20 May, 2010

Ceritera Edisonizer


Salam.Entri ni khas ku dedicated kan untuk klasmate ku bukan soulmate ye~

Gigi putih berseri=seri,
Bila tersenyum terserlah gigi,
Ketua Kelas Edison jawatan diberi,
Itulah dia Azmeer Fakharurrazi.

Bila bercakap tak keluar suara,
Saat berbahas terkeluar semua,
Sopan santun manis orangnya,
Penolong kelas, Anis namanya.

Okay, tu je pantun yang mampu aku buat. Kalau buat orang sume orang, mati la aku. Dah la ada 30 orang dalam kelas tu.

Buat rakan2 ku;moga berbahagia di Edison hendaknya.chewahh

.Aqmal Masud.
.Mad zam.
.Shafizan.
.Affendy.
.Luqman Hakim.
.Fahmi omar.
.Hazwan Haleem.
.Hafizi Hamid.
.Latip Omran.
.Nik Ahmad Fakri.
.Najmi Nordin.
.Ahmad Azmeer.

.Noraniza.
.NorAdibah.
.Fatihah.
.Aifa Taib.
.Anis Farah.
.zakiyyah.
.Afiqah.
.Sakinah Amran.
.Ain Nadhirah.
.Hanani Rushan.
.Amira Bakar.
.Shira Zuperi.
.Suhaila.
.Ummi Syahirah.
.Syazwani.
.Nadiah.

Selesai sudah, tapi.. baru2 ni, seorang rakan kami telah meninggalkan bumi selandar yang harmonis tu dan di telah selamat kembali ke St.David, his old school. he's Nik ahmad Fakri.
Adoy Nik, why you leave us?

And..
A new guy replaced Nik, and his name is Said Hanafi from 4einstein. Ades... lepas ni kena buat list baru untuk kelas. Berat tulang rasenya. haishh

Ok, till we meet again in next entry.
Next entry will be in english. Saje nak menggila sket.


EndOfDeeBlahBlah



17 May, 2010

Excellent



List to do in order to achieve excellent!

1. Average online is 4hours per day.. -__- when holiday.

2. Addmath, 5question per day! MUST DO IT!

3. Japanese vocabulary, 5 new words per day.

4. Biology and history everyday

5. Chemistry and physics

6. Modern mathematics and english 1119

7. Principle account and PAI

8. Read Al quran everyday!


Ngee~ i want straight 10A+ for my SPM next year. So, i should start from now..
I must follow the schedule, wish me luck k..



EndOfDeeBlahBlah

13 May, 2010

DADDY! Happy Birthdayy!






Happy birthday to you... wishh uu all the best pa... may u be blessed.

SAYA SAYANG AYAH SAYA!

Nanti diba balik cuti penggal, kita gi celebrate k.huhu.


EndOfDeeBlahBlah

05 May, 2010

Kemanisan CINTA




Ahaha! yeah yess. Why do i look so weird today?
OKay, motif aku kali ni, mahu membicarakn tentang CINTA. Wehu!
Hah! Hah! tu nak cakap aku jiwang la tu. Korang silapp besarrr ye~

Cinta tu kompleks.Sukar untuk ditafsirkan.Kerana Cinta diri boleh binasa.

Okay, kita sebagai umat islam yang telah dipinjamkan nyawa da sebagainya oleh ALLAH S.W.T.
seharusnya mencintaiNYA! DIA yang maha esa. Cintakan ALLAH itu manis, jiwa jadi tenang..
masalah pun dapat selesai dengan mudah. kerana;

Sesunggunya ALLAH akan membantu hamba-hambanya yang mentaati dan mencintaiNYA.
Macammana nak merasai kemanisan CINTA ILAHI?

Peliharalah solatmu.
Kerana solat itu tiang agama. sekiranya kita tidak menjaganya, maka runtuhlah tiang dan agamamu.

Ok lah.Entri aku ni bertujuan sekadar saling mengingati. So, sesape yang online tapi belum solat, pegi la sola dulu okay?

Wassalam

EndOfDeeBlahBlah


01 May, 2010

Air MATA



"Barangsesiapa yang menangis kerana takutkan ALLAH, nescaya akan diharamkan neraka baginya"


Salam mukadimah.Kali ini, aku ingin membicarakan soal air mata.

Ada orang kata, menangis ni untuk orang lemah, betul ke?
SALAH TU!

Menangis adalah lumrah hidup.Kalau kita perhatikan dari sudut positif, kajian menunjukkkan
bahawa air mata atau menangis mempunyai kelebihan yang sendiri.
(sumber: buku hikmah terapi air mata.)

Antara kebaikan menangis:

1. Kajian menunjukkan; perempuan mempunyai umur yang panjang kerana perempuan lebih kerap menangis berbanding lelaki.

2. Menangislah sepuas hati, kerana ianya boleh menenangkan jiwa.

3. Air mata dapat membersihkan mata. kerana ia mengandungi bahan yang boleh meneutralkan asid pada mata kita.

4. Er.. tu je yang aku berjaya ingat berdasarkan apa yang aku baca. hee

Kepada kaum lelaki, janganlah malu untuk menangis, korang pun manusia jugak.Ada hati dan perasaan.Lelaki yang menangis bukan lelaki lembik! Kenyataan tu SALAH SAMA SEKALI!

Kita semua manusia , mesti ada perasaan sedih tetapi AWAS, jangan terlalu banyak menangis kerana ia menyerlahkan kebodohan anda.Jadi, menangislah berpatut-patut.

Sesungguhnya air mata yan paling manis ialah air mata TAUBAT.

Sekian saja,bicara air mata kali ini.Wassalam.


EndOfDeeBlahBlah



MOST VIEWED THIS WEEK

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MEMBEBEL BOX