30 March, 2010

Aku Dah Jumpa Benda Alah BaruLAH



Lately, aku diterjah oleh pelbagai menda2
nak melalaikan di alam siber@maya nih.
FesbukLAH,TwitterLAH, BlogLAH,WhateveLAH.
Dan,baru sebentar tadi aku diperkenalkan
lagi dengan benda baru :D
Yaa yess dan ia dinamakan
sila klik perkataan yang berkenaan.

Sebenarnye aku pun tak paham ape motif menatang alah nih.
Anyway,best la jugak.Layan je LAH. ZASSSS...



24 March, 2010

HAPPY BIRTHDAYLAH ADEQ



Alamak2,nasib baik sempat.Hari ni, detik ni,saat ni,.Aku nak ucapkan..HAPPY BIRTHDAY buat adeqku yang terchenta.Muaahmuaah!Blaja rajin2 tau.Jadi pandai macam akak.*bajet
So, sempena besdayy adeq aku.Nak promote belog dia.


ANIME WORLD *klik gamba

So, korang follow2 la blog aku dan adik aku nih ye?
Dijamin terbaik dari ladanggs.
Dakara,Adioss.




20 March, 2010

MARI TUKAR2 YE

Assalamualaikum :D Salam sejahtera :)
Wei korangg,aku tau.. tak ramai yang mereading blog nih.Tapi, diharapkan kepada silent readers,(eh2,ade s, ramainye :D ) sila la tinggalkan link korang kat entri aku kali ni.
Insyaallah aku akan follow blog korang dengan hati yang senang.

One more thing, kepade sesape yang mempunyai kemusykilan tentang hidup,masa depan dan sebagainye :) bole la ajukan soalan kat dalam kepala korang tu di SINI. Aku sedia membantu.
Oklah, jangan lupe tinggalkan link korangg kat komen post nih. chow dulu.

16 March, 2010

AKU JIWA ROCKlah

Hype, ekceli.. aku tak kenal pun band Back on nih.Tapi, adela seorang insan yang telah memperkenalkankan kepada aku.Then, aku jatuh hati.wiwiiitttt.
Tapi an, rapper band ni tak hensem.Solo dia OKAY :P.
Hensem bangat.




Lagu ni jugak sesuai untuk mereka yang berjiwa rock!~ Aku jiwa rock.
yeke?




erm, dengar la lagu nih.Sesuai untuk mereka yang berjiwa rock.
Agaga~





END OF CONVERSATION [>~<]

15 March, 2010

BloGLah

Sebenarnye, entry kali ni bertujuan untuk
mencuba benda yang baru aku belajar.
Thx kepada tenaga pengajar okayy? [>~<]

So, sorry lah tak jadi sangat.. maklumlah, first trial.
Anyway, korang usha la gambar2 blog mereka ya~
Cantik2 belaka,jeles lak aku.
(Sila scroll dekat gambar)













14 March, 2010

GOODBYE a.k.a. SELAMAT TINGGAL

Hari ni.. aku nak suggest mengsuggest video.
try la tengok lagu ni..
Feeling2 skit.~goodbye by ORANGE RANGE


SHARING



An erderly couple goes to Burger King,where they carefully split a burger and fries. A trucker takes pity on them and offers to buy the wife her own meal.

"it's all right," says the husband,"we share everything."

A few minutes later, the trucker notice that the wife hasn't taken a bite.

"i really would not mind buying your wife her own meal," he insists.

"she will eat,the husband assures him."we share everything."

The trucker implores the wife,
"why aren't you eating?"

The wife snaps,

"Because i'm waiting for the teeth!!"


[>~<] sharing is caring




END OF CONVERSATION [>~<]

13 March, 2010

Transformasi lalala~


Assalamualaikum


Ahaha~
Lame dah tak nampak lubang idung para readers.. :P Aku menyepi jap selama 12 jam. Semalam aku dikejutkan dengan satu panggilan tepon yang gempax! Dari Miss R. Beliau telah menghabaq kat aku berkenaan keputusan SPM yang telah terputus tu.Integrasi Selandar a.k.a. SISME telah mendapat kedudukan pertama di Melaka ye~ harap maklum.
(Ape bisik2? Tak puas ati cakap la.haha.)

Oleh kerana terlalu terkejut + excited dengan keputusan tersebut. Aku telah berborak+bergosip dengan Miss R selama 41 minit 52saat di talipon. Aku dan Miss R mule risau,kerana mereka yang dapat keputusan cemerlang tu.. semua terdiri daripada mereka2 yang baik aje. Kesimpulan yang tersimpul di sini, aku mau jadi baik ye bersama Miss R tersebut. Tapi boleh ke? Aha~ tu yang menjadi tanda tanye hingga ke hari ni.

Lalu~ aku mengambil keputusan untuk membuat transformasi seperti transformers apabile balik ke skola ye... Aha~ ini juga menjadi persoalan yang bermonolog di sanubari akuh.Mampus la. Yang penting, aku tak susahkan mane2 pihak.

Okeh, tadi tu mukadimah je.
Cite sebenarnye, baru nak bermula...

Pada suatu hari.. aku berjalan2 di koridor kelas perkongsian ku.(Kelas aku ade air cond tau~)
Tetibe je, kawan aku.. iaitu Miss A memanggil nameku yeah.Aku pun toleh la. Dia ajak balik dorm, ade hal katenye.Oleh kerana aku keboringan tahap maksima,aku pun ikut jelah. Lalu berjalanlah kami bersama2 ke asrama.

Tengah berjalan tuh, Si Miss A ni mulut dia pot pet pot pet mengalahkan nenek kebayan belakang skola aku. Aku layan je la kan ape yang dia cakap tuh. Bile sampai satu jalan ni.. kitorang terpakse melalui longkang yang bole tahan la besa.. Langkah jelah~ lepas aku langkah, aku sambung la bercakap potpet malayan si Miss A nih. Tetibe takde respon.. Aikk??Aku pon toleh ke blakang.

Wakaka~ Miss A tengah landing dalam longkang.. haha. nasib baik takde air busuk dalam longkang tu. Aku bertanye,

"Apsal ko tak nak bangun?"

Dia menjawab.

"Aku malu lah, lebih baik aku dok diam je dalam longkang nih"

Aku pon ketawe berbahak. Lalu ku teruskan perjalanan ke asrama..

END OF CONVERSATION :)

12 March, 2010

LOVE YOU MAMAMIA~


Aku tau..aku dah terlewat satu jam lebih untuk mengucapkan SELAMAT HARI LAHIRkepada bonda ku..mama..
(SARIAH BINTI ZAWAWI)
. Terima kasih mama, sebab besarkan kami empat beradik. Diba takde hadiah nak bagi.. Diba cume ade janji Diba dengan mama je..
Janji untuk menjadi penawar untuk mama.. Diba janji nak belajar rajin2..dan banggakan mama..



Mama dan aku.. ada persamaan tak?


ILY mama! muahh muahh

I WANT TO MAKE YOU PROUD WITH ME MAMA~

Sejuk perut mama ku ketika mengandungkan aku selama 9bulan 10hari.
Mama pernah cakap.. aku adalah budak baik yang mengikut kata.. :)
Is it true mom? >_<>

Mak~ saya ade hajat.. dan saya dah cakap hajat saya... (Hope my wish granted..).. mak cakap, bila kita berjauhan dengan mak kita, barulah kita menghargai mak kita.. so, mak cakap.. ada hikmah Diba berjauhan dengan mama... Otey la.. tak boleh tulis panjang2.. air mata sudah berjuraian.. heart touching moment la~ :)

MY BELOVED PERSON!~

Saya sayang ibu bapa saya.
Saya sayang abang saya.
Saya sayang kakak saya.
Saya sayang adik saya.
Saya sayang dia saya.
Saya sayang kawan2 saya.
Saya sayang cikgu2 saya.
Saya sayang segala yang memang milik saya.
yang paling penting..

SAYA SAYANG DIRI SAYA~!
(loves yourself before loves others)

Okay,blah blah.


END OF CONVERSATION :)

WHEN I REMEMBER YOU


Moshi2,genkidesuka?
Koibito missing you laa~ this entry is brought to you by Momoshirou chan~
Bile saya tengok kucing atau gambar kucing kan, mesti saya teringat kat awak.
Nak tau sebab ape?

sebab awak suke kucing sangat2.. banyak kucing kat rumah awak kan?


Hanya gambar hiasan

One more thing, awak pernah ingatkan saya.. jangan main dengan kucing.. sebab saya ada asma.. ^_^.... ohh~ saya rasa sayu bila tengok kucing2.. tak kira la jantan atau betina.
Motif saya kat sini.. nak cakap thanks kat awak, yang mengingatkan saya.. pasal asma tu.. Why you so care about me? i know! i know! only we know.
Okay2, Lu, Mu... jane

END OF CONVERSATION :)




11 March, 2010

BE STRONG YEAH

Assalamualaikum :)

This entry is special to my beloved dormate.. Anis Farahin and Nusaibah.
Dude, there are so many secrets that we keep together right?
Our secrets.. hopes.. and dreams..And, if you want to know, i want to be a strong girl!!Like you guys.. :)
To Nusaibah, i know 'BatU' is already made you sad.. but don't worry..
To Anis, i know what you feel.. i know how sad are you.. but you still
can smile.. thats why i love you guys.. even you all have a problem..
you still can smiles and also make me smiles.

Oh god.. i can't be like you guys.. haha.. anyways thanks for all your support.
See you then.


END OF CONVERSATION :)

MOST VIEWED THIS WEEK

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MEMBEBEL BOX