21 February, 2010

KEMBALI

Salam.. Hye..
Kali ni, tak seperti biasa.. aku memberi salam Assalamualaikum.
Tapi kali ni, aku nak ringkas2 je. Because i'm in hurry.. aiyakk~
Mau balik hostel la kawan.. SBPISelandar la kawan~aiyaaa..
(Banyak malas oh~)
Sebentar lagi aku kena kemas barang.. al maklumlah, nak balik
sekolah yang harmonis.. ^_^
Well, sekembalinya aku ke sekolah,aku takkan dapat ontheline lagi..
Sedih woo~ amat sedih sebab tak dapat baca blog favouite aku lagi..
(adalah blog berkenaan :D)
So, buat abang T dan kak B.. teruskan menghupdate blog kamu ye..
nanti saya balik dari hostel saya baca~huu.
Later on aku nak bagi award kat abang T and kak B.. Blog korang
THE BEST!!

Buat rakan seperjuangan,(chewahh). Jangan le korang lalai dan leka ye.
Kita belajar betul2 untuk SPM! yeaahh~
Yang penting, jangan langgar peraturan kat skola ek..
Aku bukan nak bajet baik tapi memang baik.. HAHA.
Eh, betul larh.Korang tak percaya ke yang tahun ni aku masih belum langgar peraturan? Haissh..

Buat si dia...ermm.. apa nak habaq yea? Aku tak tau la.. kalau kau baca

blog aku ni.. aku nak pesan..
"BELAJAR RAJIN2 TAU.. JANGAN PEDULI DENGAN SI ****
TU.. LANTAK LA SAMA DIA NAK MATI KE NAK APA... " hehe..
Malam tadi si _____ call aku. ^_^ lama borak. Sampai dah tak nak stop
rasanya. Thx ye awak... ~

Okeyh la, dah habis dah sesi wasiat dan amanat terakhir aku. :D
Next time we meet ya all readers. (bajet la ade orang baca.. :D)

Jane :P

END OF CONVERSATION :)

19 February, 2010

JANGAN!!


Assalamualaikum :)

Kepada BATCH 7-11 SBPI SELANDAR,(Budak form4 ye)
Aku nak bagi WARNING kat korang.. siapa yang berani komen kat
blog form kita, suruh buang gamba NUR SYAZA IZURIN
dan MUHAMMAD SHAHEZAD?? Hah?
Siapa yang kekurangan asam jawa tue? Nak aku derma sikit?

Tolong la korang, Please la, walaupun IZURIN dan SHAHEZAD dah pindah,
jangan la lupakan dorang and yang paling penting
DON'T SAY LIKE THAT!
Aku tak suke! Alamak aih, ni yang aku emo ni!
(Jimbet paranoid la ko)





So, kepada admin blog form.. NOOR RAIHAN, (yang cun melecun tue~ :P)
Kau jangan la ikut cakap si dia yang menyuruh kau delete gambar2 mereka k?
Biarkan mereka nak cakap ape, asalkan kami bahagia. (Ape aku merepek ni?)

okey la,
Lastly.. aku nak cakap kat si dia yang mulutnya tiada takaful insurans
(ala..takaful insurans RM 1.50, takkan tak boleh bayar?)
Kau jangan la memandai2 nak suruh orang delete gambar Izurin and Ezad.
(Siapa yang makan ais krim wall's dia takkan terasa macam aiskrim nestle~ )
Sekali lagi aku merepek.. agaknya disebabkan tekanan hidup yang melampau~

Okeyh2,bye
p/s: sory larh zurin,Ezad.. capapkn name kowang kt sni.. haha


END OF CONVERSATION :)

AIS KRIM GORENG

Assalamualaikum.Assalamualaikum.Assalamualaikum.
Para membaca semua :)
Hari ni, aku takde benda nak cakap.. tapi teringin nak tulis entri,
so, aku pun pergi la mencari resepi2 untuk dikongsi bersama.. :)

Ni dia, Resepi ais krim goreng.. (^_^)

BAHAN-BAHAN:

  • 5 scoop aiskrim (apa-apa perisa pun boleh)
  • 1 biji telur
  • 1 cawan cornflakes (roti sandwich pun boleh)
  • 1 cawan chopped walnuts
  • minyak untuk menggoreng

STEP-STEP:

  1. masukkan 1 scoop aiskrim ke dalam plasrik wrap (ulg seberapa banyak yang anda mahu. bungkus agar menjadi bentuk bulat. simpan dalam peti selama 2 jam atau lebih.
  2. campurkan walnut dan cornflakes ke dalam mangkuk dan ramas biar hancur.
  3. keluarkan aiskrim dari peti dan masukkan ke dalam campuran cornflakes. simpan semula aiskrim ke dalam peti selama 30 minit.
  4. pukul telur dan masukkan aiskrim ke dalam pukulan telur. kemudian salut sekali lagi bersama campuran cornflakes. masukkan semula aiskrim ke dalam peti selama 1 jam atau lebih.
  5. panas minyak dan goreng aiskrim selama 20-30 saat.
  6. angkat dan sedia unuk di hidang. selamat mencuba!

Okey la jang~bye-bi
Selamat mencuba~
Nanti kalo jadi, bagitau la aku k?

Dah2,



END OF CONVERSATION :)

18 February, 2010

TAUBAT



ASSALAMUALAIKUM.ASSALAMUALAIKUM.ASSALAMUALAIKUM.

Korang nak tau tak kenape aku beri salam dengan huruf besar di entri kali ni?
Ini maknanya.. aku berada dalam keterdesakan atau kekalutan atau yang sewaktu dengannya!
Anybody.. please help me?!
Aku konfius..
Macam ni ceritanya..
Tadi, 5minit yang lalu..aku ada melawat satu blog ni.. dia ada cakap pasal
TAUBAT...... saat tu, aku tergamam..taubat?

Dah cukup ke taubat aku?
Berapa banyak dosa aku?
Dah bersedia ke aku nak mati?
dan, banyak lagi persoalan lain yang bermain di minda..chewahh..

Biasanya orang.. (termasuk aku) tunggu bila dah buat dosa besar baru nak bertaubat.
Aiyaa.. (aku pun sama jee..)
tapi, lepas aku baca blog orang tu.. banyak beri kesedaran..
sepatutnya, kita kena berTAUBAT setiap hari.. sebagai persediaan nak mati a.k.a.
mampos.. tapi kita?adakah kita bertaubat setiap hari?

Sudah tentu tidak..(termasuk aku)...
Jadi, aku nak mintak tolong korang semua..yang baca entri ni..
bantu la aku.. dalam proses nak jadi baik ni..
Sedih aku bila mengenangkan perangai aku yang tak berapa nak baik..
Haisshh..

Okay la, nanti2 we continue..

p/s: kata nak bertaubat, sepatutnya tak boleh berblogging bagai nih.. :)


END OF CONVERSATION :)

17 February, 2010

Aku.Punya.Suka.Lah.

Assalamualaikum.
Seperti entri2 yang lain juga, aku akan memberi salam.
Kerana ia adalah pembuka bicara.. :)
Mesti korang tertanya2, kenapa,mengapa dan apa2 je la..
Tajuk entri ni AKU.PUNYA.SUKA.LAH.
Kenapa? Sebabnya amat la tak munasabab sebab tajuk ni tak
bersebab.(Ape aku merepek nih?)

Macam ni lah :) Tujuan aku menaip entri kali ni adalah
untuk berkongsi dengan korang semua,gambar2
favourite aku.. =) korang nak tengok?
korang tak nak tengok?
KORANG.PUNYA.SUKA.LAH.

Kerana ini entri aku yang punya!
Harharharhar!



Location: sekolah harmonis, =)
Weather: Cloudy n rainy


Location: Foyer sbp integrasi Selandar
Weather: Matahari tegak atas kepala!
Models: Farizah dan Idayu
(sebenarnya, gambar ni di shoot ketika menunggu
keputusan PMR.. tu yang muka ketat je!)


Location: Rumah Anis Najwa
Weather: Aku tak tau!
Model: Tisu TESCO

Aku tau korang pasti akan berkata..
"Ape yg cantiknye gamba tisu ni?"

Tapi bagi aku, gambar tisu ni mempunyai nilai
yang tersendiri ohh!!

Keyh2, Bye~bi

END OF CONVERSATION :)

16 February, 2010

Missing



Assalamualaikum.Assalamualaikum.Assalamualaikum.
Assalamualaikum.
Dah sehari aku menghilang tak online.
Ramai jugak yang tanya.ke mana aku merayap sehingga tak teronline gamaknye :]
Ehem, aku sempat la jugak online gune enset je, di sepanjang pemergian aku.
(sehari je kot~)
Nway, aku nak bagitau ni.. ENTRI NI TIADA GAMBAR YE.Harap maklum.

Entri ni bertajukMISSING sebab ,.......aku akan kehilangan seorang kawan,pada hari esok.
Kenapa???
Sebab esok dia mau balik hostel.. Sedih wooo...Lepas ni,aku dah takde teman berborak lagi..
Sebab dia adalah yang terbest! Sebab dia best!
Nanti kat hostel lagi laaaaa tak boleh contact. dia hostel lain, aku hostel lain.
Sekolah pn mesti la lain2.. Sob~ (T~T)

Buat si dia.. kawan ku yang best tuh.
Harap kau sedang membaca blog ni.
Entri ni.

AKU SAYANG KAU LA KAWAN
TAPI AKU TAK PERNAH BAGITAU KAU.
DEPAN KAU SELALU GADUH.
TAPI KAU TAK TAU,
KAU LA KAWAN TERBAIK AKU!

Will miss ya~bye2..

okeh2,


END OF CONVERSATION :)

14 February, 2010

Kecik2

Yah2, Assalamualaikum.
Kali ni aku tade mukadimah.Nak main terjah jer..
Yieehhaa!!
Aku nak bagitau satu dunia.
Rupe2nye aku sweet gak yek time kecik dlu.. (^~^)
Ni nak share nih.Ni nak riak nih.
(Astagfirullahalazzim..)

ni aku la ni..
Tengkiu kpd akak aku kerane
mengupload pic ni kat blog beliaw.
Singgah2 le kjap kat blog beliaw.
cian beliaw. =P

Nway, ni je niat aku kat entri nih.
nak meriak =)

Dah2,Jane

END OF CONVERSATION :)

Photographer

Assalamualaikum pembaca :)
First of all, aku nak bagi nasihat kepade korang yg nak teruskn membace entri ni,
supaye memakai cermin mata hitam @ sunglasses.ada paham?
Klau paham bagus.Sememangnye korang dilahirkan GENIUS mcm penulis blog nih :)
Pemakaian sunglasses adalah WAJIB untuk mengelakkan mata korang rosak
(bile korang tgk pic kat bawah ni.)

Entri aku kali ni bertujuan mempromote beberape photographer yg agak talented.
(mereka semua kawan aku tau!)

So, ka bawah ni adalah di antara artwork2 dorang yg agak cun melecun :)




nampak macam cantik :)
BY: Sam
LOCATION:aku tak tau


No komen la
BY:Sam
LOCATION:Pun tak tau



Ni la yg aku suruh korang pakai sunglasses.Pic matahari.
Sakit mataku.
BY:Sam
LOCATION: Pantai Cherating kot

Maklumat lanjut: http://crystalberries.deviantart.com/gallery/

Kawan aku yg lagi sorang tu, artwork dye mcm ta bleh di letak sesuka ati oleh aku.
So, korang klik sini yek

p/s: Sam, sorry aku capapkn ko.Gomene :)


END OF CONVERSATION :)



13 February, 2010

New JLPT



Assalamualaikum,konnichiwa.
Kepade rakan seperjuangan aku, japanese student yg bakal mengambil JLPT level 4 tahun ni,
aku mengingatkan korang supaye jangan give up utk buat revision and so on..
Jangan sbb monthly exam jepun ari tu susah korang give up k..
GANBATTENE!!
Aku belum putus asa lagik.Aku bole.Majulah aku untuk negara! Wehu!!

Konklulasinye,
Korang mesti.perlu.harus.hendaklah.wajib.
bkak web JLPT utk study kanji n so on yek..
otey, klik sini

Ok then, bye-bi

END OF CONVERSATION :)

12 February, 2010

Menghargai KEINDAHAN :)



Halu n Assalamualaikum sume!
Guten tag
Konichiwa
Ohyaii~
Err.. bahase mandarin ape yek?
haha!

Ary nih, aq ade.. some nice pics to share wif all of you..
Mari lah kite, same2.. merenung.. apekah disebalik sume nih.

Alkisah yg nk dikisahkn.Aq sbgai asst.class monitor
yg haprak n agak malas.
4 EDISON yaw,tlah pn mngambik name2 anak buah aq :)
yg sramai 29 org tuh
ni jyuu kyuu nin :)
twenty nine :)
Ada paham? Klo paham, bagus..
Aq cadang nk capapkn name dorg kt blog aq,
tp.. malangnye name2 dorg tertinggal lak kt hostel aku.. (ryou)

Sb tuh la.. aq mnunjukkn gmba2 yg ntahapahapantah ni..
sbgai ganti entri tak jadik :)
Nway, enjoy yek!


Mcm masjid. tp ni rumah snbarnye.. korang percaye la cakap aq..
NO LIE K!
ni plak, nmak cm TOKONG tp sbnarnye rumah gak.. korang caye larh..
mcm umah magician jerk.. tp yg tinggal kt dlm ni bkn magician.. hoho..
TRUST ME LA WEY :)
REPUNZEL CASTLE? Tp bkn.. ni umah la..
Ni ghumah aq. Bile aq dh besa nanty.
Saya sayang rumah saya :)
Bapak laa... chantekk abes la..

Conclusion atau konklulasi yg aq nk buat kt cni adelah:

1. Semue pics td ade lah pics rumah2 unik.
2. Mmg aq nk pics rumah je.Tade lain.
3.Hypothesis is accepted :)

Ape sy mrepek nih?
P/s: writer sdg brade dlm keadaan trtekan krane markah Physic dye. harap maap.



END OF CONVERSATION :)

MOST VIEWED THIS WEEK

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MEMBEBEL BOX