasi pandai. Sekolahkan, bagi duit.. bagi makan.

DAH BESAR??? APA JADIK??

...Sepak mak.
...Pukul mak.
...Lawan ayah.
...Menjawab!

heyy.. please lah. cube la pikir..Tuhan bagi ko otak dan akal fikiran untuk berfikir kan? Apsal BODOH NAK MAMPOS?

Aku bengang setiap kali dengar kes anak pukul mak la, anak tu la, anak ni la...
Perangai cam Babi! Hey, penat mak korang mengandungkan korang 9bulan 10hari tau takk??
Ingat ringan macam buah manggis ke ha? BODOH!

Dah besar panjang tu cube la berbakti dengan mak bapak. Aku rase, mesti mak dia ade terpikir..

" Menyesal aku tak bunuh budak ni time lahir dulu.Kurang ajar betul." *bisik hati kecil si ibu..

Mati lagi baik laa dari jadi anak derhaka!

Tengok! Aku dah terEMO.

Conclusion, tak payah la kite nak berlagak sangat ngan mak bapak kite. Ingat sikit, tanpa parents kite tak wujud. Tak payah la nak bodoh sombong dengan parents sendiri.

Ok, stop emo. Chow~

P/s: entri ni tak ditujukan kepada sesape pun. Cume untuk muhasabah diri aku, korang yang membace dan sesape saje.. Marilah kite menuju ke arah kebaikan. InsyaALLAH..
Bersama2.




http://www.smileycodes.info

17 June, 2010

ARGGHHHHH !!!!

(bunyi di atas adalah bunyi aku tengah bosan dan boring ataupun tension? aku pun tak tau.oh!)

_______________________________________________________________

"Mak, boring la. Tak tau apa nak buat.. mak tengah buat ape? "

"Buat kerepek pisang ni haa.."

thx to my mom. Aku dah tak bosan lagi!
Bole makan kerepek pisang sambil layan anime.

______________________________________________________________

Moral of story: jangan la jadi seperti aku. Bacalah quran dan tunaikan la solat sunat sekiranya korang bosan atau takde keje mau buat.

Jadi jadi macam aku. .End.


http://www.smileycodes.info

16 June, 2010

Malu la wey



Salah satu tanda2 kiamat ----> Perempuan dah tak tau malu deyh..
Ye, Kenyataan ni benar.Tiada yang benar melainkan yang benar2 belaka. Aku dok tulis ni bukan nak kutuk sape2, sebab aku pun perempuan / wanita / gadis.haha.Fullstop.
Perempuan dah tak tau malu tu macam mana ? Erkk... yang tu aku tak berani nak kata ape2.
Sendiri mau ingat la. Kalau dah rasa diri tu perempuan, ade2kan la malu tu.

Sebab malu ni sebahagian dari iman. Dah korang ngaku
" Ye, saya orang beriman. "
Dah beriman, kena la de malu. Jangan tak tau malu.
Lelaki pun kena ade malu jugak. Senang cakap, laki pompuan laa.
Malu tu perhiasan diri. Jangan la jadi remaja yang tak tau malu.
Dedah sana sini..
(of coz aku pn mengingatkan diri sendiri)

Oh yeah PEREMPUAN marilah kita menjaga maruah dan harga diri.
.Fullstop.


Ok, nak pi makan kerepek. chow~


http://www.smileycodes.info

15 June, 2010

Entri meraban



( saya sayang kamu sepertimana saya sayang
Giroro ni :) )


ouh congratz untuk diri sendiri ea. Followers aku skang dah 50++. Sujud syukur jap.. :D
Aku nak pi layan anime jap, chow~



http://www.smileycodes.info

Kerajinan dan kesusilaan

Salam semua :D

Baru2 ni aku tetibe jadik malas. Itu malas, ini malas. Haishh ape nak jadi. Aku pun tak tau ape yang aku rajin. :))
Ouh aku rinduu someone. Jayy, tulun aku ! Tetibe nak balik sekolah, penat woo cuti.. duduk berehat tak buat ape pun penat tau. Aku bukan la kaki blog macam orang2 laen. Aku blogging bile free jee.

yea, aku pn pelik. Ade insan yang24hours ontheline. Tak tido ke? Makan? Mandi? Abeh berkulat duduk depan komputer/Lappy. aku jarang ontheline. Aku nak tumpukan kat study laa =D. Well, saying the truth, aku baru je dalam dunia belog nih. So, itu ini taktau. weng2.. :D

Hope aku cepat besar.i'm now 16teen! ILYSM ! erkk... da stat jiwang duhh.. Tadi bace manga jap. Naruto latest,,,
Berjuraian air mate sedih woo.. sape kate bace manga takde feeling ? Ouh aku rindu my koibito~ Okay la, pasni aku mau layan anime plak. Death Note. Dari taun lepas tak khatam2 lagik. haishh..

Aku cadang nak bagi award kat beberape orang blogger yang aku sayang. Suke aku bace blog mereka. :D
Hencek Tandas ngan Hencek Darkbatman yeahh. Erm, tengok la dulu kalau aku sompek..

Awak, i m u (^.^)
Awak pernah ingatkan saya.. jangan main dengan kucing.. sebab saya ada asma.. ^_^.... ohh~ saya rasa sayu bila tengok kucing2.. tak kira la jantan atau betina.Nanti saya teringat kat awak la.. apa khabar awak agaknye?
Motif saya kat sini.. nak cakap thanks kat awak, yang mengingatkan saya.. pasal asma tu.. Why you so care about me? i know! i know! only we know.

okeh2, aku nak gi reply mesej. chow~


http://www.smileycodes.info


12 June, 2010

Jangan la desperate. Hish kau ni.



Bawak la sabar sket. Desperate sangat. Aku bantai karang.. !!

http://www.smileycodes.info








11 June, 2010

Abang Pizza



Semalam, aku tengah onlain. Then tetibe je salah satu dari member aku wrote kt Fesbuk aku.


klik untuk imej besa.sekian


Katanye:

" diba.. hensem la abg yg delivery pizza td.. tersipu2 dye.. "

aku mereply:

" xusha ke ? wakakaka."


Begitulah, untung kawan aku tuh. Tetiap hari ade je mamat delivery dia jumpe.
tak mamat pizza, mamat mcd. wakakaka...

Ade skali tuh, aku ngan member aku terjumpe sorang mamat delivery nih. Bole la tahan muke dia. Tapi dia macam perasan2 sket.. Tengah control macho tu.. tetibe supp!
eh2 ? Mane abang delivery tadi ?

Rupenye da kat atas jalan, JATUH. Penat je lu control macho kan ? kan ?

Motif aku kat sini , dont judge a book by its cover. walaupun mamat tu keje delivery pizza je, tapi hati bercahaye, baik. Okay la.

Kalau keje ceo skalipun, hati busuk buatpe. Better keje delivery daripada tanam anggur kat umah pastu habiskan duet mak bapak. T__T

Nasi lemak, air cincau,
chow cin cau~
http://www.smileycodes.info

10 June, 2010

"No..no..i.. japan.. no.. "


Salam semua.
Now, aku akan berikan sedikit tutorial. Berkenaan bahasa jepun ^^
Di buatnye kalau ada orang jepun sesat mintak tulun. Takde la korang jawab camni,

"er.. no.. no.. i.. japan.. no."

wakaka.firstly, korang cakap la nama korang.

1. Cara memperkenalkan nama:
-Watashiwa (ur name) desu.

2. Cara nak btaw yang kau tak reti berbahasa Jepun.
-Watashiwa nihongo wa zenzen wakarimasen.
(lepas tu kompem orang jepun tu da xkan tanye kau ape2 lagi dah)

* yang desu tu disebut sebagai des.. tapi kalau nak sebut desu pun bole sajaa.

Aku ni sorang pelajar bahasa jepun. So, kalau nak request pape2 yang berkenaan bahasa jepun, bole sajaa. Insyaallah aku kan btaw.

oke.chow cin cau~

http://www.smileycodes.info

09 June, 2010

WANITA CANTIK vs LELAKI KACAK



Penah tak dengar orang kata,
pompuan cantik selalu curang?

Amek kaw! siap ade kajian lagik.
Well, aku no komen pasal benda nih.
Bagi aku, depend pada diri org tuh la.
Sebab, yang TAK CANTIK pon selalu curang.haha.

Lagipun, ramai je WANITA CANTIK yang setia.
*macam gua*ahaha!

Arghh, lantak la. Aku peduli ape nak cakap curang ke, setia ke.
Kesah aku! Lepas ni aku nak buat kajian lak.

Kenapa LELAKI KACAK selalu curang.ahaha.
*aku lebih gemar tulih kacak dari ensem

Anyway, setialah korang sebelum korang disetiakan.
Chow cin cau~

http://www.smileycodes.info

07 June, 2010

" Haishh, aku kan alim ulama "



Dah lame aku tak apded (update). Tadi aku onlain, penat tangan aku menaip.Nak layan sumer kengkawan. chat la, komen la. Itu la,ini la. Berikut adalah dialog ringkas aku ngan member.

Si A: kopi atau milo?

Aku: Sirap bandung

Si A: okay siap, susu lebih ka adik manis?

Aku: Kurang manis

Si A: Makan apa mau?

Aku: kue teow kungfu panda

Si A: Okay, tunggu aa

Aku: ....

Si A: sihat? amacam ?

Aku: Cam bese je

Si A: ni hah, kau ada jumpa fesbuk si isma tu tak?

Aku: tak

Si A: ala.. tolong la mintakkan sesape ke.

Aku: malas la

Si A: Apsal?

Aku: sory la, aku tak layan laki laa. *kononnye.
Aku kan alim ulama. Takkan ko tak kenal aku?

Si A: hahaha. aku memang tau. ok la, chow.


Si A memblahkan dirinya sebab malas nak layan aku yang loyar buruk. Sebenarnye aku malas la, Mau carik fesbuk orang. Biasenye orang yg add aku. *sengih*

Kepada silent reader blog nih, *kalau ade
Sila2 la tinggalkan link korang. Nanti boleh aku usha2 blog korang lak. Toksah malu, toksah segan. Okay chow.


http://www.smileycodes.info

PengADOBEan

New edited by me.kuang3


Baru2 nih aku semakin aktif onlain.maklumla, cuti skolah. Aku jugak tengah mengexplore adobe photoshop. Dulu belajar basic, sekarang tengah belajar lagik.

Aku gune laptop abang sebab kat situ je yang ade adobe.(curik gune)

Ni aku nak kongsi hasil, ala... ni kucing bunting belakang rumah aku pun boleh buat. Takkan la manusia tabley.

Okay lah,nak layan anime. chow.


http://www.smileycodes.info

16 perkara pasal aku

Aku bosan, saje update belog. 16 perkara tentang akuh.
  1. Sorang perempuan.
  2. Normal punye perempuan.
  3. Sleeping beauty.( kaki tido )
  4. Budak nakal.
  5. Like to break the rules.
  6. Nam blas tahun.
  7. Suke makan ebitako.
  8. Pakai henset cikai.
  9. Taip sms gune jari kelingking.
  10. Surf tenet gune ibu jari kaki.
  11. I love blogging.
  12. Blogging love me.
  13. Suke cakap ikut sedap mulut.
  14. Makan semua, tolak batu dan kayu.
  15. Namikaze Minato punye ex-girlfren.
  16. JOHORian
Tadi aku usha2 wordpress. macam besh, tapi belum pro lagik. nanty dlu laa..

Erm, sebelum aku onlain, aku sempat bagi hamster aku makan.. ( tauge je ). Berebut dua ekoq tu nak makan. Tetiba, keAJAIBan berlaku.. hamster jantan memakan separuh dari tauge tersebut dan kemudiannya memberi separuh lagi kepada hamster betina. apekahhh??

Aku terfikir, haiwan pun tau nak kongsi rezeki... manusia?

Tapi aku tatau la, kalau hamster jantan tu saje gune trick nak usha si betina. Taktau la.

Sekian, boleh jalan.





http://www.smileycodes.info

06 June, 2010

Kalau Aku Ada "Power" apa yang akan aku buat ?

selfish a.k.a jualikan


Aku nak jadikan diri aku laa manusia paling bahagia kat dunia.
People always say, want to help others,
tapi tu semua tipu. Kalau seseorang tu
dah ada sesuatu yang berharga, susah nak ingat
kat orang lain. Sama la seperti sesuatu yang kita
sayang, mesti la payah nak bagi orang.
Mungkin ada segelintir je yang tolong orang
dengan ikhlas. Ouh yes. Aku tak cakap orang tu aku,
sebab aku ni pun jual ikan (selfish).

Oh ye, start from this, entri aku kat blog
takkan panjang lebar lagi.
I want to make it short and simple.
.TAmAT.




http://www.smileycodes.info

05 June, 2010

KeTOPan

Nor Adibah Luawi melaporkan.
Keadaan yang genting sedang berlaku di 4Edison, sbpi selandar, melaka.
Di mana pelajar2 nya mendapat markah2 yang tinggi2 belaka..yeahh!
we are the legend* kononnye*.

Ketua kelas yang bertanggungjawab, Ahmad Azmeer mengatakan beliau amat
berbangga dengan pencapaian kelas 4Edison yang merupakan kelas paling Top
dalam batch seben leben.*bajet
Ianya benar, tiada yang benar melainkan yang benar belaka.
Bagi penolong ketua kelas 4Edison, (namanya dirahsiakan). Pencapaian kelas
4Edison sangat memberangsangkan,terutamanya dalam subjek Pendidikan Islam.
Ini kerana majoriti pelajar 4Edison datang nya dari keturunan alim ulama.

anyway, congratz untuk pelajar Edisonizers..kekalkan keTOPan anda semua.
Domoarigatou..

Asst Monitor,



Nor Adibah Luawi.

MOST VIEWED THIS WEEK

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MEMBEBEL BOX